وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۹ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
پویش جدیدی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و استارتآپ آی قصه به نام «ایران ۱۵۰۰: ۱۰۰ سال بعد را تصور کن!» راهاندازی شده تا به کمک شرکتکنندگان در آن که از کودکان گرفته تا افراد حرفهای، ایدههای مختلف در مورد وضعیت ایران و جهان در ۱۰۰سال دیگر جمعآوری شود. آنطور که بانیان این کمپین میگویند آنها میخواهند از دل این پویش به ایدههای خلاقانهای برسند که در نهایت به رشد و توسعه کشور کمک خواهد کرد. در نشست خبری اعلام راهاندازی این پویش، امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که چرا سازمان فناوری در کنار آی قصه برای انجام این پویش قرار گرفته اعلام کرد که دنیای آینده دنیای هوشمند و دیجیتال است و از همین رو بهترین ارگان برای همکاری انجام این پروژه با توجه به زیرساختهایش از دفاتر خدمات پستی گرفته تا دفاتر خدمات ارتباطی میتواند برای انجام بهتر این پویش کمک کند. همچنین پوریا عالمی، یکی از موسسان آی قصه هم دلیل انتخاب سازمان فناوری اطلاعات برای قرار گرفتن کنار آنها را استارتآپ بودن آی قصه اعلام کرد و اینکه این سرویس در اکوسیستم استارتآپی کشور فعالیت میکند.
به گزارش پیوست، امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در نشست اعلام شروع به کار پویش ایران ۱۵۰۰ به نگاه کوتاه مدت مردم ایران به مسائل اشاره کرد و اینکه هیچگاه ایرانیان به آینده به صورت بلند مدت نگاه نمیکنند. او تاکید کرد که میخواهند با کمک این پویش بلندمدتتر به آینده نگاه شود تا رفتار درستتری به آینده داشته باشیم.
ناظمی با اشاره به این نکته گفت: «ما باید به قدرت تخیل و رویاپردازی اهمیت دهیم. ما به همفکری جمعی و رقابت جمعی احتیاج داریم. مطالعات نشان میدهد که تمایل ایرانیان به آینده کوتاه مدت است و بلندمدت نگری عنصری مفقود شده در برنامهریزیهای ماست.» او ادامه داد: «برگزاری چنین رقابتی کمک میکند که آینده بلند مدت را به تصویر بکشیم و تخیل داشته باشیم. این ایده از طرف دوستانمان در آی قصه به وجود آمده که در اکوسیستم استارتآپی هستند و امیدواریم بتواند به رشد ایده و خلاقیت کمک کند.» به گفته او ایدههای که از طرف گروههای مختلف به این پویش ارسال میشود میتواند از طریق پادکست، طرح گرافیکی، داستان، نقاشی و… باشد تا قدرت تخیل به پرواز در بیاید.
در ادامه این نشست پوریا عالمی، یکی از موسسان آی قصه با اعلام اینکه آنها یک سرویس برای تعریف داستان برای کودکان هستند اعلام کرد که با توجه به شروع سال ۱۴۰۰ و موج بعدی کرونا آنها تصمیم گرفتند برای سرگرم کردند کودکان راهی پیدا کنند. او گفت میخواهیم خانوادهها و کودکان را درگیر خیالپردازی کنیم و امیدواریم از ایدهپردازیهایی که انجام میشود خروجیهای خوبی استخراج شود.
او در مورد بخشهای مختلف این پویش گفت: «این پویش سه بخش اصلی دارد. بخش اول آن افراد حرفهای تر در حوزههای مختلف را هدف قرار داده که میتوانند ایدههای خود را در قالب پادکست یا ویدئو، کارتون و کاریکاتور، داستان، گزارش و… برای ما ارسال کنند.» او با اشاره به بخش دوم پویش توضیح داد: «بخش دوم مخصوص کودکان خواهد بود. آنها میتوانند با کمک خانواده خود در قالب نقاشی، پادکست یا فایل صوتی در این پویش شرکت کنند.» عالمی بخش جذاب این پویش را بخش ویژه آن دانست و در مورد آن توضیح داد: «بخش جذاب پویش که تیم ما را هم به وجد میآورد، بخش ویژه است که هر اثر خلاقی خارج از پادکست، کارتون، کاریکاتور، داستان و .. به ما ارسال شود داوری خواهد شد.» به باور او این بخش از آن جهت اهمیت دارد که ایده در آن مهمتر از اجرا است.
براساس توضیحات او شرکتکنندگان در پویش تنها تا ۳۰ فروردین فرصت ارسال طرحهای خود را خواهند داشت. همچنین این افراد از سه طریق امکان شرکت در پویش را دارند. عالمی در توضیح این مورد گفت: «یا آثارشان را در سایت www.ir1500.ir بارگذاری کنند یا با هشتگ فارسی و انگلیسی ایران ۱۵۰۰ در فضای مجازی آثار خود را با ما به اشتراک بگذارند. یک راه دیگر هم از طریق پست انجام خواهد شد. درواقع با هماهنگی پوست کودکان آثار خود را در پاکت گذشته و تنها روی آن «برسد به درست ایران ۱۵۰۰» بنویسند تا در نهایت آثار به دبیرخانه برسد.»
در ادامه این نشست ناظمی در پاسخ به سوال پیوست در مورد اینکه چرا در اجرای این پویش سازمان فناوری اطلاعات وارد عمل شده گفت: «اصلیترین دلیلی که باعث شکلگیری این موضوع شد، این بود که وجه فناورانه وجه قالب ۱۰۰ سال آینده خواهد بود. در ۱۰۰ سال آینده چیزی که بیشترین تاثیر را در زندگی بشر خواهد گذاشت فناوری است و از این حیث همکاری با آی قصه برای ما جذاب بود.»
در همین زمینه پوریا عالمی در پاسخ به پیوست که چرا با سازمان دیگر مانند وزارت ارشاد یا نهادهایی دیگر همکاری نکردهاند، وجه استارتآپی بودن آی قصه را موجب همکاریشان در اجرای این پویش با سازمان فناوری اطلاعات دانست. او در این مورد به پیوست گفت: «هویت آی قصه یک هویت استارتآپی است به خاطر همین بیشتر جنبه فعالیتش به سازمان فناوری اطلاعات نزدیک است تا جایی مانند وزارت ارشاد، اگرچه که محتوایی که تولید میکند فرایندهای، وزارت ارشار را طی میکند.» او ادامه داد: «از سمت دیگر براساس پیشنهادی که اقای ناظمی داشتهاند و علاقهمندی که همیشه در آی قصه بوده است، هدف ما این است که محتوایی که تولید و ارائه میکنیم، بیشتر از اینکه به دست پایتخت نشینان برسد، در گستره سراسری کشور وجود داشته باشد.» براساس توضیحات او در همین راستا نیز هماهنگی خلاق و حرفهای با پست برای دریافت بستههای مربوط به این پویش انجام شده است از طرف دیگر دفاتر خدمات ارتباطی نیز در این زمینه هماهنگی خوبی خواهند داشت.
همچنین ناظمی در این نشست اعلام کرد که تا الان مجموعه جوایز تعیین شده برای این پویش ۲۰۰ میلیون تومان است که از طریق اسپانسرهای فعلی پویش تامین شده است. او تاکید کرد که این میزان هزینه برای جوایز با اضافه شدن اسپانسرهای بیشتر، افزایش خواهد یافت.