skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی:

همه چیز در یک سال تغییر کرد

۲۹ مرداد ۱۳۹۴

زمان مطالعه : ۲۳ دقیقه

شماره ۲۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

انجام دادن گفت‌وگو درست سر ظهر یک روز گرم تابستان آن هم در ماه رمضان کار آسانی نیست؛ هم برای مصاحبه‌کننده و سخت‌تر از آن برای مصاحبه‌شونده. ناصر حکیمی مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی بعد از یک جلسه فشرده به مصاحبه رسید و تقریباً دیگر توانی برایش باقی نمانده بود. وقتی به او گفتم کلی سوال در ذهنم هست که نمی‌دانم از کجا شروع کنم و کدام را مطرح کنم، گفت:«شما هر چه بپرسید من جواب می‌دهم.» همین اتفاق هم افتاد. در ادامه می‌توانید متن کامل گفت‌وگو با وی را بخوانید:  

زمانی‌ که نقشه راه گذشته تقریباً به انتهای خود رسیده بود، برنامه‌ریزی برای نقشه راه آتی یا به قولی نقشه 1400 در دستور کار قرار گرفت. نقشه راه قبلی با دو سال تاخیر یعنی سال 92 تقریباً به اتمام رسید. از آن زمان حدوداً دو سال می‌گذرد. طبق برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال 1400 یعنی شش سال دیگر باید به اهداف پیش‌بینی‌شده در نقشه 1400 دست یابید. تاکنون چه اقداماتی برای محقق شدن اهداف صورت گرفته است؟ در حقیقت برنامه قبلی امسال به پایان رسید. پروژه چکاوک آخرین سامانه پیش‌بینی‌شده در برنامه قبلی بود که امسال راه‌اندازی شد. اما در کنار سامانه‌هایی که برنامه قبلی بود چند سامانه دیگر بر مبنای مقتضیات و نیازمندی بانک ‌مرکزی راه‌اندازی شد، مانند پورتال ارزی و سپام. این سامانه‌ها در نقشه راه وجود نداشتند. نقشه راه در اصل مسیر ما را در 10 سال آینده مشخص می‌کند. همان‌طور که می‌دانید برنامه قبلی بر حوزه نظام‌های پرداخت تمرکز داشت و برنامه کنونی کل فعالیت‌های بانک مرکزی را دربر می‌گیرد. در این نقشه راه ما به دنبال این هستیم که ساختار اطلاعاتی بانک مرکزی مدرن را شناسایی کنیم. باید بدانیم بانک مرکزی مدرن نیازمند چه سامانه‌هایی است و این سامانه‌ها باید دارای چه ساختاری باشد؛ سپس این سامانه‌ها را در قالب پروژه‌ها طی چند سال آینده راه‌اندازی کنیم. در اصل رویکرد کلی نقشه راه به صورت کامل تغییر کرده است. بله دو تفاوت اصلی بین این دو نقشه راه وجود دارد؛ یکی وسعت و برد آن است. نقشه راه قبلی فقط به نظام‌های پرداخت توجه داشت ولی الان کل عملکرد بانک مرکزی را مورد توجه قرار می‌دهیم و نکته دوم، در نقشه راه جدید فقط به سامانه و سیستم نمی‌پردازیم بلکه به تغییر در فرآیندها و روش‌های انجام کار هم می‌پردازیم. شما می‌گویید بیشتر روی کل ساختار بانک مرکزی و تبدیل بانک مرکزی به یک بانک ‌مرکزی...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۲۶ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۲۶ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/1tq

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو