skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آمریکا شیائومی را در لیست سیاه قرار داد

۲۷ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

پس از قرار گرفتن شیائومی و ۱۰ شرکت چینی دیگر در لیست سیاه سرمایه‌گذاری از سوی دولت ترامپ ارزش این شرکت ۱۰ درصد سقوط کرد.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، در روزهای آخر ریاست جمهوری ترامپ، دولت وی با قرار دادن شیائومی و ۱۰ شرکت چینی دیگر در لیست سیاه سرمایه‌گذاران، دیگر شرکت‌های آمریکایی اجازه سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها را ندارند.

آمریکا با هدفی که حفاظت از امنیت ملی خوانده شده چند سالی است که شرکت‌های چینی را هدف قرار داده است، اما قرار گرفتن شیائومی در لیست سیاه غیرمنتظره بود. این شرکت مستقر در پکن در واقع پاسخ چین به اپل است که گوشی‌های هوشمندی با طرفداران پر و پا قرص خود تولید می‌کند. این شرکت که به منظور رقابت با هواوی برای به دست آوردن مقام بزرگترین برند گوشی همراه در چین ایجاد شده است هم‌اکنون در زمینه تولید اسکوتر‌های الکتریکی، ایرفون و دستگاه‌های هوشمند پخت برنج نیز فعالیت می‌کند.

کوین چن تحلیلگر بازار سهام چین در هنگ‌کنگ می‌گوید: «این اتفاق واقعا برای من تعجب آور بود.»

وزارت دفاع آمریکا شرکت شیائومی را  یکی از ۹ شرکتی معرفی کرده است که با ارتش چین در ارتباطند، درنتیجه سرمایه‌گذاران آمریکایی از ماه نوامبر نمی‌توانند سهامی در این شرکت خریداری کنند و از هرگونه دارایی خود محروم می‌شوند.

شرکت‌های دیگری که در این لیست سیاه قرار دارند شامل شرکت تکنولوژی Luokong، شرکت تولید نیمه رسانا Gowin، شرکت تکنولوژی ارتباطات Global Tone و شرکت Advanced Micro-Fabrication Equipment می‌شوند و سه شرکت بزرگ ارتباطات چینی هم پیشتر در این لیست قرار گرفته بودند.

شیائومی در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت در مالیکت ارتش چین و تحت کنترل آنان نیست. او همچنین اعلام کرده است که برای محافظت از منافع خود اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

اگر این ممنوعیت لغو نشود این سازنده گوشی‌های همراه احتمالا از لیست بازار‌های سهامی آمریکا خط می‌خورد و از شاخص‌های جهانی حذف خواهد شد. هفته گذشته شرکت‌های China Mobile، China Telecom و China Unicom Hong Kong از شرکت خدمات مالی MSCI حذف شدند.

لیست سیاه دولت ترامپ روی شرکت‌های چینی که با ارتش این کشور ارتباط دارند تمرکز کرده است. شرکت تولید کننده نیمه رسانای چین که بزرگترین سازنده چیپ چین است و برای خودکفایی صنعت تکنولوژی این کشور حیاتی است در ماه دسامبر در این لیست سیاه قرار گرفت.

شیائومی حدود ۱۰ سال پیش توسط لی جون میلیاردر کارآفرین چینی هم‌بنیانگذاری شد و شرکت کوالکام آمریکا یکی از سرمایه‌گذاران اولیه آن است. این شرکت با توسعه نفوذ خود به خارج از مرز‌های چین به ویژه در اروپا و هند به یکی از شناخته شده‌ترین برند‌های چینی تبدیل شده است. طبق اطلاعات شرکت داده بین‌المللی فروش این شرکت در سه ماهه سوم سال گذشته از اپل بیشتر بود و در ماه سپتامبر این شرکت به شاخص هانگ سنگ در بورس هنگ کنگ پیوست.

اقدام آمریکا علیه شرکت شیائومی باعث شد تا ارزش شرکت FIH Mobile که در سر هم کردن گوشی‌های همراه به این شرکت کمک می‌کند حدود 14 درصد سقوط کند. تامین کننده‌های قطعات این شرکت عبارتند از شرکت Largan Precision، گروه تکنولوژی Sunny Optical و هلدینگ تکنولوژی AAC که همگی در پی این اقدام سقوط کردند.

وزارت بازرگانی آمریکا نیز در اقدامی مجزا سومین شرکت نفتی چین یعنی شرکت China National Offshore و شرکت Skyrizon که در زمینه تولید تجهیزات ارتش فعالیت دارد را در لیست سیاه قرار داد. لیست سیاه وزارت بازرگانی جدیت بیشتری دارد و شرکت‌های آمریکایی را از عرضه کالا به این نها‌دها منع می‌کند.

ادیسون لی تحلیلگر بازار روز جمعه گفت سرمایه‌گذاران نگران هستند که ممکن است در آینده وزارت بازرگانی هم شرکت شیائومی را هدف قرار دهد و این موضوع «بر توانایی این شرکت در تامین قطعات گوشی هوشمند تاثیر جدی خواهد داشت.»

جبهه گیری سخت ترامپ نسبت به شرکت‌های چینی باعث خشم پکن شده و چین تهدید به مقابله به مثل کرده است. دولت چین این هفته قانون جدیدی را تصویب کرد تا از شرکت‌های این کشور در برابر قوانین خارجی «غیرمنصفانه» محافظت کند و همانطور که پیشتر گفته شده بود برای مقابله به مثل لیستی از شرکت‌های غیرقابل اعتماد برای خود تشکیل داده است.

با وجود کاهش ارزش سهام شیائومی که روز جمعه شاهد آن بودیم برخی سرمایه‌گذاران امیدوارند که دولت بعدی آمریکا این اقدامات را لغو کند.

ونسا مارتینز یکی از همکاران گروه برنامه ریزی مالی لرنر در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گرفت «این موضوع برای دولت بایدن اولویت نخواهد داشت. این تصمیم پیش از ماه نوامبر لغو خواهد شد به همین دلیل ما سرمایه‌های خود را بیرون نمی‌کشیم و نه تنها سهام را نمی‌فروشیم بلکه حالا که قیمت سقوط کرده سهام بیشتری خریداری می‌کنیم».

چن تحلیلگر بازار سهامی چین نیز معتقد است که سقوط ارزش شرکت شیائومی موقت خواهد بود.

او می‌گوید «بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل افزایش قیمت عظیم در سال گذشته احتمالا سود خود را برداشت می‌کنند اما به نظر من وضعیت فعلی بیشتر از اینکه یک موضوع بنیادین باشد حاصل یک واکنش احساسی است. این کاهش ارزش کوتاه مدت خواهد بود».

منبع: Bloomberg

http://pvst.ir/9bn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو