استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۶ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
در دو ماه گذشته فیسبوک وعده داده تا با استفاده از هوش مصنوعی و کمک ناظران انسانی از انتشار شایعات کیوانان و نظریههای توطئه کووید-19 در پلتفرم خود جلوگیری کند. اما میتوان گفت که فیسبوک در عملی کردن وعدهاش آنچنان موفق نیست. این ماه فیسبوک مجبور شد یک هشتگ در فیسبوک و هشتگ دیگری در اینستاگرام را که در بین کیوانان و منتشر کنندگان نظریههای توطئه کووید-19 معروف بود از این پلتفرمها حذف کند. اما این هشتگها توسط هوش مصنوعی فیسبوک یا ناظران این شرکت شناسایی نشدند، بلکه مجله فوربز وجود آنها را به فیسبوک اطلاع داد.
به گزارش پیوست، اولین هشتگ #DarkToLight در فیسبوک بود. درست پیش از اینکه این هشتگ هفته گذشته از فیسبوک حذف شد 30 هزار نفر درمورد آن پست گذاشته بودند. تعداد زیادی از این پستها حاوی نظریههای توطئه کیوانان بودند. این نظریهها اعتقاد دارند که افراد بسیار ثروتمند و قدرتمند سعی دارند از طریق استفاده بیش از حد از ماشین جوامع را کنترل کنند و از کودکان سو استفاده جنسی میکنند. یکی از کاربران فیسبوک هشداری با عنوان «عدالت در راه است» را کنار تصویر از یک مرد کت و شلواری منتشر کرد که حلق آویز شده است. در توضیحات این پست نوشته شده بود «مد روز دسیسه پردازان 2021». پس از اینکه مجله فوربز این موضوع را به فیسبوک اطلاع داد این شبکه اجتماعی اعلام کرد که اکثر پستهایی که هشت #DarkToLight دارند را حذف کرده است.
دومین هشتگی که جلب توجه کرد #Scamdemic در اینستاگرام بود. روز 19 فوریه هشتگ #Scamdemic در فیسبوک قابل جستجو نبود اما در اینستاگرام امکان جستجوی آن وجود داشت. تا ساعت 10 و 30 دقیقه آن روز به وقت کرانه شرقی آمریکا 112 هزار پست حاوی این هشتگ در اینستاگرام وجود داشت. با این حال پس از اینکه مجله فوربز از فیسبوک پرسید که چرا این هشتگ از وبسایت حذف شده اما در اینستاگرام در دسترس است، پاسخی دریافت نکرد و روز 23 فوریه این هشتگ مخفی شد «زیرا افراد شبکه اجتماعی محتوایی را گزارش کردند که با دستورالعملهای اجتماعی اینستاگرام همخوانی نداشت».
هشتگهای دیگری که فیسبوک به تازگی از پلتفرم خود حذف کرده عبارتند از #digitalsoldier، #trusttheplan، #greatawakening، #wwg1wga، و #NothingCanStopWhatIsComing که همگی به نظریههای توطئه کیوانان مربوط هستند.
دیگر محتواهای سوال برانگیز هنوز در این شبکه اجتماعی در دسترس هستند. اگر تنها چند دقیقه هشتگهای فیسبوک را بررسی کنید محتوای مربوط به نظریههای توطئه را خواهید یافت. با جستجوی هشتگ #TheGreatReset نظریههای توطئه بسیاری درمورد کووید-19 را خواهید یافت که معتقد هستند بزرگان جهان میخواهند از طریق ترس و واکسن مردم را کنترل کنند و برخی نظریهها بیلگیتس را به دسیسه پردازان پشت پرده جهان ربط میدهند. یکی از کاربران معتقد بود که مردم باید پیش از واکسیناسیون کودکان خود را از مدرسه بیرون بکشند و بسیاری از پستهای دیگر که کووید-19 را #Scamdemic (پاندمی تقلبی) میدانند هنوز با وجود ممنوعیت در فیسبوک در دسترس هستند. 17 هزار نفر با هشتگ #TheGreatReset پستهایی را ارسال کردهاند، این هشتگ در یک فریوم اقتصادی در جهان به عنوان پروژهای برای تجدید نظر درمورد سرمایهداری در دوران کرونا آغاز شد اما در نهایت به سمت نظریههای توطئهای رفت که اعتقاد داشتند دستهای پشت پرده میخواهند کنترل جهان را به دست بگیرند.
این پستها حاوی لینکهایی به دیگر هشتگها از جمله #GreatReset، #Agenda21 و #Agenda2030 هستند که به ترتیب 13، 25 و 40 هزار کاربر درمورد آنها پست کردهاند. Agenda21 و Agenda 2030 توصیههای سازمان ملل برای توسعه پایدار هستند اما گروههای نظریه پرداز راست افراطی باور دارند که این دو برنامههایی برای دیکتاتوری جهانی محسوب میشوند. این پستها عمدتا چنین محتوایی دارند که پاندمی توسط با این هدف ایجاد شده تا واکسن به کسانی تزریق شود که به آن نیازی ندارند یا از تزریق واکسن برای کنترل افراد استفاده شود.
سخنگوی فیسبوک گفت: «ما سالها است که برای جلوگیری از شایعات در فیسبوک تلاش میکنیم و تا حد ممکن با کسانی که اطلاعات دقیق درمورد واکسن دارند ارتباط داریم و سعی کردیم محتوای ناقض قوانین را حذف کنیم و انتشار اطلاعات اشتباه را محدود کنیم. ما از سال 2016 در حال همکاری با سازمانهای حقیقتیاب مستقل هستیم تا اطلاعات مربوط به سلامت را در پلتفرم خود مشخص کنیم. ما تبلیغاتی که مردم را به واکسن نزدن تشویق میکرد حذف کردیم و تلاش خود را برای حذف گروهها، صفحات و حسابهایی که به انتشار ادعاهای نادرست در رابطه با کووید-19 و واکسن در فیسبوک و اینستاگرام ادامه میدهند بیشتر کردیم». آنها در ادامه گفتند که فیسبوک بخشی از محتوای ناقض سیاستهای این شرکت که از سوی مجله فوربز به آنها اطلاع داده شد را حذف کرده است.
فیسبوک وعده داده که محتوای مربوط به کیوانان و پستهای ضد واکسن را با ترکیبی از هوش مصنوعی و نظارت انسانی کنترل کند. در ماه دسامبر این شرکت سیاستهای خود را تغییر داد تا حذف ادعاهای نادرست مربوط به کووید-19 و واکسنها در فیسبوک و اینستاگرام را تضمین کند و بیشتر روی ادعاهایی تمرکز داشت که از سوی مختصصان حوزه درمان رد شده است. «این موضوعات میتواند شامل ادعاهای نادرست درمورد امنیت، بازده، عناصر یا تاثیرات جانبی واکسن باشد. برای مثال ما ادعاهای نادرستی که معتقد هستند واکسنهای کووید-19 حاوی میکروچیت یا هرچیز دیگری هستند که در لیست عناصر رسمی واکسن وجود ندارد حذف میکنیم».
با وجود افزایش تلاشهای فیسبوک برای مبارزه با شایعات، کاربران به راحتی میتوانند هشتگ جدیدی ایجاد کنند و تلاش های فیسبوک برای مبارزه با شایعات را دور بزنند. برخی هشتگها با وجود اینکه در بین معتقدان به نظریههای توطئه شهرت دارند اما حذف آنها دشوار است. برای مثال #WakeUp به حدی عمومی و کلی است که فیسبوک برای حذف آن باید پستهای زیادی را حذف کند.
هوش مصنوعی فیسبوک شاید زمانی بتواند ریزهکاریها را درک کند. مای اسکروفر مسئول ارشد بخش تکنولوژی فیسبوک در ارائه مشروحی به خبرنگاران در ابتدای این ماه گفت: «ما به طور ویژه روی بهبود هوش مصنوعی و درک محتوای زبانها، فرهنگها و مناطق جغرافیایی مختلف تمرکز داریم. ما در حال پیشرفت هستیم و متوقف نخواهیم شد».
منبع: Forbes