skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طبق گزارش سالانه ابرآروان:

قطعی اینترنت در سال ۹۹ به کمتر از یک دهم درصد و اختلال اینترنت به ۵ درصد کل سال رسید

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۶ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

گزارش سالانه ابر آروان ©عکس از ابر آروان

برخلاف سال ۹۸ که سال بی‌اینترنتی بود، سال ۹۹ به واسطه وجود کرونا، قرنطینه و دورکاری سالی پر اینترنت برای ایرانی‌ها به‌شمار می‌آید. گزارش سامانه رادار ابر آروان نشان می‌دهد که در سال ۹۹ کمتر از ۰/۱ درصد قطعی اینترنت رخ داده است. همچنین زیرساخت اینترنت کشور ۵ درصد از کل سال با اختلال همراه بوده است. ابر آروان ارائه‌دهنده خدمات ابری در کشور و خارج از کشور، در پایان سال ۹۹ گزراشی را منتشر کرده که در آن به بررسی وضعیت این شرکت در سال ۹۹ و همچنین رشد و رکود کسب‌وکار‌های آنلاین پرداخته است که در ادامه به بررسی این گزارش می‌پردازیم.

به گزارش پیوست، سال ۱۳۹۹ با کرونا و نوسانات اقتصادی متفاوت‌تر از همیشه پیش رفت؛ برخی کسب‌وکارهای آنلاین با تداوم رکود، سالی بسیار دشوار را پشت سر گذاشتند و برخی دیگر با توجه به افزایش نیازمندی‌های آنلاین و تغییر رفتار کاربران به رشد دو تا ۱۰ برابری رسیدند. در این میان ابر آروان در دسته کسب‌وکار‌های اینترنتی قرار داشت که با توجه به بیشتر شدن نیاز مردم و سایر کسب‌وکار‌ها به اینتنرت و خدمات اینترنتی رشد قابل توجهی را تجربه کرد. رشد تعداد مشتریان این شرکت در سال ۹۹ نزدیک به دو برابر بوده و به ۶۵ هزار نفر رسیده است. این درحالی است که ۸۵ درصد مشتریان ابر آروان از حداقل یکی از خدمات رایگان ابری آروان استفاده می‌کنند. آروان در بازار بین‌المللی هم موفقیت‌های چشمگیری داشته و علاوه بر عبور تعداد مشتریان خارجی از مرز ۵ هزار نفر، توانست به رتبه هشتم پراستفاده‌ترین CDN جهانی دست پیدا کند.

ابر آروان در راستای حمایت از کسب‌و‌کار‌های کوچک و استارت‌آپ‌ها بخشی از محصولات و خدمات خود را به رایگان عرضه می‌کند. در حال حاضر ۸۵ درصد مشتریان آروان از یک یا چند محصول رایگان این شرکت استفاده می‌کنند و تنها ۱۵ درصد از مشتریان ابرآوران از خدمات پولی آن استفاده می‌کنند. این نسبت برای مشتریان بین‌المللی ابر آروان ۸۰ به ۲۰ است. خدمات رایگان ابر آروان شامل سطح پایه‌ای از پشتیبانی، ۱۰ گیگابایت از ظرفیت پلتفرم ویدئو، دیوار آتش در برابر حملات DDOS، ۵۰ گیگابایت ترافیک روی شبکه توزیع محتوا برای یک میلیون درخواست و همچنین DNS ابری نامحدود است.

بزرگ شدن هر کسب‌وکاری مساوی با بیشتر شدن کار تیم پشتیبانی است. برخورد و کارآیی تیم پشتیبانی هم پس از ارائه خدمات، اصلی‌ترین دلیل رضایت یا عدم رضایت مشتریان است. ابر آروان هم به دلیل دو برابر شدن تعداد مشتریانش، تعداد نیروهای تیم پشتیبانی خود را ۲/۵ برابر کرده تا رضایت مشتریان جدید را بدست آورده و رضایت مشتریان قدیم را حفظ کند. این شرکت همچنین بخشی با عنوان «صدای مشتری» راه‌اندازی کرده تا ارتباط بهتری با مشتریان خود داشته باشد. طبق این گزارش تیم پشتیبانی آروان در سال ۹۹ توانسته بیش از ۹۰ درصد رضایت مشتریان را جلب کند. همچنین این تیم زمان حل مشکلات مشتریان را از ۹۰ دقیقه به ۷۰ دقیقه و زمان اولین پاسخگویی را از ۳۰ دقیقه به ۱۷ دقیقه کاهش داده است.

افزیش تعداد مشتریان و همچنین توسعه خدمات نیازمند توسعه زیرساخت کسب‌وکار برای ارائه بهتر خدمات است. ابر آروان هم در همین راستا ۴ پاپ‌سایت جدید در داخل کشور و ۱۳ پاپ‌سایت‌ جدید در خارج از کشور راه‌اندازی کرده است. مجموع پاپ‌سایت‌های ابرآروان در حال حاضر بیش از ۴۰ پاپ‌سایت در نقاط مهم ایران و جهان است. ابر آروان همچنین توانست در سال ۹۹ با تاخیر چند ماهه بابت مشکلات تامین سخت‌افزار، اولین دیتاسنتر اختصاصی خود را راه‌اندازی کند و به مرحله بهره‌برداری برساند. علاوه بر تمامی موارد یاد شده، ابر آروان منابع زیرساختی خود را در منطقه تهران در سه دیتاسنتر فروغ، سیمین و بامداد توسعه داده تا پاسخگوی منابع مورد نیاز مشتریانش باشد.

توسعه زیرساخت‌های ابری آروان تنها به پایتخت محدود نمی‌شود و این شرکت قصد دارد در سال آینده ۵ دیتاسنتر‌ دیگر با نام‌های شهریار، سهراب، سعدی، نیما و قیصر در شهر‌های تبریز، اصفهان، شیراز، پردیس و اهواز راه‌اندازی کند.

همانطور که در ابتدای این گزارش اعلام شد، ابر آروان توانست رشد ۵ برابری در بازارهای بین‌المللی کسب کند و تعداد مشتریان خارجی خود را به بیش از ۵ هزار مشتری در ۸۸ کشور مختلف برساند. به این ترتیب ضریب نفوذ ابر آروان در سال ۹۹ در کشور‌های خارجی ۲.۳ برابر شده است.

همچنین CDN آروان که پیش از این اشاره کردیم براساس آمار w3techs به هشتمین CDN پراستفاده جهان تبدیل شده، یکی از سه CDN اقتصادی جهان و یکی از پنج CDN پرامکان جهان نیز به شمار می‌رود. در کنار موفقیت‌های CDN، DNS آروان هم به شصت و پنجمین DNS پرترافیک جهان و وب‌سرور آروان به دوازدهمین وب‌سرور پراستفاده دنیا تبدیل شده‌اند.

در تصویر زیر پراکندگی مشتریان بین‌المللی آروان در ۸۸ کشور را مشاهده می‌کنید. بیشترین مشتریان بین‌المللی ابر آروان از کشور‌های هند، ترکیه، اندونزی، پاکستان، بنگلادش، آرژانتین، مصر، افغانستان، فیلیپین و چین هستند.

در مقایسه محصولات پرمخاطب ابر آوران بین مشتریان ایرانی و خارجی، مشتریان خارجی سه محصول CDN، Video Platform و Cloud Storage را بیشتر از مشتریان ایرانی استفاده می‌کنند و ایرانی‌ها هم از سه محصول PAAS، Live Streaming و Cloud Computing بیشتر از خارجی‌ها استفاده می‌کنند. محصول Cloud Security هم بین هر دو مشتری داخلی و خارجی به یک میزان استفاده می‌شود.

ابر آروان سال گذشته با ایجاد یک زیست‌بوم تلاش کرد تا سهم خود را در توسعه اکوسیستم ابری کشور بپردازد. در این مسیر با رویداد-مسابقه ابربازی، ۱۴ محصول ابری جدید به بازار عرضه شد و ۸ تیم حوزه خدمات ابری به مرحله جذب سرمایه رسیدند. تعداد همکاران تجاری آروان به ۷ و تعداد همکاران فنی آن به ۲ عدد رسید. ابر آروان برای مهاجرت امن به زیرساخت‌های ابری، به بیش از ۱۳۰ پروژه کوچ ابری توسط ۱۱ تیم ابریار کمک‌رسانی کرده است. همچنین بازارچه ابری آروان شامل ۲۵۰ محصول است که از این میان ۷ محصول ایرانی و ۲۴۳ محصول خارجی است. محصولات ایرانی بازارچه ابری آروان شامل Raychat، Hantana، Goftino، Imber، Limoo، GardeshPay و PayPing است. دوره‌های ACCA که توسط ابر آروان با همکاری موسسه کهکشان برگزار شدند به پرورش متخصصان حوزه ابری پرداخت که در این سه دوره‌ از بین ۶۱ شرکت‌کننده، ۲۰ نفر توانستند گواهی تخصصی دریافت کنند.

همانطور که کرونا باعث دورکاری بسیاری از شرکت‌ها در سال ۹۹ شد، ابر آروان هم این سال را با تجربه دورکاری پشت سر گذاشت. تجربه مثبت دورکاری برای آروانی‌ها امکان جذب نیرو از سایر شهرهای کشور را نیز فراهم کرد و از طرفی برخی از نیروهای ابر آروان به شهر‌های خودمهاجرت معکوس کردند. آنطور که در این گزارش آمده اکنون ابر آروان از شهر‌های رشت، اهواز، اصفهان، شیراز، سنندج، آمل، لار، سبزوار، یزد، مشهد و ارومیه نیروی دورکار دارد.

 

تعداد نیروهای ابر آوران از ۹۶ نفر در سال ۹۸ به ۱۴۹ نفر در سال ۹۹ رسیده است. این ۷۵ نیروی جدید از بین ۱۵۵۲ نفر مصاحبه شونده و همینطور ۳۷۴۱ رزومه ارسال شده انتخاب شده‌اند. جوان‌ترین نیروی جذب شده در سال گذشته برای آروان ۲۰ ساله و مسن‌ترین نیروی جذب شده ۵۳ ساله است. میانگین سنی آروانی‌ها هم ۲۹/۸ سال است.

ابر آروان در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود در سال گذشته به بیش از ۲۰۰ استارت‌آپ زیرساخت ابری رایگان اعطا کرد و به منظور حمایت از کسب‌وکار‌های خرد بازه رایگان استفاده از محصول CDN را ۲.۵ برابر افزایش داد. همچنین ابر آروان در طرح «بچه‌های آروان» آموزش و توانمندسازی ۹۹ تن از سه گروه کودکان کار، نوجوانان و جوانان مناطق محروم و کانون اصلاح و تربیت آغاز کرده است. این آموزش در ۵ رشته برنامه‌نویسی وب، مدیر شبکه و سیستم‌عامل، امنیت سایبری، طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری و دیجیتال مارکتینگ است. برای این ۹۹ نفر ۵۰ لپ‌تاپ و ۴۹ کامپیوتر نیز خریداری شده است.

ابر آروان در ادامه مسئولیت‌های اجتماعی خود از آغاز کمپین نفس به عنوان کسب‌وکار داوطلب زیرساخت ابری خود را به رایگان در اختیار سامانه آموزش آنلاین سازمان نظام‌پزشکی و سامانه اپلیکیشن ماسک قرار داد.

سال ۹۹ با وجود کرونا بسیاری از کسب‌وکار‌های بزرگ و کوچک از بین رفتند و از طرفی بسیاری از کسب‌وکار‌ها نیز رشد چند برابری را تجربه کردند. حالا ابر آروان با ترکیب داده‌های مشتریانی که از بستر ابری آروان خدمات دریافت می‌‌کنند، پرترافیک‌ترین سامانه‌‌ها در سال ۹۹ را به تصویر کشیده است.

پرترافیک‌ترین سامانه‌ها شامل بخش حمل‌ونقل، خرید خودرو، خدمات بانکی و بازار سرمایه، فیلم و سریال آنلاین، رسانه‌ها و غیره می‌شود. لیست کامل این سامانه‌ها را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

 

برای دریافت فایل PDF گزارش ابرآروان روی این لینک کلیک کنید.

http://pvst.ir/9qq
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو