skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

گزارش دیوار از تلاش برای جلوگیری از انتشار آگهی‌های ممنوعه حیات وحش:

۸۰ درصد آگهی‌های ممنوعه حیوانات در دیوار را ربات‌ها شناسایی می‌کنند

تحریریه پیوست

۲۴ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

دیوار، به عنوان پلتفرم ثبت نیازمندی‌های آنلاین در گزارشی از روند انتشار آگهی‌های مربوط به خرید و فروش حیوانات ممنوعه، اعلام کرد پس از افزایش نظارت‌های رباتی و انسانی، ۸۰ درصد این آگهی‌ها به کمک ربات شناسایی شده و ۱۶ درصد درخواست‌ها برای انتشار چنین آگهی‌هایی نیز کمتر شده است.

به گزارش پیوست، به دنبال افزایش اعتراض‌ها نسبت به انتشار آگهی‌های خرید و فروش حیوانات کم‌یاب و وحشی در دیوار، این پلتفرم با انتشار گزارشی اعلام کرد پس از مشورت با کارشناسان حوزه محیط زیست و ارتقاء ربات‌های نظارتی خود، توانسته است به شکل چشمگیری از انتشار چنین آگهی‌هایی جلوگیری کند.

در گزارش دیوار، آمده است که این پلتفرم به منظور جلوگیری از انتشار آگهی‌های مربوط به حیوانات و گونه‌های ممنوعه حیات وحش، با دعوت از فعالان، خبرنگاران و حامیان حوزه حیات وحش از آنها خواست با تهیه جزوات و کمک به تکمیل فهرست سیاه گونه‌های ممنوعه، از انتشار آنها جلوگیری کنند. همچنین در جلسه‌ای با حضور مدیران یگان حفاظت محیط زیست کشور این موضوع بررسی شده و در نهایت فهرست کلمات ممنوعه این پلتفرم، به روز رسانی شده است.

نظارت

دیوار اعلام کرده نظارت بر آگهی‌ها را در دو مرحله با استفاده از ربات‌های هوشمند و ناظران انسانی انجام می‌دهد و از اردیبهشت سال جاری، تعداد ۲۵۰ نژاد از حیوانات مختلف به عنوان گونه‌های ممنوعه به فهرست «محتوای بد» در این پلتفرم افزوده شده‌اند. همچنین به جز نژادهای ممنوع، طبق آیین‌نامه فعلی دیوار که در مرداد ۱۳۹۹ نهایی شده است، آگهی‌هایی که شامل یکی از موارد زیر باشد نیز رد می‌شوند:

  • پرندگان شکاری به طور کلی
  • گوشت حیوانات ممنوعه و گوشت حیواناتی که کشتار و عرضه قانونی ندارند (مانند گوشت خوک، گراز، کبک، بلبل، گنجشک، کله گنجشک، کبوتر، ملخ و جیرجیرک)
  • تمام حیوانات و موجودات طبیعی که برای زیبایی در الکل انداخته می‌شوند
  • تمام حیوانات تاکسی‌درمی (خشک) شده
  • موارد مربوط به جنگ بین حیوانات که در آن حیوانات را برای شرط‌بندی و سرگرمی با هم به جنگ وادار می‌کنند
  • سگ وحشی و خروس وحشی
  • اجزای بدن حیوانات به جز پرنده‌هایی که برای مصارف خوراکی ذبح می‌شوند و همچنین حیوانات گاو (گاومیش و بوفالو)، گوسفند (میش و قوچ)، بز (بزسانان) و شتر
  • برخی لوازم مربوط به حیوانات که باعث ترویج خشونت علیه آنان می‌شود، مانند خار خروس، تله حیوانات (به جز تله برای حیوانات موزی مانند تله موش)، اسلحه‌های بی‌هوشی و داروهای بی‌هوشی حیوانات (با نشانه‌های خشونت علیه حیوانات)

به دنبال این تغییرات، ۸۰ درصد آگهی گونه‌های ممنوعه به کمک ربات‌های نظارتی، حذف شده‌اند. همچنین درخواست ثبت آگهی گونه‌های ممنوعه ۱۶ درصد کاهش داشته و هر هفته ۵۶۴۰ مورد آگهی به دلیل درخواست ثبت گونه‌های ممنوعه رد شده‌اندن.

پس از اعمال فیلتر محتوای بد برای تعدادی از گونه‌های ممنوعه در دو مرحله، سهم آگهی‌های ارسال شده برای خرید و فروش گونه‌های ممنوعه از کل آگهی‌های حیوانات ابتدا ۱۲ درصد و در نهایت ۱۶ درصد کاهش یافته و از حدود ۹۵۰ آگهی در هفته به ۷۵۰ آگهی در هفته رسیده است.

همچنین طی دو ماه پس از اعمال شدن فیلتر محتوای بد (شهریور و مهر) از بین ۶۷۵۰ آگهی ممنوع ارسال شده در کل کشور، حدود ۳۱۵۰ مورد مربوط به حیوانات وحشی و موارد مرتبط به نزاع حیوانات، حدود ۱۵۰۰ مورد مربوط به یا کریم، ۶۵۰ مورد مربوط به خسک، حدود ۹۵۰ مورد مربوط به قمری و مابقی مربوط به بقیه گونه‌های ممنوعه بوده است.

اطلاعات جغرافیایی

آگهی‌های مربوط به گونه‌های ممنوعه حیات وحش در برخی شهرها به شکل معناداری بیشتر از سایر نقاط کشور بوده است. در هفت ماه ابتدای سال ۱۳۹۹، سهم آگهی‌های ارسال شده در گونه‌های ممنوعه از کل آگهی‌ها در ۹ شهر زابل، زاهدان، تبریز، شهرکرد، ایرانشهر، تربت جام، بندرعباس، اراک و مرند دو برابر این سهم در سایر شهرها بوده است.

از پنج شهر اول، سه شهر در استان سیستان و بلوچستان واقع شده‌اند. در دو ماه پس از اعمال شدن فیلتر محتوای بد (شهریور و مهر)، ۸۷ درصد از کل آگهی‌های گونه‌های ممنوعه ارسال شده در این سه شهر مربوط به «یا کریم » بوده است. این در حالی است که در کل کشور در این بازه زمانی، فقط ۲۲ درصد آگهی های ممنوع برای این پرنده بوده است.

کاهش انتشار آگهی‌های ممنوعه

بر اساس گزارش دیوار از مرداد ۹۹ که فیلتر جدید این پلتفرم اعمال شده، سهم آگهی‌های منتشر شده ممنوع برای خرید و فروش این گونه‌ها از کل آگهی‌های منتشر شده ابتدا ۲۵ درصد و در نهایت ۸۰ درصد کاهش یافته است.

دیوار اعلام کرده موارد ممنوع منتشرشده مربوط به حالات خاصی بوده که صرفِ وجود کلیدواژه ممنوع در عنوان یا توضیحات آگهی به رد شدن آن منجر نمی‌شده است و تقریبا همه این آگهی‌ها با نظارت انسانی حذف می‌شوند و موارد نادری که منتشر می‌شوند نیز پس از گزارش کاربران بلافاصله از انتشار خارج می‌شوند به گونه‌ای که تعداد آگهی‌های ردشده به دلایل زیست محیطی از حدود ۴ هزار و ۷۴۰ آگهی در هفته به حدود  هزار و ۶۴۰ مورد رسیده است.

بررسی رفتار کاربرانی که آگهی گونه‌های ممنوعه را ثبت می‌کنند، نشان می‌دهد بالاترین سهم یعنی ۵۰ درصد آنها صرفا در دسته حیوانات فعالیت می‌کنند. در بین کاربرانی که در دسته حیوانات آگهی ممنوع ارسال کرده‌اند، پس از اعمال فیلتر زیست محیطی سهم آنهایی که هیچ فعالیت دیگری در دیوار نداشته اند ۱۴ درصد کاهش یافته است.

تعداد کاربرانی که تنها فعالیت آنها در دیوار ارسال آگهی گونه‌های ممنوعه در دسته حیوانات بوده، از ۴ هزار و ۲۲۰ نفر در ماه پیش از اعمال فیلترها (تیر) به ۳ هزار و ۵۷۰ نفر در شهریور ماه رسیده است.

متن کامل گزارش دیوار از نظارت بر آگهی‌های ممنوعه حیوانات

http://pvst.ir/9b5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو