نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۳ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اپل با اضافه کردن قابلیت امنیتی جدید بازهم در حوزه حریم خصوصی و امنیت از رقیب مهم خود یعنی گوگل پیشی گرفت.
به گزارش پیوست، اپل در چند هفته گذشته چند به روز رسانی مهم در حوزه امنیت و حریم خصوصی ارائه کرده است. شرکت سازنده آیفون که به زودی به روزرسانی 14.5 iOS را ارائه میکند امکان جدیدی برای باز کردن گوشی با استفاده از ساعت اپل را ارائه خواهد کرد که حتی درصورت پوشیدن ماسک هم عملی خواهد بود. این بهروزرسانی همچنین شامل یک قابلیت جدید ضد ردیابی است که تاثیر جدیایی بر شرکتهایی مثل فیسبوک خواهد داشت.
حالا اپل وارد جدال با یکی دیگر از رقبای خود یعنی گوگل شده و دستورالعمل امنیتی پلتفرم اپل را بهروزرسانی کرده است. دستورالعمل امنیتی جدید پلتفرم اپل-که از 36 صفحه به 196 صفحه رسیده است-قابلیتهای امنیتی جدیدی را برای 14 iOS، سیستم عامل مک 11 بیگسر، اپل سیلیکون مکس و سیستم عامل ساعت 7 پوشش میدهد.
این بهروزرسانی پس از آن صورت گرفت که اپل چیپهای M1 مبتنی بر ARM را سال گذشته ارائه کرد. این اقدام اپل گامی در راستای جدایی این شرکت از چیپهای اینتلی بود که از سال 2006 در ساختار دستگاههای اپل استفاده میشوند و در بخش امنیت از جمله تاچ آیدی نقش دارند.
با این حال خوب است اشاره کنیم که دستگاههای مک هنوز هم در برابر بدافزارها مقاوم نیستند. هفته گذشته پاتریک واردل محقق امنیتی اپل گزارش داد که چطور بدافزاری خاص چیپ M1 برای مک طراحی شده است.
این بهروزرسانی دستورالعمل امنیتی پلتفرم نشان میدهد که اپل تا چه اندازه امنیت را در سالهای گذشته در محصولات خود تقویت کرده است. برای مثال این شرکت با رقبای خود همچون گوگل که با کمک تولیدکنندگان دیگر گوشیهای اندروید تولید میکنند متفاوت است وسختافزار، نرمافزار و خدمات را تماما به صورت داخلی و توسط خودش تولید میکند. به همین دلیل رویکرد این شرکت عنوان «باغچه محافظت شده» را به خود اختصاص داده است.
در دستورالعمل امنیتی این پلتفرم تصریح شده است که «هر دستگاه اپل سختافزار، نرمافزار و خدماتی را ترکیب میکند که برای کار در راستای حداکثر امنیت و تجربه کاربری شفاف طراحی شدهاند و هدف نهایی حفظ امنیت اطلاعات شخصی است…دستگاههای اپل نه تنها دستگاه و دادهها بلکه تمام اکوسیستم را محافظت میکنند که هرکاری را که کاربران در داخل و روی شبکه انجام میدهند و البته خدمات مهم اینترنتی را شامل میشود».
اپل همچنین یک مرکز تضمین امنیت و تعهد را به عنوان یک منبع 50 صفحهای کامل ارائه کرده که سخت افزار، نرمافزار، سیستم عامل و خدمات را پوشش میدهد.
اقدام جدید اپل متخصصان امنیتی را تحت تاثیر قرار داد. شین رایت مسئول امنیت اپلیکیشن کسب و کارهای کوچک و متوسط در شرکت ایمرسیو لبز (Immersive Labs) میگوید: «امنیت به بخش مهمی از زندگی روزمره ما تبدبیل شده و از همین رو خیلی خوب است که میبینیم شرکتهایی مثل اپل این موضوع را در محصولات مصرفی و رایج خود مد نظر قرار میدهند. در حالی که امنیت و حریم خصوصی دو موضوعات مجزا هستند اما ارتباط نزدیکی بین این دو قرار دارد و در بسیاری موارد در یک طبقه قرار میگیرند».
جیک مور متخصص امنیت سایبری در شرکت ارائه دهنده آنتی ویروس ESET میگوید: «روشن است که اپل میخواهد با رفع نیازهای امنیتی و حریم خصوصی مردم خود را متمایز کند. آنها دیگر شرکتهای بزرگ تکنولوژی را پشت سر گذاشتهاند اما هیچ شکی نیست که وقتی دیگران هم دریابند مردم واقعا چه چیزی میخواهند به این سو حرکت خواهند کرد».
به نظر میرسد اپل رویکردی جدی نسبت به حریم خصوصی و امنیت را اتخاذ کرده است و در حالی که دیگر شرکتها از جمله گوگل هنوز چنین اقداماتی انجام ندادهاند هر چند آنها نیز در حال برداشتن گامهایی برای بهبود وضعیت هستند. طبق گزارش بلومبرگ، گوگل نیز در حال بررسی ویژگیهای جدید و حتی قابلیت ضد ردیابی برای سیستم عامل اندروید است.
بدون شک اپل قابلیتهای امنیتی و حریم خصوصی خود را بیش از این تقویت خواهد کرد و همواره قابلیتهای تازهای به پلتفرمهای این شرکت اضافه خواهند شد. سازنده آیفون با این اقدامات جدید در واقع به خواستههای مردم گوش فرا داده و اگر رقبای این شرکت هم در این راستا گام بردارند یک نتیجه برد-برد برای مشتریان خواهد بود.
منبع: Forbes