skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

طبق گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای ۶ ماهه اول سال ۹۹:

حجم تجارت الکترونیکی به ۶۳۹ هزار میلیارد تومان رسید

تحریریه پیوست

۸ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

©Mark konig/unsplash

حجم تجارت الکترونیکی در نیمه اول امسال به ۶۳۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ۶ ماهه اول سال ۹۸ در حدود ۲۸۴ درصد رشد کرده است.

به گزارش پیوست، گزارش عملکرد تجارت الکترونیکی در ۶ ماهه اول امسال نشان می‌دهد که ارزش معاملات  تجارت الکترونیکی در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳/۸ برابر شده است.

گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مورد عملکرد ۶ ماهه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد که اگر چه کرونا طی یک سال اخیر از منظر اقتصادی تهدیدی بزرگ برای کسب و کارهای سنتی بود، اما فرصتی بی‌نظیر برای توسعه تجارت الکترونیکی فراهم کرد و باعث ترغیب مردم و اصناف به خرید و فروش اینترنتی شد.

بررسی‌های صورت گرفته از سوی این مرکز نشان می‌دهد که ارزش تجارت الکترونیکی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ دو برابر شده بود اما کرونا موجب شده این رشد به میزان ۳/۸ برابری ارزش معاملات برسد و دامنه آن نه تنها در بخش محصولات گسترش پیدا کند بلکه افراد میانسال و سالمند را نیز در برگیرد.

زیرساخت تجارت الکترونیکی

وضعیت زیرساخت تجارت الکترونیکی در ۶ ماهه اول سال ۹۹

طبق این گزارش تعداد کاربران تلفن همراه هوشمند در ۶ ماهه اول امسال به ۵۴ میلیون و ۳۳ هزار نفر رسیده است که نسبت به سال ۹۸ حدود ۲۰ درصد رشد را نشان می‌دهد، همچنین تعداد مشترکان اینترنت پهن باند نیز در نیمه اول امسال با ۱۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته به ۸۶ میلیون کاربر رسید و هم‌اکنون ضریب نفوذ اینترنت پهن باند در کشور ۱۰۲ درصد برآورد می‌شود. همچنین تعداد گواهی امضاهای الکترونیکی صادر شده نیز در ۶ ماهه اول امسال به ۱۸۵ هزار امضا می‌رسد که نسبت به امضاهای الکترونیکی صادر شده در ۶ ماهه سال گذشته ۱۲۳ درصد رشد داشته است.

رشد زیرساخت‌های تجارت الکترونیکی طی ۶ ماهه اول امسال موجب شد تا بستر ارائه خدمات تجارت الکترونیکی ساده‌تر شود و افراد بیشتری امکان استفاده از سرویس‌های و خدمات تجارت الکترونیکی را به دست آورند.

عملکرد تجارت الکترونیکی

توسعه زیرساخت‌های تجارت الکترونیکی و همچنین کرونا موجب شتاب گرفتن توسعه تجارت الکترونیکی در نیمه اول سال ۹۹ شد.

بررسی‌های صورت گرفته از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی امسال با ۲۸۴ درصد افزایش به ۶۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده است این در حالی است که ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی در نیمه اول سال ۹۸ در حدود ۱۶۶ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود.

البته ارزش حقیقی معاملات تجارت الکترونیکی نیز ۲۱۷ درصد رشد کرده است و از ۳۵۰ میلیارد تومان به هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان رسیده است و متوسط مبلغ تراکنش‌های تجارت الکترونیکی از ۱۶۴ هزار تومان در نیمه نخست سال ۹۸ به ۴۱۷ هزار تومان در نیمه نخست سال ۹۹ رسیده است. برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که متوسط مبلغ تراکنش‌های تجارت الکترونیکی در حدود ۱۵۳ درصد رشد کرده است. البته این میزان رشد در متوسط مبلغ تراکنش‌های تجارت الکترونیکی می‌تواند ناشی از تورم طی سال گذشته باشد.

ارزش معاملات دولتی نیز در این دوره زمانی رشدی معادل ۵۹ درصد داشته است و از ۳۷/۵ هزار میلیارد تومان در نیمه اول سال ۹۸ به ۵۹/۵ میلیارد تومان در نیمه اول سال ۹۹ رسیده است. تعداد معاملات الکترونیکی دولتی نیز با ۳۵ درصد رشد به ۱۵۲ هزار معامله رسید.

کسب‌وکارهای دارای نماد

بررسی وضعیت کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی.

بررسی‌های صورت گرفته از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد که ۲۳ درصد واحدهای فعال در حوزه تجارت الکترونیکی دارای اینماد هستند. این میزان رشدی معادل ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۸ را نشان می‌دهد. بیشترین دارندگان اینماد در حوزه فروش کالا فعالیت می‌کنند و پس از آن فعالان در دسته آموزش، برنامه‌نویسی و کامپیوتر و تبلیغات و بازاریابی  بیشتر نماد اعتماد الکترونیکی را از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دریافت کرده‌اند.

سابقه فعالیت دارندگان نماد اعتماد الترونیکی نشان می‌دهد که ۳۳ درصد آنان کمتر از یک سال است که فعالیت می‌کنند و ۴۵ درصدشان تقریبا بین یک تا ۴ سال است که از فعالیتشان می‌گذرد، همچنین ۲۲ درصد دارندگان اینماد بیش از ۴ سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

یکی از چالش‌های تجارت الکترونیکی در ایران شخصیت حقوقی فعالان این حوزه است. به گونه‌ای که ۷۵ درصد فعالان تجارت الکترونیکی که کسب و کارشان اینماد دریافت کرده‌است شخصیت حقیقی هستند و فقط ۲۵ درصد آنان کسب و کار با نام شخصیت حقوقی فعالیت می‌کنند.

همچنین تعداد فعالان زن این حوزه نیز نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است و فقط ۱۳ درصد صاحبان واحدهای تجارت الکترونیکی را زنان تشکیل می‌دهند. این رقم نسبت به سایر کشورهای جهان رقم تقریبا پایینی است.

بسترهای ارائه کالا

بستر اصلی ارائه کالا و خدمات در تجارت الکترونیکی وب‌سایت رسمی آن کسب و کار است اما طی سال‌های گذشته با گسترش شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها هر کدام از این بخش‌ها توانسته‌اند درتوسعه تجارت الکترونیکی موثر واقع شود. بررسی‌های مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد که ۸۱ درصد واحدهای تجارت الکترونیکی در کنار وب‌سایت از شبکه‌های اجتماعی نیز برای ارائه کالا و خدمات خود استفاده می‌کنند و ۴۶ درصد آنها از پیام‌رسان‌ها. فقط ۲۸ درصد از کسب و کارها از اپلیکیشن‌های موبایلی برای فروش و ارائه کالا و خدمات خود استفاده می‌کنند.

همواره ارسال کالا در تجارت الکترونیکی یکی از چالش‌های ارائه دهندگان خدمات در بستر تجارت الکترونیکی بوده است، گزارش تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد که شرکت پست با ۴۳ درصد سهم، بیشترین سهم را در ارسال کالا و خدمات طی ۶ ماهه اول امسال برعهده داشته است و پس از آن شرکت‌ پست خصوصی سهمی معادل ۲۴ درصد را به خود اختصاص می‌دهدو سهم سیستم توزیع خود شرکت نیز در این میان ۱۹ درصد است.

یکی از نکات قابل توجه این گزارش روش‌های تامین سرمایه واحدهای تجارت الکترونیکی است، بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۸۶ درصد واحدهای تجارت الکترونیکی با سرمایه‌گذاری شخصی فعالیت می‌کنند و ۸ درصد آنها با کمک سرمایه‌گذاری شتابدهنده‌ها و بخش خصوصی و میزان سرمایه‌گذاری دولت در این بخش ۵ درصد است.

لینک متن کامل گزارش تجارت الکترنیکی؛ نیمه اول سال ۹۹

 

 

http://pvst.ir/9f3

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو