دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۱ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
به عقیده سرمایهگذاران، تحلیلگران و مدیران پولی در برخی از بزرگترین بانکهای کشور، سرمایهگذاری ۱/۵ میلیارد دلاری تسلا در بیتکوین شاید برای ایلان ماسک خوب باشد اما مطمئنا برای شرکتی که او را به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل کرده است خطرناک خواهد بود.
به گزارش پیوست، از آنجایی که تسلا شرکت بزرگ صنعت خودروهای الکتریکی و یکی از پیشگامان تحول اقلیمی در تکنولوژی محسوب میشود، ورود به حوزه رمزرزها ممکن است به استانداردهای اقلیمی و شهرت این شرکت در نگاه مشتریان ضربه وارد کند. با توجه به ردپای محیط زیستی بیتکوین در حال حاضر، این اقدام با حرکت به سمت منابع انرژی پاک مغایرت دارد.
تا زمانی که شبکه انرژی در جاهایی مثل روسیه و چین کربن زدایی شود، استخراج بیتکوین از نگاه سرمایهگذارانی که نخواستند نامشان فاش شود تجارتی کثیف محسوب میشود.
یکی از سرمایهگذاران گفت: «ما در سال ۲۰۱۸ گفتیم که مردم این کار را در روسیه انجام میدهند و از برق تولیدی ذغال سنگ برای استخراج بیتکوین استفاده میکنند. هزینه هر تراکنش از لحاظ مصرف انرژی وضعیت بدتری پیدا کرده است. به نظر من اقلیم و رمزارز با هم موافق نیستند».
خرید این حجم از بیتکوین، تسلا را به یکی از بزرگترین مالکان شرکت بیتکوین تبدیل میکند و این سرمایهگذاری بخش قابل توجهی از ۱۹ میلیارد دلار پول نقدی است که در اختیار این شرکت قرار دارد.
یکی از سرمایهگذارانی که از همان روزهای اول از تسلا حمایت کرده میگوید: «با توجه به مقیاس خزانه این کار غیرمسئولانه به نظر میرسد». اقدام این شرکت می تواند یکی دیگر از مثالهای پوچی بازارهای سرمایه آمریکا در اقلیم سرمایهگذاری امروزی باشد.
با این حال سرمایهگذاران بیتکوین از این اقدام که ارزش بیتکوین را در طول یک روز ۱۸ درصد افزایش داد استقبال کردند.
آلیس کیلین همبنیانگذار شرکت سرمایهگذاری و مشاوره استیلمارک (Stillmark) میگوید: «اعلام این موضوع که تسلا با اضافه کردن بیتکوین خزانه خود را متنوع میکند یا اینکه ۸ درصد از سرمایه خود را به این کار اختصاص داده تعجبآور نیست. این سرمایهگذاری که با هزینه تسلا برای تحقیق و توسعه در سال ۲۰۲۰ برابر است نشان دهنده اهمیت این سرمایهگذاری برای تسلا است و تعهد این شرکت را برای به حداکثر رسانده بازده برای سهامداران نشان میدهد. ایلان ماسک مدتها است که عرصههای نو و جدیدی که به نظرش عمومی خواهند شد را بررسی میکند. به نظر من در اینجا هم همینطور خواهد شد و تسلا اولین شرکت بزرگ سهامی خواهد بود که قصد دارد بازده پول خود را از طریق بیتکوین افزایش دهد».
ناظران صنعت در والاستریت هم از سرمایهگذاری عظیم این شرکت روی بیتکوین انتقاد کردهاند.
یکی از مسئولان یکی از بانکهای بزرگ که از آنجایی که اجازه صحبت با منابع خبری را نداشت نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: «اینکه تسلا ۱/۵ میلیارد دلار بیتکوین بخرد اقدام جالبی است. به نظر من آنها هنوز این تجربه را نداشتهاند پس در آینده یا ثروتمند میشوند و یا یک جای خالی بزرگ در دفتر کل خود خواهند داشت. این اقدام با سرمایهگذاری در یک بازار نوپای ارزی تفاوتی ندارد».
با این حال در کوتاه مدت این اقدام تاثیر مثبت داشته است. قیمت بیتکوین پس از اعلام این خبر از سوی تسلا تقریبا ۸ هزار دلار یا ۱۸/۷۳ درصد افزایش یافته است.
اما این سرمایهگذاری با کل سرمایه تحقیق و توسعه این شرکت در سال گذشته برابری میکند. این حجم عظیمی است. همچنین این سوال وجود دارد که آیا قانونگذاران ماسک را مجازات خواهند کرد.
ماسک پشتیبانی خود از بیتکوین و دیگر رمزارزهای کوچک همچون دوجکوین را در هفتههای گذشته اعلام کرده است و این موضوع به نظر نقض توافق او با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا است.
ماسک پیشتر به دلیل توییتهای خود از سوی آژانسهای قانونی جریمه شده است. در سال 2018، کمیسیون بورس و اوراق بهادار به دلیل توییتهایی که ماسک در خصوص فروش سهام شرکت تسلا با قیمت ۴۲۰ دلار کرد او را به کلاهبرداری محکوم کرد. ماسک نهایتا با ۲۰ میلیون دلار جریمه شخصی مواجه شد و تسلا نیز ۲۰ میلیون دلار دیگر جریمه شد.
نوسان رمزارزها نه تنها میتواند اساس تسلا را تحت تاثیر قرار دهد بلکه پتانسیل اثرگذاری روی مشتریان را هم دارد زیرا آن از این ارز برای خرید خودرو استفاده میکنند.
دانیال رشید تحلیلگر شرکت گلوبال دیتا میگوید: «بیتکوین روز دوشنبه به اوج قیمت تازهای یعنی 44 هزار دلار رسید. این وضعیت قیمت هیجانی باید برای سرمایهگذاران و مشتریان نگران کننده باشد، به ویژه اگر این رمزارز به عنوان یک وسیله برای معامله استفاده شود».
«ایلان ماسک میتواند قیمت این دارایی را با توییت یا یک سفارش بزرگ تغییر دهد، همین کار در جهت معکوس هم امکانپذیر است. خرید یک خودرو نباید قماری باشد. مشتریانی که بیتکوین را به عنوان جایگزینی برای ارز رایج خریداری کردهاند خیلی راحت ممکن است سقوط ارزش را تجربه کنند».
منبع: TechCrunch