سخنگوی دولت: شورای عالی فضای مجازی درباره چگونگی رفع فیلترینگ به نتیجه نرسیده است
سخنگوی دولت اعلام کرد شورای عالی فضای مجازی درباره چگونگی رفع فیلترینگ به نتیجه نرسیده…
۵ آذر ۱۴۰۳
۲۰ مرداد ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
همزمان با بررسی لایحه پیشنهادی وزارت کشور در کمیسیون امور زیربنایی دولت، اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی با صدور بیانیهای اعتراض خود به لایحه محدودسازی فعالیت تاکسیهای اینترنتی را اعلام کرد.
در نشست مطبوعاتی این اتحادیه که با حضور نایب رئیس هیات مدیره اسنپ و مدیرعامل تپسی برگزار شد رضا الفت نسب سخنگوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی شائبه رقابت تاکسیرانی به عنوان زیرمجموعه شهرداری، از بین رفتن مزیت رقابتی تاکسیهای اینترنتی با دخالت در قیمتگذاری و مغایرت با فرآیند تسهیل صدور مجوز و محیط کسبوکار را از جمله دلایل مخالفت اتحادیه با نظارت شهرداری بر شرکتهای خدمات جابجایی هوشمند خواند و تاکید کرد: «اتحادیه آمادگی شنیدن دغدغههای نظارتی بر این کسبوکارها را دارد.»
در ادامه میلاد منشیپور مدیرعامل تپسی با یادآوری اینکه در طول دو سال گذشته مشکلی که از بدو ورود به هر شهری با آن مواجه بودهایم مراجعه شهرداری به دادستانی و پیش کشیدن بحث پلمب کردن دفاتر ما بوده است، در مورد محدودیتهایی که وزارت کشور و شهرداری با تصویب این لایحه به دنبال آن هستند اعلام کرد: «محدودیتهایی که میخواهند برای ما ایجاد کنند تغییر بیزنس مدل ماست و این کار مانند چیدن دم و یال و کوپال شیر است. دیگر این شیر، شیر نخواهد بود.»
منشی پور همچنین با اشاره به اینکه با مصوبه هیأت وزیران تصور کردیم موضوع نظارت بر تاکسیهای اینترنتی مشخص شده است تاکید کرد: «ما به هیچ وجه با نظارت نهادهایی مثل شهرداری مشکلی نداریم و حتی از آن استقبال میکنیم.»
مدیرعامل تپسی در مورد دریافت عوارض از تاکسیهای اینترنتی نیز گفت: «اگر مشکل شهرداری بحث عوارض است با در نظر گرفتن منطق اقتصادی، عوارضی را تعیین کند ما قبول میکنیم.»
در ادامه ژوبین علاقبند نائب رئیس هیات مدیره اسنپ نیز با اشاره به هزینههای سنگینی که شهرداریها بر پلتفرمهای تاکسی آنلاین تحمیل میکنند اعلام کرد :« اگر عوارض میخواهند باید عدد آن معقول باشد و به صورت شفاف مشخص شود در مقابل، چه چیزی نصیب رانندگان ما میشود. برخوردها در هر شهر متفاوت است، اما در سطح کلان فقط بحث گرفتن پول نیست، بلکه مباحث نظارتی مطرح است. »
علاقبند ادامه داد: «پذیرش نظارت شهرداریها به معنی تعامل و همافزایی است نه اینکه از آنها مجوز بگیریم و زیرمجموعه آنها باشیم. با گزارشهایی که میتوانیم به شهرداری بدهیم برای برنامهریزی شهری و کاهش ترافیک میتوانیم همکاری بسیار خوبی داشته باشیم و هدف ما هم این نوع همافزایی است.»
نایب رئیس هیات مدیره اسنپ با یادآوری اینکه ما شرکت حمل و نقل نیستیم و صرفا پلتفرم هستیم تاکید کرد: « این کسبوکار الزاماتی دارد که به تنهایی با دیدگاههای سنتی ارگانهایی مثل شهرداری و وزارت کشور قابل نظارت نیست.»
علاقبند با ابراز رضایت از حمایتهایی که تاکنون از سمت دولت در تداوم فعالیت تاکسیهای اینترنتی صورت گرفته است ادامه داد: «اگر حمایتهای دولت نبود ما تا همین جا هم نمیتوانستیم بیاییم. آنها میبینند ما مسائل کشور را حل و اشتغالزایی میکنیم. در وضعیتی که تمام صنایع رو به افول و تعدیل نیرو هستند تنها در دفتر اسنپ ۱۸۶جایگاه خالی برای استخدام داریم.»