نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۶ فروردین ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاکنون چند بار به صحت یک ماجرا با دیدن تصویری از صفحه وب که برای شما ارسال شده، اعتماد کردهاید؟ همه چیز قابل تغییر است. از دیدن یک خبر یا بولتن گرفته تا یک اسکرینشات یا عکس از صفحه وب که اعتماد شما را جلب میکند، میتواند فقط تلهای از جنس یک ویرایش ساده باشد.
به گزارش پیوست، اغلب ابزاری که از آنها برای ساخت تله استفاده میشود، معمولا پیش از آنکه کاربرد غیراخلاقیای داشته باشند، ابزاری برای کمک به انسان هستند؛ آنچه برای اعتماد به تصویری از یک صفحه وب هم چالش ایجاد میکند، از همین جنس است.
ماجرا به ابزاری به نام «Inspect Element» در مرورگرهای کروم و فایرفاکس برمیگردد. این ابزار با تگهای html و CSS و کدهای javascript و نحوه اجرای آنها به توسعهدهنده یا حتی کاربر عادی کمک میکند تا به صورت آنلاین به ویرایش و عیبیابی صفحه وب بپردازد. البته این ویرایش تنها برای شخص تغییردهنده قابل مشاهده است و در منبع اصلی آن تغییری ایجاد نمیکند.
صاحبان وبسایتها میتوانند تغییرات موردنظرشان را بدون اینکه کاربران شاهد آن باشند به این شکل در صفحات ایجاد کنند یا پشتیبانان سایت حین بروز مشکل میتوانند از این طریق به خطایابی بپردازند.
اما آنچه به وقوع میپیوندد به این شکل است که کافیست در صفحه وب موجود، از طریق کلیک راست و کلیک روی گزینه «Inspect» ( یا استفاده از کلیدهای ترکیبی CTRL+Shift+I) کدهای html و CSS در اختیار ویرایشگر قرار میگیرد.
کلیک راست روی هر یک از خطوط کدهای html ویرایشگر را با کلیک بر روی گزینه edit as HTML به تغییر مستقیم در جزئیات صفحه میرساند، ضمنا چرخاندن موس روی صفحه وب، کد html مربوط به آن بخش را به صورت هایلایت نمایش میدهد و به این شکل هر آنچه در صفحه وب دیده میشود، قابل تغییر یا حذف است. هر چند که شاید اندکی داشتن دانش کدنویسی با زبان html کار را آسانتر کند اما با ایجاد تغییر در کدها حتی برای کاربر عادی هم چندان دشوار نیست.
تا این بخش ماجرا ویرایش میتواند کاملا کاربردی و حرفهای باشد اما ماجرا آنجایی هشداردهنده میشود که این امکان فرصتی میشود برای کلاهبرداری یا عرضه چیزی به جز حقیقت!
ممکن است فردی با به نمایش گذاشتن تصویری از مرحله یک بازی که توانسته امتیاز زیادی در آن به دست آورد، آن را به قیمت بالایی بفروشد یا تصویری از صفحه یک سایت، شخص را از آنچه درباره یا از قولش نوشتهاند، به هراس بیندازد، یا حتی دستکاری در نتایج اعلامشده از سوی یک صفحه که ممکن است چیزی شبیه به فیش پرداخت باشد موجب کلاهبرداری از افراد شود. با همه اینها تقریبا روشی برای تعیین صحت تصویر ارائهشده به جز مراجعه به صفحه اصلی وجود ندارد. اگر صفحه اصلی سایت برای گیرنده قابل دسترس نباشد، نباید به تصویر رسیده اعتماد کرد.
در پایان اینکه هرگز براساس تصویری که از صفحه یک وب برای شما رسیده است (حتی با اطمینان از اینکه فوتوشاپ نیست) به آن اعتماد نکنید، چون ممکن است ابزار «Inspect Element» با همراهی یک ویرایشگر، حقیقت را طور دیگری به شما ارائه کند.