skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

افراد از پشت ماسک نیز قابل شناسایی شدند

۲۰ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سازمان امنیت ملی آمریکا الگوریتم جدیدی را برای تشخیص چهره آزمایش کرده که به خوبی می‌تواند افراد پشت ماسک را نیز شناسایی کند.

به گزارش پیوست، سازمان امنیت ملی آمریکا (DHS) در حال آزمایش تکنولوژی تشخیص چهره‌ای است که می‌تواند با دقت بالایی پشت ماسک‌ها را ببیند. به این ترتیب در آینده نیازی نیست که مسافران برای نمایش چهره خود در فرودگاه ماسک خود را بردارند.

این آزمایش‌ها بخشی از آزمایشات سالانه تکنولوژی بیومتریکی هستند که سازمان علوم و تکنولوزی (S&T) یا همان سازمان تحقیق و توسعه DHS در حال انجام آن است. از سال 2018 هر سال این دسته آزمایشات متخصصان، فروشندگان و داوطلبان را برای آزمایش سیستم‌های فوق پیشرفته بیومتریک گرد هم می‌آورد و شرکت کنندگان باید چالش‌های استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره را در چندین سناریو رفع کنند.

امسال و به دلیل بحران کرونا این جریان بر ارزیابی توان سیستم‌های هوش مصنوعی در جمع‌آوری و انطباق تصاویر کسانی تمرکز داشت که ماسک‌های مختلف به صورت داشتند. این تکنولوژی قرار است در فرودگاه‌های سراسر کشور استفاده شود.

طی این مراسم 10 روزه 60 تکنولوژی تشخیص چهره با کمک 600 داوطلب از 60 کشور مختلف آزمایش شدند. این تکنولوژی‌ها شامل ترکیب و انطباق شش سیستم جمع‌آوری تصاویر و البته ده الگوریتم منطبق سازی مختلف بودند.

از داوطلبان خواسته شد تا با ماسک و بدون ماسک خود را نمایش دهند. به گفته DHS به طور میانگین سیستم‌های هوش مصنوعی مختلف 93 درصد از افراد بدون ماسک را تشخیص دادند و سطح تشخیص برای کسانی که ماسک پوشیده بودند به 77 درصد رسید.

با این حال نتایج برای سیستم‌های مختلف متفاوت بود، برای مثال بهترین تکنولوژی حتی با ماسک هم 96 درصد تشخیص درست داشت. بدترین سیستم از لحاظ عملکرد تنها 4 درصد از افرادی که ماسک پوشیده بودند را تشخیص می‌داد.

آرون وموری مسئول مرکز تکنولوژی بیومتریک و هویتی S&T می‌گوید که «این نتیجه بی نقص و 100 درصد نیست. اما می‌تواند خطر را برای بسیاری از مسافران و البته کارکنان فرودگاه‌ها که با مسافران در ارتباط هستند کاهش دهد و دیگر نیازی به برداشتن ماسک نیست.»

سیستم تشخیص چهره در حال حاضر در چند فرودگاه منتخب براساس طرحی به نام ورود ساده (Simplified Arrival) توسط اداره گمرک و حفاظت مرزی (CBP) استفاده می‌شود. براساس این طرح هویت مسافران بین‌المللی که وارد و خارج کشور می‌شوند را می‌توان در نقاط بازرسی فرودگاه‌ها از طریق یک تصویر لحظه‌ای تایید کرد و دیگر نیازی به مدارک ورود و خروج نیست.

الگوریتم تشخیص چهره تصویر را در گنجینه تصاویر مسافرانی که دولت در اختیار دارد از جمله تصاویر پاسپورت و ویزا مقایسه می‌کند و هویت فرد را تایید می‌کند. مسافران اگر بخواهند می‌تواند از این کار انصراف داده و از مدارک خود استفاده کنند.

به گفته CBP بیش از 55 میلیون مسافر تا به امروز از سیستم ورود ساده استفاده کرده‌اند. از سال 2018 این سیستم جلوی ورود 300 متقلب که قصد داشتند با مدارک شخص دیگری وارد کشور شوند را گرفته است.

تکنولوژی مورد استفاده در این طرح هنوز مورد بحث است. بیشتر بحث ها به درصد شناسایی سیستم هوش مصنوعی مربوط است، برای مثال دیوان محاسبات دولت آمریکا (GAO) گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد CBP عملکرد مناسبی در ارزمایش سیستم‌های تشخیص چهره نداشته است.

دیوان محاسبات دریافته که دقت انطباق این سیستم به حد کافی نیست و 0.0092 درصد احتمال تشخیص اشتباه وجود دارد. اگرچه این عدد کوچک به نظر می‌رسد اما درصد کم می‌تواند به هزاران مورد تشخیص اشتباه در سطح کشور منتهی شود.

همچنین GAO اشاره کرده که CBP نمی‌تواند تایید کند که فاکتور‌هایی همچون نژاد یا قومیت روی دقت این الگوریتم تاثیرگذارند یا خیر. درنتیجه امکان دارد شاهد عملکرد تبعیض آمیز برای گروه‌های اقلیتی باشیم.

اتحادیه آزادی‌های شهروندی آمریکا (ACLU) استفاده از سیستم‌های تشخیص چهره توسط CBP را محکوم کرده است. سال گذشته اشلی گروسکی مدیر ارشد کارکنان این سازمان در یک پست وبلاگی نوشت «طی چند سال گذشته روشن شده که تکنولوژی تشخیص چهره به خوبی کار نمی‌کند و حتی اگر خوب کار کند هم به کابوسی برای آزادی‌های شهروندی و حریم خصوصی تبدیل خواهد شد».

اما سازمان امنیت ملی معتقد است که آزمایشات قبلی با پردازش حجم بالای مسافران نشان داد سیستم‌های بیومتریک می‌توانند به سرعت پیشرفت کنند و گام بعدی استفاده از این تکنولوژی برای کسانی است که ماسک به صورت دارند. نتایج نهایی مراسم امسال احتمالا طی چند هفته آینده ارائه می‌شوند.

منبع: ZDNet

http://pvst.ir/9ai

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو