skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی ساعت هوشمند هواوی واچ فیت؛ مربی خوش‌قیمت با جهانی کوچک

امید اعظمی عضو تحریریه

۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

شماره ۸۹

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

فراوانی ساعت‌های هوشمند چه از لحاظ تعداد و چه از لحاظ تنوع خیلی زود به پای گوشی‌های هوشمند رسید. کاربری که از یک گوشی هوشمند استفاده می‌کند برای اضافه کردن یک ساعت به مجموعه گجت‌های هوشمندش گزینه‌های زیادی روی میز دارد. گزینه‌هایی که از لحاظ امکانات پیشنهاد‌های متفاوت و جذابی را به کاربران ارائه می‌کنند. یکی از برند‌هایی که در سال‌های اخیر تمرکز زیادی بر گجت‌های پوشیدنی هوشمند در حوزه سلامت داشته بدون شک برند هواوی است. اگر بخواهیم طبق اعداد و ارقام صحت این ادعا را بررسی کنیم، باید گفت هواوی در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ با فروش نزدیک به ۱۱ میلیون نسخه ساعت هوشمند، سهم ۲۰ درصدی از این بازار داشته و این در حالی است که برندی مانند سامسونگ پایین‌تر از هواوی قرار گرفته و در بازه زمانی یادشده تنها موفق شده نزدیک به سه میلیون نسخه به فروش برساند.

ساعت هواوی واچ فیت جدیدترین ساعت هواوی است که در دو نسخه Active Edition و Elegant Edition عرضه و وارد بازار ایران هم شده است. ساعت اسپورت هواوی بسیاری از امکانات پایه و حرکات مختلف ورزشی را درون خود جای داده که با توجه به برچسب قیمتی، ساعتی مقرون به‌ صرفه است. هواوی واچ فیت ارزان‌قیمت، سبک و با عمر باتری طولانی است اما سیستم‌عامل این ساعت یعنی LiteOS به دلیل کمبود امکانات و عدم پشتیبانی از نرم‌افزار‌های Third-Party، پاشنه آشیل آن محسوب می‌شود. با توجه به محدودیت‌های نرم‌افزاری این ساعت و همچنین وجود محصول قدرتمند اپل واچ، این ساعت برای کاربران گوشی‌های آی‌فون چندان مناسب نیست، اما کاربران اندرویدی می‌توانند از امکانات آن استفاده کنند و شرایط برای کاربران گوشی‌های هواوی به‌ مراتب بهتر است. میانگین قیمت جهانی ساعت هواوی واچ فیت حدوداً ۱۱۰ یورو است و در بازار ایران با قیمت حدودی دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان موجود است.

هواوی واچ فیت ترکیبی از دست‌بند سلامتی و ساعت هوشمند با قیمت مقرون به‌صرفه است.
هواوی واچ فیت ترکیبی از دست‌بند سلامتی و ساعت هوشمند با قیمت مقرون به‌صرفه است.

هواوی/اپل واچ

بدون شک اولین برخورد کاربران با واچ فیت هواوی آنها را به یاد اپل واچ می‌اندازد. نمایشگر مستطیلی واچ فیت شباهت زیادی به ساعت‌های اپل واچ دارد و این مساله برای بسیاری از کاربران خوشایند نیست. از سویی عده‌ای هم معتقدند واچ فیت یادآور گیرفیت سامسونگ است، با این حال ما قضاوت در این باره را بر عهده خود کاربران می‌گذاریم. نمایشگر 64/1 اینچی هواوی واچ فیت از نوع آمولد با نسبت تصویر به بدنه ۷۰ درصدی است. نمایشگر این ساعت علاوه بر پشتیبانی از حرکات لمسی روی صفحه‌نمایش، از حرکات لمسی لبه‌ها نیز پشتیبانی می‌کند. لبه بالایی برای ورود به منوی دسترسی سریع، لبه پایینی برای ورود به صفحه اعلانات و لبه‌های چپ و راست برای جابه‌جایی بین گزینه‌های موجود در صفحه اصلی و همچنین برای عقب‌گرد در منوی برنامه‌هاست. تنها دکمه موجود روی ساعت که سمت راست نمایشگر قرار گرفته نیز وظیفه هدایت به صفحه اصلی و همچنین ورود به لیست برنامه‌ها را بر عهده دارد. واچ‌فیت مانند سایر ساعت‌های هواوی، به قابلیت نمایش اعلان‌ها و پیام‌ها مجهز است اما ارسال پاسخ برای پیام‌های دریافتی به‌ وسیله ساعت امکان‌پذیر نیست و تنها می‌توان از پیام‌های جدید مطلع شد. نمایشگر آمولد این ساعت به قابلیت Always-on-Display یا همان نمایشگر همیشه روشن نیز مجهز است که چندین واچ‌فیس پیش‌فرض هم برای آن تعبیه شده. همچنین امکان اضافه کردن عکس از داخل گالری گوشی برای نمایش در صفحه‌نمایش همیشه روشن وجود دارد اما باز این قابلیت مختص کاربران گوشی‌های هواوی است. ساعت هواوی ۱۷ برنامه پیش‌فرض روی خود دارد و متاسفانه همچنان نصب نرم‌افزار‌های جانبی روی آن ممکن نیست. این موضوع می‌تواند برای آن دسته از کاربرانی که از نرم‌افزار‌های ورزشی خاصی استفاده می‌کنند حائز اهمیت باشد. حسگر ضربان قلب اپتیکال، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، حسگر اندازه‌گیری اکسیژن خون و حسگر نور محیط از جمله حسگر‌های به‌کاررفته در این ساعت هوشمند است.


سازگار اما محدود

ساعت جدید هواوی با هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS سازگار است، اما برخی از امکانات این ساعت در گوشی‌های اندرویدی غیرهواوی و گوشی‌های اپل وجود ندارد. ساعت هواوی واچ فیت به‌ طور کلی به قابلیت ثبت اطلاعات دوران قاعدگی، کنترل موسیقی و امکان استفاده از ساعت به عنوان شاتر دوربین مجهز است، اما امکان ثبت اطلاعات دوران قاعدگی و استفاده از ساعت به ‌عنوان شاتر دوربین تنها برای گوشی‌های اندرویدی برند هواوی وجود دارد و علاوه بر این، استفاده از کنترل پخش موسیقی نیز در گوشی‌های اپل غیرممکن است.
علاوه بر محدودیت‌های یادشده، متاسفانه امکان دانلود و استفاده از واچ‌فیس‌های بیشتر برای کاربرانی که در کشور ایران از این ساعت استفاده می‌کنند وجود ندارد و کاربران ایرانی باید از ۱۲ واچ‌فیس پیش‌فرض استفاده کنند یا به روش‌های عجیب و غریبی تحریم‌های موجود را با استفاده از ابزار‌های تغییر IP دور بزنند که آن هم تنها در گوشی‌های هواوی امکان‌پذیر است.

نمایشگر ۱/۶۴ اینچی از نوع آمولد شباهت این ساعت به اپل‌واچ را بیش از حد کرده است.
نمایشگر ۱/۶۴ اینچی از نوع آمولد شباهت این ساعت به اپل‌واچ را بیش از حد کرده است.

ساعت ورزشی هواوی دارای قابلیت تشخیص خودکار حرکات ورزشی پایه مانند پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری شنا و اسکی است و به‌ طور کلی از ۹۶ حرکت ورزشی مختلف پشتیبانی می‌کند که در حوزه سلامت، این ساعت را به گزینه کامل و جامعی برای علاقه‌مندان به ورزش تبدیل می‌کند.
این ساعت به یک مربی شخصی نیز مجهز است که برای دو حالت فیتنس و دویدن مجموعاً ۲۵ انیمیشن راهنما در سطوح مختلف دارد.
واچ‌فیس بیشتر از آنکه یک ساعت هوشمند باشد یک ردیاب و پایشگر سلامت است که امکانات ساعت‌‌های هوشمند را نیز در خود جای داده است. اگر با این دید به واچ فیت نگاه کنیم، با توجه به قابلیت‌ها و توانایی‌هایی که در پایش سلامت دارد و نیز برچسب قیمتی‌اش، واچ فیت یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای دوستداران ابزار‌های سلامت به شمار می‌رود.
واچ‌فیت در شمارش قدم‌ها، پایش ضربان قلب، پایش و بررسی کیفیت خواب و اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون، عملکرد درست و دقیقی دارد و به کاربر این اطمینان را می‌دهد که به دیتای درستی از وضعیت سلامت خود دسترسی خواهد داشت. این ردیاب سلامت اکثر حرکات ورزشی را که هواوی در جدیدترین ساعت هوشمندش یعنی هواوی واچ GT2 گنجانده در خود دارد و کاربرانی که واچ فیت را به هواوی واچ GT2 ترجیح می‌دهند از لحاظ حرکات ورزشی هیچ‌ چیز را از دست نمی‌دهند.

مربی سلامت، انیمیشن‌هایی هستند که روی هواوی واچ فیت به کاربران برای انجام درست حرکات ورزشی کمک می‌کنند.
مربی سلامت، انیمیشن‌هایی هستند که روی هواوی واچ فیت به کاربران برای انجام درست حرکات ورزشی کمک می‌کنند.

انیمیشن‌های سلامت

یکی از بهترین قابلیت‌های این ساعت هوشمند/ ردیاب سلامت، انیمیشن‌هایی است که انجام درست حرکات ورزشی را به کاربر نشان می‌دهد. شاید تا قبل از کرونا وجود چنین قابلیتی اهمیت چندانی نداشت چون بسیاری از کاربران در باشگاه‌های ورزشی زیر نظر مربی ورزش می‌کردند، اما پس از شروع کرونا، تعطیلی باشگاه‌ها یا ترس کاربران از حضور در باشگاه‌ها، وجود چنین قابلیتی در حکم یک مربی کارکشته شخصی که هر ساعت از شبانه‌روز در اختیار شماست می‌تواند بسیار جذاب باشد.
۱۲ انیمیشن حرکت ورزشی روی هواوی واچ فیت به‌ صورت پیش‌فرض نصب شده و مشخص نیست که آیا قرار است به این حرکات ورزشی اضافه شود یا نه. این ۱۲ حرکت ورزشی برای گردن و شانه بازه‌های سه‌دقیقه‌ای دارد و در حالت پیشرفته برای حرکات سینه تا ۱۱ دقیقه می‌رسد. هیچ حرکت ورزشی بیش از ۲۰ دقیقه نیست. هواوی کار قابل توجهی در این زمینه انجام داده و پیگیری حرکات ورزشی را برای کاربران راحت کرده است.


باتری ساعت هوشمند واچ فیت طبق ادعای هواوی در استفاده عادی تا ۱۰ روز و در استفاده سنگین تا هفت روز دوام می‌آورد. همچنین امکان استفاده از GPS‌ داخل ساعت تا ۱۲ ساعت مداوم وجود دارد. به این ترتیب کاربر می‌تواند بدون نیاز به همراه داشتن تلفن همراه و با خیال راحت از ثبت تمامی فعالیت‌های ورزشی، مشغول ورزش شود. البته اوضاع تا زمانی خوب است که کاربر نیازی به گوش دادن به موسیقی پیدا نکند چون در آن صورت نیازمند گوشی هوشمند خود می‌شود.
واچ فیت هواوی تا فشار پنج اتمسفر را تحمل می‌کند و این یعنی می‌توان با این ساعت تا عمق ۵۰ متری آب‌های آزاد هم رفت. اما معنای پسِ آن یعنی این ساعت برای شنا کردن کاملاً مناسب است و در هیچ شرایطی نیازی به درآوردن آن نیست. حتی می‌توان با آن زیر دوش هم رفت.
ردیاب سلامت هواوی با وجود حافظه داخلی چهار گیگابایتی امکان وارد کردن موسیقی برای استفاده مستقل از گوشی هوشمند را ندارد. نسخه اکتیو در این ساعت چهار رنگ صورتی، سبز، نارنجی و مشکی دارد.


امکانات ورزشی متنوع، شارژدهی بالا، وزن سبک و قیمت مقرون‌به‌صرفه از ویژگی‌های کلیدی ساعت هواوی واچ فیت است.

 

این مطالب را هم بخوانید:

توسعه بدهیم یا ندهیم؟

این مطلب در شماره ۸۹ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۸۹ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/9xp
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو