skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

احمد روشن ضمیر نویسنده میهمان

نقش ساترا در تسهیل ارتباط رسانه ملی و پلتفرم های اینترنتی

احمد روشن ضمیر
نویسنده میهمان

۱ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

حضور تیم باشگاهی پیروزی در فینال جام باشگاه های آسیا، ظرفیت­های فراوانی را در ارائه خدمات پخش در سطح ملی شکوفا کرد. وقوع چنین اتفاقاتی در سطح بین المللی که در بین کاربران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است محک خوبی برای ارزیابی ظرفیت‌های ارائه خدمات موجود در کشور است. در این مواقع اگر ارائه خدمات منحصر به یک نهاد، شرکت یا سازمان باشد دست کاربر در بهره­مندی موثر از خدمات متنوع بسته خواهد بود. در حال حاضر که تنوع خدمات موجب تنوع سلایق مصرف کننده‌ها شده است راضی کردن مخاطب کار ساده‌ای نیست و باید خدمات متنوع، در فرم و کیفیت های متنوعی بر اساس فرهنگ مخاطب ارائه بشود.

امروزه انحصار ارئه خدمات پخش و ویدئو در سطح بین المللی به دغدغه‌ای برای دولت‌ها تبدیل شده است. پلتفرم‌های آمریکایی به طور انحصاری و در فضایی بدون رقیب فعالیت می‌کنند و اجازه رشد به رقبای دیگر نمی‌دهند. این انحصار به شدت دغدغه­مندان و صاحبان حوزه­ فرهنگ و همین­طور کسب وکار را نگران کرده‌است.

وجود مونوپلی در این فضا موجب تسلط فرهنگ برخاسته از صاحبان این پلتفرم‌ها در عرصه فرهنگی خواهد بود و همچنین تمام مواهب مالی ناشی از این نیاز را به جیب این پلتفرم‌های معدود می‌ریزد. بنابراین در سطح بین‌المللی و علی‌الخصوص کشور‌های اروپایی در پی شکستن این انحصار و تدوین قوانین محدود کننده برای آن ها هستند.

اما در کشور ما به دلایلی علاوه بر تحریم‌­ها این اتفاق نیفتاده است یکی از این دلایل توسعه شبکه کسب وکار در فضای انتشار ویدئوهاست که ناشی از تصمیمات و سیاست‌های مدیران این حوزه بوده است. در ابتدای امر شاهد یک نگاه تهدید محور از سوی رسانه ملی نسبت به این پلتفرم ها بودیم که نبود فضای گفت‌وگو و فهم اقتضائات متقابل در شکل گیری این نگاه موثر بود.

شاید در گذشته تصور امکان همکاری بین رسانه ملی و پلتفرم‌ها بسیار دور از ذهن بود اما امروز با گذشت زمان شاهدیم که در پخش یک مسابقه فوتبال به عنوان رویدادی ملی، صدا و سیما، دست همکاری به سوی پلتفرم‌ها دراز کرد که منجر به تشکیل یک تیم رسانه‌ای داخلی در رفع نیازهای مخاطبان برای دسترسی به تصاویر پخش مسابقه فینال لیگ قهرمانان آسیا شد. نمایش بازی فینال جام باشگاه‌های آسیا که مقابله پر مخاطب‌ترین تیم فوتبال آسیا با تیم کره‌ای بود و با کارشکنی­های متعدد از سوی کنفدراسیون آسیا چه در برگزاری و چه در پخش آن همراه بود، هرچند نتیجه خوشی برای طرفداران تیم پرسپولیس نداشت اما از این روز می توان به عنوان یک نقطه عطف در مسیر شکل گیری همکاری رسانه ملی با پلتفرم های پخش آنلاین نام برد.

کسب وکارها و پلتفرم­های مستقل پخش داخلی در این روز محک خوبی از جهت آزمون جنبه‌های فنی و تکنولوژیک خوردند و البته باید گفت که توانستند از این مرحله با موفقیت عبور کنند. پخش این مسابقه در بستر پلتفرم‌ها نشان داد مخاطبین به کیفیت خوب پلتفرم‌های داخلی نمره قبولی دادند. این مسأله می‌تواند به ایجاد اطمینان بیشتر به کاربران برای استفاده از پلتفرم‌های داخلی کمک کند و بر توان کسب وکارها و توسعه آنها علاوه بر بهره‌گیری از خدماتشان صحه بگذارد.

شاید بتوان این تغییر رویکرد را به نتایج اضافه شدن مسوولیت رگولاتوری و تشکیل ساترا مرتبط دانست که رابطه پلتفرم ها و رسانه ملی را تا حدودی تسهیل کرده است.

http://pvst.ir/969

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو