انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۳ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
کمیسیون امنیت ملی در حوزه هوش مصنوعیت (NSCAI) که سال 2018 در دوران ریاست جمهوری ترامپ توسط کنگره و برای مشاوره دولتی در زمینه هوش مصنوعی در امنیت ملی ایجاد شد روز دوشنبه گزارش نهایی را به جو بایدن و کنگره ارائه کرد. در این گزارش مدیرعامل بعدی آمازون و چند مدیر فعال در حوزه تکنولوژی اعلام کردهاند که اگر بایدن سالیانه ۳۲ میلیارد دلار روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری نکند چین از آمریکا جلو میافتد.
به گزارش پیوست، کمیسیون NSCAI در این گزارش میگوید که دولت برای حفظ برتری آمریکا نسبت به چین در حوزه تکنولوژی هوش مصنوعی باید «اقدامی بزرگ» انجام دهد و پس از ایجاد یک بخش رقابت تکنولوژی به رهبری نخست وزیر، در بخش پرورش استعداد و تولید سخت افزار باید سرمایهگذاری شود و با تمرکز روی بخش تحقیق و توسعه سرمایهگذاری دولتی باید تا سال 2026 به 32 میلیارد دلار در سال برسد.
از آنجایی که استعدادها و منابع هوش مصنوعی آمریکا در دره سیلیکونی متمرکز شدهاند، این کمیسیون قصد دارد از تخصص این بخش برای حفظ جایگاه رقابتی آمریکا کمک بگیرد. این کمیسیون شامل نامهای بزرگی از جمله اندی جسی، مدیرعامل آینده آمازون، اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل، سافرا کاتز، مدیرعامل شرکت اوراکل، اریک هارویتز، مدیر ارشد علمی مایکروسافت و اندرو مور، مسئول هوش مصنوعی فضای ابری گوگل است. طبق آمار این کمیسیون 10 میلیون دلار بودجه دریافت کرده و براساس برنامه فعلی در ماه اکتبر منحل خواهد شد.
اشمیت در جلسه عمومی این کمیسیون در ماه فوریه گفت: «ما این کار را به مدت دو سال انجام دادیم و تلاش دوساله ما در واقع به درک تاثیر هوش مصنوعی بر امنیت ملی آمریکا انجامید.» این مسئولان توضیحاتی محرمانه و غیرمحرمانه را در طول دو سال گذشته دریافت کرده و درمورد موضوعاتی به ویژه برنامه چین برای تبدیل شدن به رهبر هوش مصنوعی جهان تا سال 2030 هشدار دادهاند. در جلسهای که تنها یک هفته پیش از اعلام خبر انتخاب جسی به عنوان مدیرعامل آینده آمازون برگزار شد او به این نگرانیها اشاره کرد. او گفت: «در حال حاضر این طور نیست که آمریکا یک یا دو نسل برتری داشته باشد و ما میخواهیم یک برتری دو نسلی نسبت به چین را حفظ کنیم و از این برنامه عقب هستیم.»
این هشدارها با هشدار اردال اریکان، مخترع استاندارد انتقال داده 5G همخوانی دارند. او سال گذشته گفت که با پیشگامی چین در زمینه 5G، شرکتهای هزار میلیارد دلاری بعدی به جای دره سیلیکون در چین ظهور میکنند. حس ملی گرایی دره سیلیکون در مقابل چین موضوع جدیدی نیست و کسانی مانند مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک پیشتر در پاسخ به قوانین احتمالی ضد انحصار به قانونگذاران گفتهاند که آنها باید الگوی اینترنت چین را تهدیدی برای ارزشهای آمریکایی قلمداد کنند.
هیتر راف، یکی از افراد دخیل در گزارش NSCAI و تحلیلگر ارشد تحقیقی در آزمایشگاه فیزیک جانز هاپکینز در مصاحبهای در ابتدای امسال گفت که گروههایی همچون این کمیسیون اولویتهای بودجه دفاعی را به ویژه وقتی که پای تکنولوژیهای تازهای مانند هوش مصنوعی در میان باشد مشخص میکنند.
راف میگوید: «جدالی بین لابی گران Hill (وبسایت اخبار سیاسی آمریکایی) و کسانی در نهادهای خارجی همچون کمیسیون امنیت ملی در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد. این موضوعات نیز در بودجه دفاعی مد نظر قرار داده میشود. پس ما شاهد یک نوع سه گانگی بین متخصصان، وزارت دفاع، Hill و کاخ سفید هستیم».
کریس مسرول، مسئول تحقیق و سیاستهای بخش هوش مصنوعی و تکنولوژیهای نوظهور موسسه تحقیقاتی بروکینگز (Brookings) در مصاحبه با وبسایت بیزنس اینسایدر گفت که انتظار میرود این گزارش تاثیرات جدی داشته باشد زیرا «مشاوران NSCAI افراد بسیار مهمی در حلقه واشنگتون و دره سیلیکون محسوب میشوند. من فکر میکنم این گزارش تا حدی برنامه کار تیم بایدن به خصوص درمورد هوش مصنوعی را مشخص میکند.»
همچنین متخصصان گفتهاند که بایدن احتمالا همان جبهه گیری دولت قبلی در زمینه توسعه هوش مصنوعی را از لحاظ امنیت ملی دنبال میکند. کریس کورنیلی، یک تحلیلگر بازار تکنولوژی فدرال در بخش مختص دولت بلومبرگ میگوید: «به نظر من وزارت دفاع دولت بایدن تا حدی به انجام استراتژی هوش مصنوعی که منصفانه بگوییم دولت ترامپ هم کاملا با آن موافق بود ادامه خواهد داد.»
با ارائه این گزارش حرکتهایی انجام گرفته است. هفته گذشته سناتور چاک شومر، از قانونگذاران درخواست پیش نویس قانونی را کرد که با تقویت سرمایهگذاری فدرال در حوزه 5G، هوش مصنوعی و محاسبه کوانتومی از آمریکا در برابر چین دفاع میکند. دموکراتها و جمهوری خواهان نیز از بایدن خواستهاند تا برای مقابله با افزایش نفوذ چین فکری بکند، که بخش مهمی از آن مربوط به بخش تکنولوژی خواهد بود. رهبران دیگری همچون جسیکا روزن ورسل نیز درمورد موضوع 5G و چین هشدار داده و جامعه دفاعی آمریکا نیز مدتها است که درمورد چین هشدار میدهد.
چکیده گفتههای کمیسیون و گزارش آن به گفته مسرول این است که «برای باقی ماندن آمریکا در رقابت به ویژه با چین، دولت آمریکا و متحدان ما باید در کنار هم و در کنار بخش خصوصی در دره سیلیکون فعالیت کنند.»
بسیاری از پیشنهادات این گزارش شامل همکاری بیشتر بخش خصوصی و دولتی است که احتمالا برای غولهای تکنولوژی مفید خواهد بود. برای مثال این گزارش درخواست کرده که منابع هوش مصنوعی با یک «ذهنیت استارتاپ کاراژی» در بخش خصوصی باقی بماند اما «یک رویکرد ترکیبی دولتی و بخش خصوصی برای پیروزی در رقابت اتخاذ شود.»
همچنین تحلیلگران هوش مصنوعی را محرک اصلی استفاده از خدمات ابری در دولت فدرال به ویژه در بخش دفاعی میدانند. برای مثال قرارداد ابری JEDI که یک قرارداد 10 میلیارد دلاری از سوی وزارت دفاع است که در حال حاضر به مایکروسافت داده شده اما آمازون به آن اعتراض دارد قرار است تا اندازهای قابلیتهای هوش مصنوعی وزارت را تقویت کند.
الکس روزینو یکی از تحلیلگران ارشد شرکت تحقیقاتی دلتک که با دولت همکاری دارد میگوید :«یکی از چیزهایی که روی پیشبینی ما برای بخش نرمافزار به عنوان یک خدمت تاثیر گذار بوده این است که تمایل به استفاده از هوش مصنوعی باعث جذب سرمایه و بودجه خواهد شد.»
برد اسمیت، نماینده مایکروسافت نیز تهدید چین را جدی دانسته و هفته گذشته از کمیته خدمات مسلح سنا خواست تا فرایند اعتراض شرکت آمازون را تسریع کنند. اسمیت میگوید :«درواقع یک دادگاه فدرال بیش از دوازده ماه است که فعالیت ما در قرارداد JEDI را متوقف کرده است.»
تحلیلگران میگویند وزارت دفاع دولت بایدن تا حدی به انجام استراتژی هوش مصنوعی که منصفانه بگوییم دولت ترامپ هم کاملا با آن موافق بود ادامه خواهد داد
از آنجایی که تدارکات فعلی دولت سرعت بسیار پایینی دارد، هرگونه خرید تکنولوژی روز برای شرکتهایی که میخواهند قرارداد دولتی دریافت کنند امتیاز محسوب میشود. با این حال تحلیلگران میگویند که تمرکز روی هوش مصنوعی به طور ویژه برای گوگل مفید خواهد بود. هوش مصنوعی پیش از این هم جزو اولویتهای وزارت دفاع بود؛ اما این وزارت در استراتژی جدیدی قرار است هوش مصنوعی خود را بسازد تا خرید از بخش خصوصی سریعتر انجام گیرد.
همچنین بسیاری نگران هستند گروهی که مستقیما روی قانونگذاران و رئیس جمهور تاثیر میگذارند در واقع مسئولان شرکتهای تکنولوژی و پیمانکاران دولتی هستند. آمازون، مایکروسافت، گوگل و اوراکل همگی برای قرارداد JEDI پیشنهاداتی ارائه کردند. در جلسه این کمیسیون در روز دو شنبه، هورویتز از مایکروسافت و مور از گوگل گفتند که درمورد فصلهایی از گزارش که به همکاریهای دولتی-خصوصی مربوط است نظر ممتنع دارند. در عین حال به دلیل شکایت مرکز حریم خصوصی الکترونیک که یک گروه خیریه فعال در زمینه حقوق شهروندی است، این کمیسیون در تابستان گذشته موظف شد تا شفافیت عمومی خود را افزایش دهد.
روز دوشنبه جسی، مدیرعامل آینده آمازون در یکی از اولین نطقهای عمومی خود از کمیسیون و حمایت کنگره پشتیبانی کرد. او در این مورد گفت: «من امیدوارم که کنگره این گزارش و پیشنهادات آن را به دقت بررسی کند. سریعا باید در این باره اقدام شود. باید بدانید که تنها با فشار دادن یک دکمه نمیتوان این قابلیتها را به دست آورد، این کار نیازمند فعالیت شدید در طول زمان است تا نهایتا این امکانات ساخته شوند. میدانم که همه ما خواهیم این پیشنهادات اجرایی شوند و به هرنوعی به اجرای آن کمک میکنیم.»
منبع: Businessinsider