صداوسیما از فیلیمو شکایت کرد؛ رئیس صداوسیما اطلاعی ندارد
سازمان صداوسیما از فیلیمو به دلیل پخش چند سریال شکایت کرده است؛ اما به نظر…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۵ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
سرمایه بازار بیتکوین به زیر یک هزار میلیارد دلار رسید و بازار رمزارزها 300 میلیارد دلار سقوط کرد. نگرانیها در اقتصاد آمریکا باعث شد تا دیروز و امروز قیمت بیتکوین و دیگر رمزارزها کاهش یابد. یکی از بزرگترین رکودهای بازار رمزارزها دیروز این بازار را کاملا قرمز کرد.
به گزارش پیوست، روز یکشنبه سرمایه بازار جهانی رمزارزها به بیش از 1.76 تریلیون دلار رسیده بود. در حال حاضر سرمایه این بازار به 1.46 تریلیون دلار کاهش یافته و به نظر یک روند نزولی را در پیش گرفته است.
با به مشکل خوردن بازار و تلاش سرمایه گذاران برای خروج از آن باعث شده تا حجم معاملات به اوج خود برسد. حجم معاملات بازار 60 درصد افزایش یافته و تنها طی 24 ساعت 243 میلیارد دلار در بازار CoinMarketCap بین فعالان بازار جابهجا شد. طی 19 ساعت بیتکوین از اوج قیمت 58 هزار دلار به 47.700 هزار دلار سقوط کرد. این کاهش قیمت بزرگترین سقوط بیتکوین در طول یک روز محسوب میشود.
این کاهش قیمت باعث شد تا بزرگترین رمزارز جهان بازار یک هزار میلیارد دلاری خود را از دست بدهد و سرمایه بازار بیتکوین 96 میلیارد دلار کاهش یافت. ناظران معتقدند که این تنها بخشی از تحرکات قیمت دوره بیتکوین است.
Moonlight از معامله گران بازار رمزارزها در توییتی نوشت: «سقوط و اصلاح قیمت بیتکوین در روند افزایش سال ۲۰۱۷ در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بود. باید در روند افزایش فعلی نیز چنین انتظاری داشته باشیم، زمان خوبی برای خرید در قیمت پایین است.»
برخی دیگر خرسند هستند که اصلاح قیمت بالاخره اتفاق افتاد.
رائول پال سرمایه گذاری بیتکوین و مدیرعامل و بنیانگذار شرکت سرمایه گذاری Global Macro نیز در توییتر خود نوشته است: « آیا فقط من خیالم راحت شده که بالاخره فروش بیتکوین اتفاق افتاده است. مهم میدانند که این موضوع اتفاق میافتد اما وقتی چنین اتفاقی افتاد باید در قیمت پایین خرید کنید. ماه مارس همیشه ماه ضعیفی بوده است. مطمئن نیستم که اصلاح قیمت بزرگ است یا تنها یک تکان ساده.»
در حالی که بسیاری از ناظران بازار بیتکوین و رمزارزها این حادثه را بخشی از روند معمولی بازار تعریف میکنند اما معمولا اتفاقات بزرگ توجیحی در خارج از بازار دارند. وبسایت اطلاعاتی Market Watch همواره با قدرت گرفتن پول دیجیتال در سیستم مالی جهان سعی کرده تا سهامها و اوراق را به رمزارزها مرتبط کند.
در ماه مارس سال 2020 بازار سهام آمریکا به دلیل کرونا رکود کرد و بیتکوین هم شرایط مشابهی داشت. اما سپس اتفاق عجیبی افتاد: هردو شروع به رشد کردند. در این دوران رابطه بین شاخص 500 S&P و بیتکوین بیشتر شد.
اگر ما به آنچه دیروز در والاستریت اتفاق افتاد نگاه کنیم الگوی مشابهی را مشاهده خواهیم کرد: سهام شرکت های تکنولوژی دچار رکود شد.
شاخص نزدک که سهام بسیاری از شرکتهای تکنولوژی را شامل میشود 2.46 درصد سقوط کرد که برای این شاخص رقم بالایی است. تسلا 8.5 درصد از سهام خو را از دست داد، پیپل 4.6 درصد، اپل 3 درصد و مایکروسافت هم 2.6 درصد رکود را تجربه کردند و در دیگر شرکتها نیز شاهد وضعیت مشابهی بودیم. سهام این شرکتها در کنار رمزارزها در واقع بهشت سرمایه گذارانی بود که به نمیخواستند تحت تاثیر رکود اقتصاد جهانی قرار بگیرند.
اما دیروز نرخ بازده اوراق قرضه که درواقع بخش کسل کننده بازار بود ناگهان بالا رفت. نرخ بازده اوراق قرضه شاخص مهمی است که جهت گیری نرخ سود و به طور کلیتر آینده فعالیت اقتصادی را نشان میدهد. اگر نرخ بازده اوراق قرضه پایین باشد سرمایهگذاران به دنبال سهام بهتر و حتی خطرناکتری میروند و در این دوران است که رمزارزها بهترین گزینه خواهند بود.
زمانی که نرخ بازده اوراق قرضه افزایش یابد سرمایه گذاران دوباره به این اوراق روی میآورند و سهام خود را فروخته و به دنبال بازده امن میروند.
دیروز اوراق قرضه خزانه داری آمریکا به بالاترین سطح خود در طول یک سال گذشته رسید. در حالی که بسیاری این موضوع را یک نشانه مثبت میدانند اما برخی عقیده دارند که این موضوع حاکی از داغ شدن بیش از حد بازار است و ممکن است رشد بازار سهام به پایان خود رسیده باشد.
محمد الاریان مشاور ارشد شرکت سرمایه گذاری Allianz در بخش اقتصادی در مصاحبه با CNBC گفت: «دلایل خوبی برای افزایش بازده اوراق وجود دارد، فعالیت اقتصادی. و دلایل بدی هم وجود دارد، تورم. اقتصاد دانان حتی کسانی که مدتها از کمک نقدی حمایت کردهاند نیز حالا هشدار میدهند. شاید کمک بزرگ بیش از حد بزرگ باشد.»
این ترس وجود دارد که کمک نقدی 1.9 هزار میلیارد دلاری دولت بایدن باعث میشود که بهبودی اقتصادی به تورم و در نهایت نابودی دلار بدل شود. در طول یک هفته گذشته بسیاری ترس خود از این موضوع را بیان کردهاند.
مارک زندی اقتصاد دان ارشد آژانس اعتبارسنجی Moody میگوید که ارزش داراییهایی همچون سهام و رمزارزها بیشتر از ارزش واقعی است و این موضوع بزرگترین خطر برای بهبودی اقتصاد محسوب میشود. او گفت که ارزشگذاری بیش از حد این دو بازار باعث شده تا در خطر سقوط قرار گیرند و این موضوع ممکن است کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد.
بنابراین در حالی که بسیاری در بازار رمزارزها باور دارند چنین رکودهایی معمولی است و اتفاق میافتد، سرمایهگذاران باید منطقی عمل کنند و با در نظر گرفتن تصویر بزرگتر براساس یک برنامه عمل کنند.
منبع: Decrypt