انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
طبق گزارش فروردین ۱۴۰۰ شاپرک
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تورم ۴۹ درصدی نقطه به نقطه فروردین ماه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته موجب شده تا ارزش ریالی تراکنشهای خرید ۱۰۷ درصد رشد کند، این در حالی است که بدون در نظر گرفتن میزان تورم رشد، ارزش ریالی تراکنشهای خرید طی یک سال مورد نظر به ۳۹ درصد میرسد.
به گزارش پیوست، تعداد تراکنشهای خرید در فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۴۶ درصد و مبلغ تراکنشها بیش از ۱۰۷ درصد رشد کرده است. رشد حقیقی ارزش تراکنشهای خرید در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه ۱۳۹۹ در حدود ۳۹ درصد از سوی شاپرک اعلام شده است.
در شرایطی تراکنشهای فروردین ماه امسال در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته رشد قابل توجهی پیدا کرده که فروردین ۹۹ تعداد تراکنشها با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور در مقایسه با سال ۹۸ با یک کاهش چشم گیر مواجه بو؛ اما مقایسه تراکنشها نشان میدهد که طولانی شدن شیوع ویروس کرونا در کشور موجب شده تا رفتار مردم به حالت عادی خود بازگردد، یعنی به صورت طبیعی اسفند ماه تعداد تراکنشها به صورت چشمگیر افزایش پیدا کند و در مقابل فروردین ماه میزان تراکنشها نسبت به ماه قبل از آن کاهش یابد؛ اما در مقایسه با سال قبل از آن افزایشی را تجربه میکند.
گزارش شاپرک نشان می دهد که تعداد تراکنشهای انجام شده در شبکه پرداخت در فرورشماره 70 گزارش اقتصادی شاپرک – فروردین 1400دین ماه ۱۴۰۰ نسبت به اسفندماه ۹۹ کاهش قابل توجهی داشته، تعداد تراکنشها در فروردینماه کمتر از ۱۳ درصد و مبلغ آن بیش از ۲۹ درصد کاهش یافته است.
شیوع ویروس کرونا و خانه نشین شدن مردم موجب شد تا میزان استقبال از خریدهای اینترنتی افزایش یابد و بسیاری از فروشگاههای اینترنتی نیز امکان پرداخت در محل را به دلیل بیم همهگیری به صورت موقت غیر فعال کنند و مشتریان خود را به سمت استفاده پرداخت آنلاین سوق دهند، با این وجود سهم تراکنش ابزارهای پذیرش اینترنتی در مقایسه با سال گذشته تغییری نکرده است.
گزاش شاپرک نشان میدهد که سهم تراکنشهای ابزارهای پذیرش اینترنتی در فروردین ماه امسال ۶/۰۷ درصد است فروردین ماه سال ۹۹ نیز همین میزان سهم برای تراکنشهای صورت گرفته روی ابزارهای پذیرش اینترنتی اعلام شده بود. این درحالی است که سهم تراکنشها روی کارتخوانهای فروشگاهی افزایش یافته است؛ اما این افزایش سهم از سمت ابزارهای پذیرش موبایلی روی داده است. سهم تراکنش روی ابزارهای پذیرش موبایلی کاهش یافته و به سهم کارتخوان فروشگاهی افزوده شده، این در حالی است که تصور میشد باید این سهم به سمت ابزار پذیرش اینترنتی حرکت کند؛ اما به دلیل توسعه نیافتگی اینترنت در تمامی استانهای کشور کاهش تراکنشها روی ابزارهای پذیرش موبایلی یا USSD در نهایت موجب افزایش تراکنشها روی کارتخوان فروشگاهی خواهد شد.
مقایسه تعداد ابزار پذیرش فعال نیز نشان میدهد که با وجود استقبال صورت گرفته از خریدهای اینترنتی اما هنوز این بخش نیازمند توسعه است.
گزارش شاپرک مشخص میکند که تعداد ابزار پذیرش اینترنتی فعال در فروردین ماه ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۵۰۰ درگاه بوده، این در حالی است که در سال گذشته (۱۳۹۹) تعداد درگاههای پرداخت اینترنتی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار درگاه بوده است.
این در حالی است که تعداد کارتخوانهای فروشگاهی در فروردین ماه ۱۴۰۰ بیش از ۹ میلیون ۶۰۰ هزار دستگاه اعلام شده است. شاپرک تعداد این ابزارها را در فروردین ماه ۹۹ بیش از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه ثبت کرده بود.
همچنین متوسط مبلغ هر تراکنش روی ابزار پذیرش اینترنتی بیشتر از متوسط مبلغ هر تراکنش روی کارتخوان فروشگاهی است. طبق گزارش شاپرک متوسط مبلغ هر تراکنش روی ابزار پذیرش اینترنتی ۳/۳۹ میلیون ریال اعلام شده ، این در حالی است که این رقم برای کارتخوان فروشگاهی در فروردین ماه امسال ۱/۳۸ میلیون ریال اعلام شده است.
تعداد و مبلغ تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی در فروردین ماه ۱۴۰۰ نسبت ماه مشابه سال گذشته به ترتیب با افزایش ۱/۲۱ و افزایش ۷/۳۲ درصدی همراه بوده است. تعداد و مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش اینترنتی به ترتیب افزایش ۲ هزارم درصدی و کاهش ۷/۱۵ درصدی را تجربه کرده است. همچنین در زمان مشابه تعداد تراکنش ابزار پذیرش موبایلی با کاهش ۱/۲۱ درصدی همراه بوده و مبلغ تراکنشهای این ابزار نیز با کاهش ۰/۱۷۲ درصدی همراه بوده است.