دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۸ فروردین ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
هر بار که خبری از تلاقی دوباره «پادشاه فناوری» با بیتکوین میرسد، این رمزارز پرواز دوباره آغاز میکند؛ در این میان در حالی برخی از پیشبینیها به اینکه ساتوشی ناکاموتو به زودی با ثروت خود، ایلان ماسک را جا میگذارد، برمیگردد که عدهای میگویند: خالق ناشناخته بیتکوین کسی نیست جز ایلان ماسک! با این حال بیتکوین پرواز خود را در راهی که ماسک در پیش گرفته تا پردهبرداری از هویت خالقش ادامه خواهد داد؟
به گزارش پیوست، آغاز بازی ایلان ماسک با نمودار ارزش بیتکوین اغلب از طریق صفحه شخصیاش در توییتر بود؛ تغییر یک نمایه یا اظهار نظری توییتری درباره این رمزارز توسط «پادشاه فناوری»، بیتکوین را به پرواز در میآورد، اما بیتکوین که خود با حمایت ماسک به ارزش و شهرت بیشتری رسید، انگار برای او هم محبوبیت بیشتری پیدا کرد تا اینکه به ارز قابل قبول برای خرید تسلا تبدیل شد.
به آغاز سال 2021 برمیگردیم؛ در اواخر ماه ژانویه، حدودا دو ماه پیش و درست پس از آنکه با پیشی گرفتن از جف بزوس، مدیرعامل آمازون عنوان ثروتمندترین مرد جهان را به خود اختصاص داده بود، ایلان ماسک هشتگ بیتکوین را به بیوگرافی صفحه توییتر خود اضافه کرد و این موجب شد تا این رمزارز در مدت یک ساعت با جهشی 5000 دلاری به 37299 دلار برسد.
این صعود البته چندان پایدار نبود و نمودار ارزش بیتکوین به سرعت شیب منفی به خود گرفت.
اما چندی بعد، در فوریه سال جاری ایلان ماسک اینبار با حضور در کلابهاوس، شبکه اجتماعیای که به واسطه حضور او در جهان شهرت پیدا کرد، در گفتوگو با اندرسن هورویتز به سوالاتی درباره بیت کوین پاسخ داد.
یکی از مدیران صنعتی حاضر در این گفتوگو توییتی را از قول ماسک منتشر کرد که چنین است: «به نظرم بیتکوین دارایی خوبی است و من از آن حمایت میکنم. فکر میکنم بیت کوین در آستانه پذیرش گسترده توسط سیستمهای مالی مرسوم است.»
بیتکوین که در زمان این گفتوگو (روز یکم فوریه 2021) در پله 34هزار دلاری قرار داشت، فقط در چند روز از پله 39هزار دلار هم عبور کرد.
هرچند که تمرکز خاص ماسک در این مدت بر حمایت از بیتکوین بوده است اما او بر رمزارزهای دیگری هم تاثیرگذار بوده، از این رو در اوایل ماه فوریه خبرهایی مبنی بر اینکه ارزش بازار رمزارزها با کمک توییتهای ایلان ماسک به 1.2 تریلیون دلار رسیده، منتشر شد. از دیگر رمزارزهایی که تاکنون متاثر از حمایت ایلان ماسک بودهاند میتوان به اتر و دوجکوین اشاره کرد.
اما هیچچیز بیتکوین را تا این اندازه به پرواز درنیاورده بود که سرمایهگذاری 1.5 میلیارد دلاری تسلا روی بیتکوین همه نگاهها را به سمت نمودار این ارزرمزنگاریشده برگرداند.
یک سند دولتی مربوط به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نشان میداد که تسلا در مجموع 1.5 میلیارد دلار در بیتکوین سرمایهگذاری کرده و ضمنا در آینده این ارز دیجیتال را به عنوان گزینه پرداخت برای محصولات خود میپذیرد.
همین کافی بود تا بیتکوین از مرز 46هزاردلار عبور کند.
در همین زمان توییت جنجالبرانگیز جاستین سان، بنیانگذار رمز ارز ترون گمانهزنیهایی را درباره هویت خالق بیتکوین و ارتباط آن با حمایت ایلان ماک از این رمزارز مطرح کرد؛ او در توییتی نوشت: «ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاماتو است!»
البته پیشتر وبسایت چین بولتن Chain Bulletin) ) در نوامبر 2020 در گزارشی از تحقیقات جدیدی رونمایی کرد که نشان میداد ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناخته بیتکوین، هنگام کار روی ساخت اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز جهان، احتمالا در لندن بوده؛ مسئلهای که به نظر با ساتوشی بودن ایلان ماسک تا حدی در تقابل است.
هر چند که علیرغم این تضاد، ایلان ماسک در ماه مارس خبری که در پی سرمایهگذاری شرکت تسلا روی بیتکوین منتشرشده بود را به سرعت با این جمله تایید کرد؛ «حالا میتوانید با بیتکوین خودروی تسلا بخرید».
شیب تند پرواز بیتکوین از حدود 25 مارس تا کنون (که البته گاهی با چند سقوط ناگهانی همراه بود که مجددا اوج گرفته) ادامه داشته است تا با رسیدن به پله 60هزار دلاری باعث ثبت رکوردهای پی در پی برای این رمزارز شود.
هر چند که تسلا تنها به سرمایهگذاری و پذیرش بیتکوین بسنده نکرده و چند روز پیش گفته شد که توسعهدهندگان این شرکت باگ یک نرمافزار پرداختی بیتکوین را رفع کردند.
البته در این مدت ایلان ماسک گاهی هم غیرمستقیم بر این ارز تاثیر گذاشته؛ مثلا اواسط مارس امسال بود که خبر رسید: مردی با اعتماد به حساب جعلی ایلان ماسک 10 بیتکوین از دست داد.
شاید این امر چندان مورد توجه قرار نگیرد اما نوع رفتار نمودار ارزش بیتکوین در سالهای اخیر ثابت کرده است که به شدت از اتفاقاتی از این دست تاثیر میپذیرد، اهمیتی ندارد هک توییتر از طریق کلاهبرداری بیتکوین باشد یا دزدیدهشدن لپتاپ هنرمندی که مقدار قابل توجهی بیتکوین دارد اما اگر مثل اینبار پای ماسک در میان باشد، شدت پرواز بیشتر خواهد بود.
پیشبینیها بعضا مبنی بر این است ساتوشی ناکاموتو تا پایان سال 2021 ثروت مدیران تسلا و آمازون را پشت سر میگذارد. اما اگر فرضیه خلق بیتکوین توسط ایلان ماسک صحت داشته باشد، روزی که سرمایه ماسک در بیتکوین بیش از سرمایه او در تسلا شود، باز هم هویتش پنهان خواهد ماند یا شاهد سقوط بیتکوین خواهیم بود؟