skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

«کیان» زیرساخت هم‌پذیرندگی کیف‌پول‌های موبایلی در مشهد پیاده‌سازی شد

رقابت تهران و مشهد بر سر پیاده‌سازی زیرساخت واحد کیف‌پول شهری

۵ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

رقابت تهران و مشهد برای پیشرو بودن در پیاده‌سازی شهر هوشمند پایانی ندارد. هر کدام از این کلان‌شهرها به نوعی خود را در این زمینه برتر می‌دانند؛ این رقابت در ارائه سرویس‌های مختلف به استارت‌آپ‌ها و پیاده‌سازی شهرداری هوشمند و اجرای کیف‌پول شهروندی در سال‌های گذشته خود را نشان داده است. حال این رقابت خود را در پیاده‌سازی زیرساخت پرداخت خرد شهری بازنمایی می‌کند، زیرساختی که در مشهد عنوان «کیان» را یدک می‌کشد و در تهران «شهرپی» نام گرفته است.

به گزارش پیوست، اگر شهرپی در برنامه اولیه‌اش در نظر داشت که کیف‌پول‌های پرداخت کرایه تاکسی را روی این بستر پیاده‌سازی کند و پس از آن سراغ سایر بخش‌های پرداخت‌های شهری برود، حال در مشهد کیف‌پول‌های شهری روی زیرساخت کیان پیاده شده‌اند و امکان بهره‌برداری از این زیرساخت در بخش‌های مختلف شهری فراهم شده است.

سودای متولیان پیاده‌سازی و اجرای زیرساخت کیان نه تنها پیاده‌سازی آن در کلان شهر مشهد است؛ بلکه می‌خواهند با امضای تفاهم‌نامه‌هایی با سایر کلان‌شهرهای کشور، امکان پیاده‌سازی آن را در سایر نقاط ایران نیز فراهم کنند و آن را تبدیل به یک پروژه ملی کنند.

طبق نظر مدیرعامل سازمان فناوری‌اطلاعات شهرداری مشهد مدل ایده‌آل برای کل کشور استفاده از یک زیرساخت واحد برای پرداخت خرد شهری است؛ همانطور که هم‌اکنون در شبکه بانکی از یک زیرساخت واحد استفاده می‌شود. محمد جواد رجائیان در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که در شرایط فعلی در حال امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف با شهرداری‌های کلان‌شهرها از طریق کمیسیون فناوری اطلاعات کلان‌شهرهای کشور هستند تا امکان بیشترین بهره از این زیرساخت‌هایی که در تهران و مشهد فراهم شده وجود داشته باشد. او تاکید کرد که در ایجاد این زیرساخت‌ها سعی شده تا از پروتکل‌های استاندارد یکسانی استفاده شود تا به سادگی بتوانند با یکدیگر هماهنگ شوند.

رجائیان یکی از نقاط ضعف شبکه پرداخت کشور را با توجه به رونق کیف‌پول‌های موبایلی، هم‌پذیرندگی بین آنها عنوان کرد که در نهایت باعث شده شهروندان برای استفاده در کاربردهای مختلف باید اپلیکیشن‌ها و کیف‌پول‌های موبایلی مختلفی روی گوشی‌ موبایلشان نصب کنند؛ حال شهرداری مشهد با طراحی و اجرای زیرساخت کیان سعی کرده که تا حداقل در سطح پذیرندگان شهرداری همگرایی در بخش پرداخت‌ها ایجاد کند.

محمد جواد رجائیان، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری مشهد می‌خواهد زیرساخت کیان را تبدیل به شاپرک پرداخت خرد شهری کند.

طبق گفته او، در اصل کیف ‌پول‌های مختلف شهری از طریق این زیرساخت عملیات تسویه را انجام می‌دهند.  او با اشاره به اینکه این زیرساخت در شرایط فعلی به صورت محلی و در مشهد ایجاد شده تاکید کرد که از طریق کمیسیون فاوای کلان ‌شهرها در حال تعریف پروتکل‌های استاندارد برای پیاده‌سازی زیرساخت پرداخت‌های شهری هستند تا علاوه بر اینکه امکان استفاده از کیف‌پول‌های شهرهای دیگر روی این زیرساخت فراهم شود، شهرداری‌های شهرهای دیگر نیز امکان بهره‌برداری از این زیرساخت برای پرداخت خرد شهری را داشته باشند.

او در پاسخ به اینکه هم‌اکنون مراحل پیاده‌سازی آن در مشهد به اتمام رسیده است گفت: «هم‌اکنون پذیرندگان شهرداری که پرداخت‌های خرد را پشتیبانی می‌کنند از طریق این بستر با یکدیگر تسویه حساب می‌کنند. این طرح برای حوزه حمل و نقل شهری مانند تاکسی‌ها و مترو و خطوط BRT پیاده شده و در سرویس عوارض خودرو نیز از آن بهره‌برداری شده است.» او پیش‌بینی کرد که این طرح  سال آینده در اتوبوس‌ها نیز به اجرا در آید. طبق گفته او این زیرساخت به زودی جایگزین کارت شهروندی مشهد یا «مَن کارت» می‌شود و تمامی کاربردهای آن روی اپلیلکیشن‌های موبایلی قرار می‌گیرد.

او با اشاره به اینکه امکان استفاده از این بستر برای پذیرندگانی که در میادین میوه و تره‌بار و همچنین بازارهای ارزاق عمومی شهرداری نیز فعالیت می‌کنند فراهم شده است گفت: «تعداد زیادی از پذیرندگان سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز که خارج از اکوسیستم شهرداری فعالیت می‌کنند نیز جذب این زیرساخت شده‌اند.»

او ۴ فاکتور را در پرداخت شهری بسیار موثر عنوان کرد. به عقیده او اپ‌های بانکی، پذیرندگان، کاربران این اپ‌ها و همچنین شهرداری شهرهای مختلف در مدیریت پرداخت شهری از اهمیت بسزایی برخورداند و در مشهد با کنار هم قرار گرفتن این ۴ فاکتور امکان پیاده‌سازی و اجرای زیرساخت کیان فراهم شده است.

رجائیان تاکید کرد که ۱۲ بانک به صورت مستقیم یا از طریق اپلیکیشن‌هایشان به زیرساخت «کیان» متصل شده‌اند. او با اشاره به اینکه با برای اجرای کیان و شهرپی از زیرساخت‌ها و پروتکل‌های مشابهی استفاده شده تا برای اتصال این دو زیرساخت کمترین مشکل ایجاد شود گفت: «در شرایط فعلی اگر هر کدام از اپلیکیشن‌های فعال روی هر کدام از بسترها در شهرهای تهران یا مشهد با شهرداری تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده باشند می‌توانند روی این بسترها فعالیت کنند.»

http://pvst.ir/9ed

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو