skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پیش‌بینی رئیس پژوهشگاه ارتباطات در پی همکاریش با سایپا:

خودروهای خودران تا ۱۰ سال دیگر در ایران تولید می‌شوند

۲ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهانه پنجاهمین سالگرد تاسیس خود در نشست خبری به اعلام تغییرات ساختاری در این مجموعه پرداخت. براساس توضیحات وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه، سه مرکز جدید در حوزههای هوش مصنوعی، آموزش اقتصاد دیجیتال و مطلعات راهبردی در این پژوهشگاه راهاندازی شده است. او در این نشست و در پاسخ به پیوست در مورد وضعیت هوش مصنوعی و مطالعات این پژوهشگاه روی این فناوری اعلام کرد که هوش مصنوعی در کشور مغفول مانده است. به باور او یکی از نیازمندیهای هوش مصنوعی، دسترسی به دادههای عظیم و ساختار یافته است، این در حالی است که در زمینه هوش مصنوعی کشور با فقدان دیتای دستهبندی شده مواجه است. همچنین او در این نشست در توضیح به پیوست در مورد یکی از برنامههای پژوهشگاه خبر از تلاش برای تغییر ساختار در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی داد. از سوی دیگر او در این نشست با اشاره به مطالعات در زمینه تولید خودرو هوشمند اعلام کرد که با شرکت سایپا در زمینه خودرو هوشمند به توافقهایی رسیدهاند. او پیشبینی کرد که خودروهای خودران در کشور حداقل شاید ۱۰ سال دیگر تولید و وارد چرخه حمل و نقل کشور شوند. همچنین او گفت که فاز اولیه مطالعاتی روی شبکه 6G با همکاری دانشگاه‌ها فروردین سال ۱۴۰۰ شروع خواهد شد.

به گزارش پیوست، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که رشد و بالندگی بسیاری از فناوریهای و تکنولوژیها در کشور از تکنولوژی 2G گرفته تا 5G ووام گرفته شده از فعالیتهای مرکز تحقیقات مخابرات (نام سابق پژوهشگاه) است. براساس توضیحات وی مرکز تحقیقات کار مطالعاتی صرف انجام نمیدهد؛ بلکه کاری انجام میدهد که اولا در لبه تکنولوژی قرار دارد و از سمت دیگر فعالان اجرایی کشور و کسانی که به دنبال توسعه و سازندگی بودهاند از محصولاتی که به دنبال مطالعات و تحقیقات این مرکز ایجاد شده، استفاده کنند.

یزدانیان در ادامه به فراز و نشیبهایی که این پژوهشگاه در ۵۰ سال گذشته طی کرده اشاره کرد و گفت:‌ «مرکز تحقیقات و مخابرات ایران فراز و نشیبهای فراوانی طی کرده است، در زمانی تمام فعالیتهای بخش توسعهای ICT ریشه در این مرکز داشته  است. محصولاتش برنده شدهاند و در صدر حوزه پژوهش کشور درخشیده و البته در مقاطعی هم در معرض بیمهری و کم مهری بوده و تا مرز انحلال و ادغام هم پیش رفته استبه باور او خوشبختانه حالا این مرکز از چنین دوران گذر کرده و تبدیل به پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات شده است.

اضافه شدن سه مرکز حیاتی به پژوهشگاه

تغییر ساختار پژوهشگاه از جمله وعدههایی بود که سال گذشته از مسئولان پژوهشکده فناوری اطلاعات مطرح شد. حالا یزدانیان با اشاره به تغییر ساختار پژوهشگاه اعلام کرد که طبق پیشرفتهای روز، سه مرکز مهم هوش مصنوعی، آموزش و تحول دیجیتال به این مرکز اضافه شده است. او در توضیح این  موارد گفت: « ساختار پژوهشگاه تغییر کرده و پژوهشکدههای مختلفی در آن مستقر شدهاند. امروز سه پژوهشکده کلیدی ارتباطات، فناوری اطلاعات و امنیت داریم. در ساختار جدید موضوعاتی مانند هوش مصنوعی به عنوان یک مرکز اضافه شده است. موضوع آموزشهای تحول دیجیتال  به عنوان یک مرکز  دیگر در پژوهشگاه در نظر گرفته شده استاو ادامه داد: «همچنین مطالعات راهبردی ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در قالب یک مرکز ذیل پژوهشگاه تاسیس شده و فعالیتهای مطالعاتی در حوزه رگولاتوری، اقتصادی، آینده پژوهی ونیز در مرکز انجام میشود

او به دستاوردهای اخیر این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت‌:‌« نوسازی ساختار پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از دستاوردهای مهم ما بوده که همراه با نیازهای روز تاحدی ساختار را تغییر دادهایم و بر این باوریم که ساختارهایی به ویژه پژوهشی روزآمد کنیم تا قابلیت پاسخگویی به نیازهای بخش خصوصی را داشته باشد

براساس اظهارات او بیش از ۱۲۰ نفر عضو هیات علمی این پژوهشگاه هستند که این باعث شده آنها بزرگترین مجموعه دارای عضو هیات علمی در خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات باشند. او تاکید میکند که بیش از ۲۰۰ پژوهشگر علاوه بر اعضای هیات علمی در این پژوهشگاه فعالیت میکنند.

وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

یزدانیان در این نشست اعلام کرد که در ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی که توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور انجام شده، این پژوهشگاه به خاطر پیشرفت چشمگیر در بهبود ساختار خود، در بین دستگاههای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رتبه سوم را کسب کرده است.

طبق گفته یزدانیان آنها مطالعاتی نیز روی شیوع ویروس کرونا و تاثیر شیوع این ویروس بر صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و برهم خوردن نظم و نظام کاری کسبوکارها انجام داد‌ه‌اند. او اعلام کرد که نتایج این گزارشها در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.

اما یکی دیگر از خبرهای مهمی که یزدانیان در این نشست خبری داد، تلاش برای تغییر در ساختار رگولاتوری در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بود. او در این مورد گفت:‌ «چالشها و اصول بنیادی تنظیم مقررات را بررسی کردهایم و مدلهای جدید رگولاتوری را پیشنهاد دادهایم. باید مدل رگولاتوری ما تغییر کند و در این زمینه توصیههای مهمی در تدوین سیاستهای تنظیمی بازارهای دیجیتال ارائه کردهایم

ورود و مطالعه در حوزه اینترنت اشیاء، بلاکچین، حکمرانی در عصر دیجیتال،اقتصادی دیجیتال، رایانش ابری، بیگ دیتا، راهکارهای مقابله با قاچاق و سرقت گوشی تلفنهمراه،موتور جستجو، خودروی خودران، احصای طیفهای فرکانسی مورد نیاز برای نسل پنجم ارتباطات سیار، فعالیتها فضایی و ماهوارهای واز دیگر پروژههایی است که یزدانیان اعلام میکند پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال کار روی آنها است.

دستهبندی داده برای رشد هوش مصنوعی

از جمله وعدههایی که سال گذشته رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری خود اعلام کرد، در دستور قرار گرفتن کوچکسازی این پژوهشگاه بود. اما حالا و در نشست خبری به مناسبت پنجاهمین سالگرد پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خبر از اضافه شدن مراکز جدید به این پژوهشگاه میدهد.

یزدانیان در پاسخ به سوال پیوست در مورد ایجاد این مراکز و اینکه آیا قرار است این مراکز جدید در حوز هوش مصنوعی یا آموزش تنها کار مطلعاتی انجام دهند گفت: «وقتی ریاست پژوهشگاه را برعهده گرفتم متوجه شدم که ساختار پژوهشگاه فرسوده است. برخی از ساختارها قدمت ۲۰ تا ۳۰ سال داشتهاند. کار اصلی ما در پژوهشگاه کار ستادی نیست، کار ما کار پژوهشی است. یک دوگانهای را ما پیش میبریم؛ از یک طرف حوزه ستادی خود را کوچکسازی میکنیم و از طرف دیگر حوزه تخصصی خود را به لحاظ پژوهشی گسترش میدهیماو ادامه داد: «حوزه پشتیبانی و ستادی و بخشی از ساختار اداری خود را ادغام کردهایم. در کنار این عملیات مراکز هوش مصنوعی، آموزش و تحول دیجیتال را ایجاد کردهایم که هر سه مجموعههای فعال ما هستند. کاربردهای هوش مصنوعی را هم برای خودمان پیگیری میکنیم و هم مکاتبهایرا در این زمینه با دستگاههای اجرایی کشور انجام دادهایم تا نیازهای آنها برای استفاده از این تکنولوژی را استخراج کنیم و آموزشهای لازم را به آنها در این زمینه بدهیم.»

به باور یزدانیان استفاده از هوش مصنوعی در کشور مغفول مانده و این در حالی است که استفاده از این تکنولوژی در کشور تحول ایجاد میکند. او در این مورد به پیوست توضیح داد: «آگاهی در مورد مزایای استفاده از هوش مصنوعی در کشور بسیار کم است. بخشی از فعالان بخش خصوص ما از AI استفاده میکنند اما همین استفاده در این بخش هم چشمگیر نیست. دستگاه دولتی ما در حال ارائه سرویس‌های مختلفی هستند و این در حالی است که با کمک هوش مصنوعی ارائه این سرویسهای میتواند هدفمندتر ارائه شوداو میگوید که بخشی از فعالیت مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه به فرهنگسازی و آگاه‌‌سازی در این زمینه باز میگردد.

او با اشاره به فعالیت دوم مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه به پیوست گفت: «زیرساخت دادهای ناهماهنگ و پراکنده است. در زمینه هوش مصنوعی با فقدان دیتا مواجه هستیم. دادههای دستهبندیشده کشور ما بسیار کم است، داده تولید میشود؛ اما این دادهها اولا ناشناس نمیشود و دوم اینکه دادهها دستهبندی نشده و در اختیار علاقهمندان قرار نمیگیردیزدانیان میگوید قسمتی که در این زمینه به آنها برای نظم دادن به داده وجود دارد از طریق تعامل با نهادهای مسئول در بخش ICT مانند اپراتورها، رگولاتوری ودر حال پیگیری است و در حال انتقال داده به مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه هستند.

او با اشاره به فعالیت سوم مرکز هوش مصنوعی که پردازش دادهای است به پیوست اعلام کرد:‌ «پروژه وزینی را با دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نام پروژه ابررایانه سیمرغ را در حال پیگیری هستیم که زیرساخت پردازشی دادهای را فراهم میکند. امیدواریم تا پایان سال این زیرساخت به پایان برسد و از ابتدای سال دیگر ارائه سرویس ابررایانه سیمرغ کلید زده شود

براساس توضیحات او مرکز آموزش اقتصاد دیجتال پژوهشگاه هم که در واقع همان دانشکده پست و مخابرات است که فعال بوده و همان دانشکده در قالب مرکز در این زمینه مشغول به کار است. آنطور که او میگوید این دانشکده به صورت مستمر و روزانه دراین زمینه دورههای آموزشی برای فعالان بخش ICT کشور برگزار میکند.  آنطور که او میگوید مرکز مطلعات راهبردی پژوهشگاههم در حالا اجرای پروژه است.

خودرو خودران شاید۱۰ سال دیگر

پاییز سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه فناوری خودرو خودران (خودرو هوشمند بدون راننده) را از اولویتهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده است. حالا یزدانیان در پاسخ به پیوست در مورد وضعیت این پروژه گفت: «یکی از بسترهای استفاده از خودروهای خودران استفاده از اینترنت اشیاء است. در این زمینه مطالعات و فعالیتهای مختلفی انجام شده است از جمله اینکه با شرکت سایپا در زمینه خودرو هوشمند به توافقهایی رسیدهایم. وقتی نام خودرو هوشمند مطرح میشود همه ذهنها به سمت خودرو خوددران میرود و تصور میشود امروز که حرکت کنیم، فردا خودرو خودران خواهیم داشت

همکاری با سایپا برای تولید خودروی هوشمند آغاز شده است

او با بیان اینکه راهاندازی خودرو خودران مراحل خاص خودش را دارد توضیح داد: «قدم اول استفاده از ماژولهای هوشمند در خودروهای فعلی است. یعنی خودرو ما از یک خودرو مکانیکی تبدیل به خودرو الکترونیکی میشود. در قدم بعد اندک اندک به آن ماژولهای الکترونیکی دیگر اضافه میشود تا خودرو تمام الکترونیکی داشته باشیم. البته این خودرو تمام الکترونیکی همچنان از هوش راننده استفاده میکندبه گفته او پس از این مراحل هست که بازهم ماژولهایی که با هوش راننده کار میکند حذف میشود و در نهایت یک ماشین هوشمند کامل خواهیم داشت. براساس اظهارات او در یک بازه به طور مثال ۱۰ ساله به تولید خودرو خودران خواهیم رسید.

به دنبال تغییرات در رگولاتوری

یزدانیان در این نشست خبری از گام بلند این پژوهشگاه برای ایجاد تغییرات در نظام تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور خبر داد و اعلام کرد که در کنار این تغییرات باید نظام حکمرانی در فضای مجازی کشور نیز شکل ساختار یافته‌‌تری بگیرد.

او در پاسخ به سوال پیوست در مورد برنامه برای تغییر ساختار رگولاتوری گفت: « رگولاتوری ما در بسیاری از حوزهها باید ترکیبی عمل کند. در این  زمینه هم گزارشهای متعددی را با بررسی مدلهای رگولاتوری در اروپا، ژاپن، استرالیا،  آمریکا ورا بررسی کردهایم و به این نتیجه رسیدهایم که به صورت جدید باید مدل رگولاتوری ما تغییر کند

او ادامه داد: «در حوزه موبایل و ثابت یکی سری ملاحظات را بررسی میکنیم. یکی از پیشنهادهای ما این بود که هرچه زودتر، رگولاتوری FMC (سرویسهایی ترکیبی از خدمات ثابت و سیار ) را در سازمان تنظیم انجام دهیم. از سمتی مطالعهای انجام دادهایم و دیدیم که در زیرساخت رگولاتوری وجود دارد و از سمت دیگر در حوزه VOD هم یک رگولاتور وجود دارد و … . بنابراین از جریان داده تا محتوا سه تا چهار رگولاتوری وجود دارد و کسی که بخواهد در این حوزهها کار کند مواجه با این تعداد رگولاتوری برایش سخت استاو تاکید کرد که وجود بازیگران متعدد مشکل ساز نیست، اما باید یک رگولاتوری مرکزی وجود داشته باشد که همه موضوعات این بخش را در نظر بگیرد. طبق گفته یزدانیان مدل تلفیقی رگولاتوری و ایجادی یک مرکزیت در رگولاتوری حوزه مربوط به محتوا و داده به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای بررسی بیشتر تقدیم شده است.

یزدانیان همچنین تاکید کرد که حکمرانی سایبری هم نیازهای رگولاتوری خاص خودش را میخواهد. بحث سرویسهایی که روی دادهها شکل میگیرد نیازمند رگولاتوری جدید است. اگر معتقد باشیم که از طریق فضای مجازی میخواهیم حکمرانی کنیم باید نیازهای لازم را در سیستم رگولاتوری خود در نظر بگیریم که در این مورد نیز به گفته او پیشنهادهای لازم به نهادهای مربوطه داده شده است.

http://pvst.ir/9jn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو