skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

حمید توسلی مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه فناوری اطلاعات آرمان

به فضای مجازی مراجعه نمی‌کنیم بلکه در دنیای مجازی زیست می‌کنیم

حمید توسلی
مدیرعامل شرکت مدیریت و توسعه فناوری اطلاعات آرمان

۲ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی

پس از گذشت یک سال زندگی با ویروس کرونا، حیات مردم در جوامع به‌گونه‌ای که خودمان هم باورمان نمی‌شود تغییر کرده است و به نظر می‌آید برخی از این تغییرات برای همیشه باقی خواهند ماند. یکی از این تغییرات حرکت سریع‌تر بشر به سمت دیجیتالی شدن، توسعه دنیای مجازی و شاید در نهایت ورود به یک تمدن جدید باشد. تمدنی که در آن همه نیازهای یک فرد در دنیای مجازی برطرف می‌شود و در یک کلام سهم زیستی انسان در دنیای مجازی بر دنیای واقعی برتری می‌یابد.

این روزها سرویس‌‌های  قابل ارائه توسط کسب‌وکارها می‌تواند به صورت فرامرزی تعریف شوند تا پتانسیل بازار صادرات را افزایش دهند و  به تدریج باعث ارزآوری شوند. تقریبا اکثر سازمان‌های بزرگ، موضوع تحول دیجیتال را در برنامه‌های کلان خود قرارداده‌اند و در واقع تحول دیجیتال سازمان‌ها از جمله بانک‌ها و سازمان‌های دولتی که در جهت بهبود تجربه مشتریان از طریق سرویس‌های الکترونیکی تعریف شده به تدریج با نگاه به بهبود تجربه زیستی تغییر کرده است و این یعنی امروزه افراد به فضای مجازی مراجعه نمی‌کنند، بلکه در فضای مجازی زیست می‌کنند.

امروزه افراد در فضای مجازی انواع فعالیت‌ها همچون تفریح، روابط اجتماعی، روابط شخصی، روابط کاری، آموزش، کسب وکار، انجام امور دولتی و امور حقوقی (مالیات ،بیمه ،ثبت و..) را انجام می‌دهند. آنها خرید خود را از فروشگاه‌های آنلاین انجام می‌دهند و حتی از پول مجازی (ارزرمزها) نیز در این فعالیت‌ها استفاده می‌کنند و این یعنی رفته رفته  افراد در قالب شهروندی در شهری دیجیتال قرار گرفته که امور خود را سریع‌تر، آسان‌تر و باکیفیت بهتری انجام می‌دهند.

با نگاه به اقتصاد دیجیتال تمرکز کسب‌وکارها در مسیر تحول دیجیتال قرار گرفته و ارائه خدمات با کیفیت و مبتنی بر داده رویکرد جدید شرکت‌ها است و اکوسیستمی که در این خصوص در حال رشد و بلوغ است با شیوع کرونا منسجم‌تر در حال رشد است که این موضوع در سطح بین‌المللی در سطحی وسیع‌تر نیز در حال اتفاق است. از طریق قوانین دیجیتال، تعامل در بستر این پلتفرم‌ها از اهمیت برخودار شده‌اند و  مسائلی همچون هویت مجازی، تبادل اطلاعات و حفظ داده‌ها در تبادلات بین سیستمی، موضوع مالکیت داده و دارایی دیجیتال در صورت‌های مالی شرکت‌ها، بیش از گذشته حائز اهمیت شده و از موضوعات قابل توجه این روزها در تجارت شرکت‌ها محسوب می‌شود.

تجربه زیستی افراد امروز درحال تغییر است، زیست ما شامل تعاملات ما در فضای دیجیتال شده است و دیگر حتی گاهی مناسبات مجازی بر مناسبات حضوری برتری یافته‌اند. بنابراین باید به صورت یکپارچه به روند تحول دیجیتال نگریست و موضوعاتی همچون هویت دیجیتال که ابعاد گسترده‌ای از کیفیت حضور افراد در محیط درحال بلوغ دیجیتال را در برمی‌گیرد را عمیق تر از گذشته به کارگرفت. هر لحظه افراد را در معرض این تصمیم قرار می‌دهد که چه کارهایی را در بستر فضای مجازی انجام دهند و چه کاری را بالاجبار نمی‌توانند در این بستر انجام دهند و این یعنی سبک زندگی ما دستخوش تحول شده که حتی بعد از کرونا نیز باقی خواهد ماند.

در این مسیر وقتی انجام کاری ازطریق موبایل امکان‌پذیر باشد قطعا روش‌های دیگر به راحتی کنار گذاشته می‌شود. بنابراین می‌بایست به صورت یکپارچه به روند تحول دیجیتال نگریست و ابزارها و بسترهای لازم را برای بهره‌برداری از آن مهیا کرد و موضوع «همگرایی عناصر این تحول» را به صورت راهبردی در سطح هر شرکت، سازمان و یا نهاد برنامه‌ریزی کرد.

http://pvst.ir/97n

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو