نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی:
۶ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، در پی انتشار خبر افزایش عوارض واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار به ۱۲ درصد در سال آینده اعلام کرد: «کمتر از ۹ درصد از گوشیهای وارداتی بالای ۶۰۰ دلار قیمت دارند و با توجه به این مصوبه و شرایط فعلی، افزایش قیمت تمام شده این گوشیها در سال آینده بیشتر از ۲/۵ درصد نخواهد بود.»
به گزارش پیوست، امیر اسحاقی با اشاره به این موضوع که نرخ ارز گمرکی در حال حاضر با دلار ۴۲۰۰ تومانی محاسبه میشود و همچنین زمزمههایی که شنیده میشود مبنی بر این که این نرخ تا ۶ ماه پس از سال جدید نیز تغییر نکند، گفت: «گرانی موبایل در سال آینده به این موضوع بستگی دارد که این نرخ تغییر میکند یا نه.»
پیش از این هم رضا قربانی، عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل در گفتوگو با پیوست اعلام کرده بود حتی اگر تعرفه واردات افزایش پیدا کند و همچنین منشا ارز وارداتی از ۴۲۰۰ تومان به ۱۱۵۰۰ تومان یا ۱۷۵۰۰ تومان برسد، باز هم افزایش قیمت موبایل زیر ۱۰ درصد خواهد بود و افزایش قیمت محسوس نیست.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل آذر امسال راهحل مشکلات بازار موبایل را اجرایی شدن طرح افق عنوان کرده بود. او در پاسخ پیوست در خصوص اجرایی شدن این طرح گفت: «منتظر ابلاغیه و مشخص شدن برند هستیم.» او افزود: «به احتمال زیاد طرح افق تا قبل از پایان اسفند روی یک برند مشخص شروع میشود و با شروع سال جدید نیز روی دیگر برندها اعمال میشود.»
اسحاقی در خصوص افزایش قیمت رجیستری گوشیهای مسافری در سال آینده نیز ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: «هنوز اطلاعیهای در این زمینه به ما ابلاغ نشده است.»
در بند الحاقی یک به تبصره ۸ بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است کلیه تبلتها و ساعتهای هوشمند بارکدخوان و مبدل ارتباطات ثابت به سیار وارداتی و تولید داخل را در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات سامانهای (همتا) ثبت کند.»
دبیر انجمن موبایل در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر این که آیا رجیستری تبلتها از سال آینده باعث افزایش قیمت این تبلتها خواهد شد گفت: «رجیستری تاثیر چندانی در افزایش قیمت ندارد. تنها تغییر قیمت صورت میگیرد. دلیل آن هم این است که الان بخش عمدهای از تبلتها از رویه قاچاق وارد کشور میشوند. رجیستری تبلتها این فرصت را به وجود میآورد که واردات این محصولات از رویه تجاری و قانونی انجام شود. به همین دلیل مبالغ مختلفی مانند ارزشافزوده و مبالغی که واردکننده هنگام ورود جنس به کشور پرداخت میکند روی قیمت تبلتها اضافه میشود اما نکته بسیار مهم این است که تبلتها به گارانتی و خدمات پس از فروش مجهز میشوند که در حال حاضر هیچکدام از آنها این موارد را ندارند.»
اسحاقی معتقد است اگر همه شرکتهای واردکننده از واردات این کالا استقبال کنند و رقابت برای ورود تبلت به کشور بالا برود قیمت واردات تجاری از کالای قاچاق هم ارزانتر خواهد بود و این درحالی است که علاوه بر نظاممند شدن بازار تبلتها، خدمات پس از فروش و گارانتی نیز به این محصولات اضافه خواهد شد. او در این خصوص گفت: «تبلت عموما در ایران برای استفاده دانشآموزان خریداری میشود و مشکلات زیادی در بازار تبلتها به خصوص بازار خدمات پس از فروش وجود دارد که با شروع رجیستری تبلتها و نظاممند شدن این بازار، این مشکلات نیز بسیار کمتر خواهد شد.»
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، طبق تجربهای که از رجیستری موبایل وجود دارد، رجیستری تبلت باعث گرانی این محصول نخواهد شد.
اسحاقی در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر این که چه اقداماتی باید انجام داد تا ماجرای هزینه رجیستری چندین میلیونی گوشیهای مسافری آیفون برای تبلتها پیش نیاید گفت: «اینجا بحث اطلاعرسانی مطرح است. سیستمی که میخواهد تبلتها را رجیستری کند باید قبل از آن در این زمینه اطلاعرسانی کند تا خریداران بهجای خرید محصولات قاچاق و پرداخت هزینه میلیونی رجیستری، از محصولات تجاری که بهصورت قانونی وارد کشور شدهاند و هزینه اضافهای برای رجیستری ندارند استفاده کنند.»