skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

مریم حاج هاشمی طراح تجربه کاربری

بانک­‌ها باید حرکت به سمت دیجیتالی شدن را در سال ۲۰۲۱ تقویت کنند

مریم حاج هاشمی
طراح تجربه کاربری

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تحقیقات اخیر فارستر نشان می‌­دهد فقط برخی از بانک‌­های پیشرو در حال تحول دیجیتالی خود هستند، درحالی‌که بسیاری دیگر هنوز در تلاش برای ایجاد و اجرای یک استراتژی منسجم تحول به سر می­‌برند.

براساس اطلاعاتی که مدیران بانکداری دیجیتال به خوبی نسبت به آن آگاهی دارند، تغییر و سوق دادن رفتارهای مشتری کار سهل و راحتی نیست. در پیش‌ گرفتن تغییرات رفتاری، چه در زمینه خو گرفتن به رشد دیجیتال باشد و چه تغییر دادن عادات مالی، نیاز به درک مناسبی از نیازهای مشتریان، طراحی سیستم­‌ها به روش مشتری‌محور، فرآیندهای توسعه‌­ای، بازاریابی متناسب و ابزارهای آموزشی دارد.

در سال 2020، همه‌­گیری بیماری کووید-۱۹ بدون شک تغییرات دیجیتالی را سرعت بخشید. مصرف‌­کنندگان در سراسر جهان برای اولین بار بسیاری از خدمات و محصولات دیجیتالی از جمله سرگرمی­‌ها و خرید کردن را امتحان کردند. همچنین بسیاری از مصرف‌کنندگان از طریق تلفن‌­های هوشمند خود به‌صورت آنلاین به حساب­‌های مالی خود دسترسی یافتند، برای اولین بار با یک محصول مالی جدید به‌صورت آنلاین کار کردند یا برای نخستین بار عملیات پرداخت دیجیتالی انجام دادند.

همزمان با اکثر مصرف‌­کنندگان که به اولین تجربه­‌های دیجیتال روی می‌­آورند، پذیرندگان یا خریداران اولیه (Early adopter) یا عاشقان تکنولوژی (Tech-savvy) در جریان اصلی بازار قرار می‌­گیرند و بدین‌ترتیب به‌جای ایجاد رفتارهای جدید، با شیوع بحران، در درجه اول روندهای قبلی موجود تسریع پیدا می‌­کند.

این همه‌­گیری همچنین باعث ایجاد اختلال و افزایش تحول دیجیتال در بانکداری شده است، چراکه بانک‌­ها هرگز این میزان از رقابت را تجربه نکرده بودند. از آنجایی‌که بحران کووید-۱۹ ناکارآمدی فرآیندهای خدمات مالی فعلی را بیشتر آشکار کرد، آنها در حال زمینه‌­سازی و سرمایه‌­گذاری روی DNA دیجیتال برای اصلاحات پیرامون نیازهای مشتری کسب­‌و­کار و خرده­‌فروشی هستند. خدمات سریع­تر، بهتر و ارزان­تر، همراه با مدل­‌های کسب­و­کار جدید، به سرعت فضای رقابتی بانک‌­ها را تغییر می‌دهد. شرکت‌­های فین‌تک مانند Solarisbank، Railsbank و Stripe مولفه­‌های فناوری ماژولار خود را برای کمک به سایر شرکت­ها ارائه می‌­کنند تا خدمات مالی را در محصولات خود به کار ببرند. در همین حال، غول­‌های فناوری نیز گام­‌های بزرگی در زمینه خدمات مالی برداشته‌­اند.

تحقیقات اخیر فارستر نشان می­‌دهد که تعدادی از بانک‌­های پیشرو در حال تحول دیجیتالی خود هستند، در حالی‌که بسیاری دیگر هنوز در تلاش برای ایجاد و اجرای یک استراتژی منسجم تحول به سر می­برند.

  • اولویت­‌های کاری بانک‌­ها در پی شیوع بیماری همه­‌گیر کووید-19 تغییر کرده است: تنها 35 درصد از افراد تاثیرگذار جهان (influencers)، تسریع در تجارت دیجیتال را یک اولویت مهم یا حیاتی طی 12 ماه آینده می‌دانند. تحول دیجیتال با اهداف کوتاه‌مدت رقابتی و ضروریاتی مانند کاهش هزینه­‌ها، بهبود توانایی نوآوری، رشد درآمد و بهبود محصولات و خدمات روبه‌رو می‌­شود.
  • مسائل مربوط به داده‌­ها و نگرانی­‌های امنیتی، تلاش بانک­‌ها را با مشکل مواجه می‌­کند: از میان مدیران تصمیم‌گیرنده حوزه خدمات، 25 درصد می‌­گویند که مسائل مربوط به داده‌­ها از بزرگترین موانع تحول دیجیتال است و 24 درصد هم به موارد امنیتی استناد می‌­کنند.
  • استراتژی­‌های فناوری و فناوری­‌های قدیمی نیز چالش‌های بزرگ دیگری هستند: بسیاری از ابتکارات دیجیتالی بانک‌­ها توسط استراتژی­‌های فناوری و فناوری‌­های قدیمی آنها ناشکوفا می­‌ماند. راه‌حل­‌های بنیادی که در گذشته ایجاد شده‌­اند نیاز به آپدیت‌های پیچیده دارند، کمبود کارکنان ماهر و با دانش، باعث عدم اطمینان می‌شود و ترس از شکست در همان ابتدا، از شروع فرآیند تحول جلوگیری می‌کند. بانک‌هایی که تمایلی به تغییر چشم‌‌اندازهای کاربردی خود ندارند، به‌راحتی در مراحل برنامه‌ریزی می‌مانند یا تلاش­های خود را در تحول یک منطقه عملیاتی یا سازمانی متمرکز می‌کنند.
  • بهره‌وری عملیاتی و تجربه مشتری ازجمله عوامل مهم در تحول دیجیتال هستند: همانطور که کووید-19 انتظارات مشتری را تغییر می‌دهد و تنور رقابت داغ می‌شود، بانک‌ها بر ارتقای بهره‌وری عملیاتی و تجربه مشتری، تمرکز کرده‌اند تا بتوانند در تمام زمینه‌های ارتباط با مشتریان، خدمات بهتری ارائه دهند.
  • امروز بسیاری از بانک‌ها اذعان دارند که تحول دیجیتال بی پایان است: 44 درصد از مدیران تصمیم­گیرنده حوزه خدمات بانکی در سطح جهانی می‌گویند که در حال گسترش تحولات خود هستند.

بسیاری از بانک‌ها در بحبوحه این همه‌گیری، تلاش­ به سمت دیجیتال شدن را تسریع کرده‌اند. پس ضروری ا­ست که با ورود به مرحله بهبود، روند این حرکت حفظ شود.

منبع: ZDNet

https://pvst.ir/9zo

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو