مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
مدیرعامل دیجیکالا، در مراسم یلدای کارآفرینی؛
۲۷ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
پنل کارآفرینان برتر در مراسم یلدای کارآفرینی با حضور مدیران عامل ۵ شرکت استارتآپی علیبابا، دیجیکالا، آپارات، اسنپ و تخفیفان شب گذشته بهصورت آنلاین برگزار شد. در این پنل هرکدام از مدیران، در مورد تاثیری که دو عامل تحریم و کرونا روی کسبوکارشان گذاشته صحبت کردند و در ادامه آن در مورد ورود به بورس اعلام وضعیت کردند. حمید محمدی، مدیرعامل دیجیکالا، در این پنل از آمادگی کامل این شرکت برای ورود به بورس گفت. محمدی به این نکته اشاره کرد که حدود ۵ ماه است این شرکت منتظر هیات پذیرش بورس است و یکی از دلایل این تاخیر براساس برخی گمانهزنیها، میتواند مخالفت بخشهایی از حاکمیت با این موضوع باشد.
به گزارش پیوست، پنل کارآفرینان برتر از مراسم یلدای کارآفرینی، با حضور مجید حسینی نژاد، بنیانگذارعلی بابا، حمید محمدی، مدیرعامل دیجیکالا، محمد جواد شکوری مقدم، بنیانگذار آپارات و فیلیمو، نازنین دانشور، بنیانگذار تخفیفان و محمد خلج قاسم آبادی، مدیرعامل اسنپ درحالی برگزار شد که مدیران عامل شرکتهای بزرگ استارتآپی از مشکلاتی که ابتدا تحریم و سپس کرونا برای کسبوکارشان ایجاد کرده صحبت کردند.
مجید حسینی نژاد، بنیانگذار علی بابا، در این مراسم با اشاره به کاهش فروش ۹۵ درصدی در دوران کرونا اعلام کرد: « اواخر سال ۹۸ و پیش از کرونا، به دلیل مسائل مختلفی که پیش آمده بود تعداد ایرلاینهای خارجی از ۱۵ عدد به ۳ عدد کاهش پیدا کرد و اوضاع چندان مناسب نبود. پس از آن کرونا آمد و فروش ما به یکباره با ۹۵ درصد افت مواجه شد.» به گفته حسینینژاد، این شرکت در دوران کرونا با ۱۲۵ میلیارد تومان استرداد بلیت روبهرو شده است. او در این خصوص توضیح داد: «شرکت به یک باره با حجم عظیمی از استرداد مواجه شد و ما نمیدانستیم باید چکار کنیم. در این میان شرکتهای ایرلاین خارجی خیلی همکاری نکردند و حتی همین حالا هم حدود ۱۰ میلیارد تومان از یکی از آنها بدهکاریم اما شرکتهای ایرلاین ایرانی همکاری و مساعدت خوبی انجام دادند. مدیرعامل علیبابا با اشاره به جمع شدن بسیاری از آژانسهای خدماتی و توریستی به علت ضررهای مالی دوران کرونا اعلام کرد: «امروز در بازاری که هیچ توری وجود ندارد، پلتفرم جاباما که به تازگی لانچ کردیم، حدود ۳۰ درصد از کل بازار را در اختیار دارد و این اتفاق بزرگی است.» حسینینژاد با اشاره به ایجاد دو شعبه علیبابا در خارج از کشور در دوران کرونا و همچنین عقد چند قرارداد جهانی اعلام کرد: «در سال آینده با وجود پلتفرم مارکتپلیس علیبابا برای آژانسهای مسافرتی و همچنین پلتفرم جاباما، صنعت گردشگری ایران را متحول میکنیم.»
حمید محمدی، مدیرعامل دیجیکالا، در مراسم یلدای کارآفرینی با اشاره به اتفاقاتی که پس از تحریمها و رفتن برندهای خارجی از کشور افتاد، به همکاری با برندهای داخلی و تمرکز روی مارکتپلیس بودن دیجیکالا برای جبران نبود برندهای خارجی اشاره کرد و توضیح داد: «با توجه به این شرایط و البته رشدی که شرکتهای تجارت الکترونیکی به واسطه آنلاین شدن بیشتر مردم در کرونا تجربه کردند، ما توانستیم به فروش ۳/۵ میلیون کالا در کمپین ۹۹/۹/۹ و همچنین به بالای ۲۰۰ درصد رشد در فروش ریالی برسیم.»
او همچنین به بزرگتر شدن این شرکت و جذب هزار نیروی جدید در ایام کرونا برای پاسخ به نیاز مردم اشاره کرد و توضیح داد: «با آمدن کسبوکارهای آفلاین روی مارکتپلیس دیجیکالا برای جبران بخشی از خسارتها و البته ادامه فعالیت از طریق بستر فروش آنلاین، ما توانستیم به بیش از ۳ میلیون تنوع کالایی در دیجیکالا برسیم.» محمدی ضمن اعلام آمادگی کامل دیجیکالا برای ورود به بورس به این نکته اشاره کرد که حدود ۵ ماه است این شرکت منتظر هیات پذیرش بورس است اما آنها حتی برای اعلام وضعیت هم این شرکت را احضار نکردهاند. مدیرعامل دیجیکالا در انتها تعداد کاربران فعال ماهانه و تعداد بازدید روزانه سایت دیجیکالا را به ترتیب ۳۴ میلیون نفر و ۷ میلیون بازدید اعلام کرد.
محمد جواد شکوری مقدم، بنیانگذار آپارات و فیلیمو، در مراسم یلدای کارآفرینی، از حدود ۴ برابر شدن هزینههای زیرساختی در ایام تحریم و بیشتر شدن این هزینهها در ایام کرونا خبر داد و اعلام کرد: «خروج شرکتهای خارجی از کشور، هزینههای زیرساختی و تبلیغاتی را بسیار بالا برد.» او با اشاره به استقبال شدید مردم از سرویسهای آپارات و فیلیمو در ایام کرونا اعلام کرد: «از اسفند تا فروردین، ترافیک سرویسهای فیلیمو و آپارات تا ۶۵ درصد رشد کرد. متوسط بارگذاری ویدئو در آپارات، ۲۵ هزار ویدئو در روز بود که این عدد به ۴۵ هزار ویدئو در روز رسید. در فیلیمو هم رشد ترافیک خیلی جدیایی داشتیم.»
مدیرعامل آپارات در خصوص حکم سنگینی که قوهقضائیه برای او صادر کرده بود، با اشاره به کمکهای شخص رئیس قوه قضائیه، توضیح داد: «ماجرا مثل همیشه یک تشخیص اشتباه بود. خوشبختانه قرار است تخصصی کردن دوائر قضایی اتفاق بیافتد و امیدواریم دیگر شاهد این مسائل نباشیم. وقتی در برابر یک قاضی قرار میگیرید که هیچ سررشتهای از این اتفاقات ندارد، باعث میشود به تفاهم نرسید.» او ادامه داد: «به هرحال رئیس قوه قضاییه کمک کرد تا در فاز تجدید نظر بتوانم موضوع را تخصصی جلو ببرم.»
مدیرعامل آپارات با اشاره به سوابقی که طی ۱۶ سال فعالیت در زمینه کسبوکارهای دیجیتال کسب کرده اعلام کرد: «شرایط فعلی بسیار بازتر و مناسبتر از ۱۶ سال گذشته است و باید قدر این شرایط را بیشتر بدانیم. قبلا ما را از جلوی شرکت با دستبند میبردند اما حالا ما بیشتر و بهتر درک میشویم. خلاهای قانونی زیادی در رگولاتوری وجود دارد که باعث میشد نتوانیم درست پیش برویم. برای مثال لایو گذاشتن در اینستاگرام به یک کار روتین تبدیل شده است اما ما برای همین کار باید از کلی موانع قانونی عبور کنیم.»
شکوری در مورد وضعیت آپارات برای ورود به بورس اعلام کرد: «ما فعلا در حال آمادهسازی حسابها و صورتهای مالی هستیم.» مدیرعامل آپارات و فیلیمو اطلاعاتی هم در مورد وضعیت این دو سرویس ارائه کرد و توضیح داد: «در سال ۹۹ حدود ۵۴۰ میلیون دقیقه لایو استریمینگ داشتیم. آپارات به آمار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون پخش موفق در ماه رسید. مجموعه فیلیمو و آپارات حدود ۴۵ درصد از IXP کشور رادر اختیار دارند و در ایام پیک، نزدیک به ۴۵۰ گیگابیت دیتا سرو میکنیم، درحالی که کل ترافیک داخلی کشور در ایام پیک، حدود یک ترابیت است. فیلیمو هم در حال حاضر فقط در روزهای جمعه حدود ۱۳۵ میلیون دقیقه نرخ تماشا دارد.»
محمد خلج قاسم آبادی، مدیرعامل اسنپ، در مراسم یلدای کارآفرینی، در مورد تاثیر تحریمها و کرونا روی این کسبوکار اعلام کرد: «تحریمها هم روی خود کسبوکار و هم روی عملیات عرضه تاثیر گذار بود.» او برای مثال به حذف نسخه iOS اپلیکیشن اسنپ، مشکلات تامین و وارد کردن تجهیزات زیرساختی و عدم فعالیت برخی از رانندهها به دلیل گرانی و کمیاب شدن لوازم یدکی اشاره کرد.
مدیرعامل اسنپ در مورد اقداماتی که توسط این شرکت در ایام کرونا صورت گرفت توضیح داد: «پایش سلامت رانندهها را از اسفند انجام دادیم و این اتفاق بهصورت لحظهای در جریان است. بستههای حمایتی برای رانندهها و وامهای بدون بهره ۲ تا ۵ میلیون تومانی به رانندگان مبتلا داده میشود. حدود ۱۰۰ هزار جداکننده بین مسافر و راننده و بیش از ۵۰ هزار بسته بهداشتی را در ایام کرونا توزیع کردیم. همچنین در کمپینهای مختلفی با شرکتهای دیگر مثل دیوار برای فروش تبلتهای دستدوم دانشآموزی همکاری داشتیم.» خلج در مورد وضعیت اسنپ برای ورود به بورس نیز توضیح داد: «اسنپ برای ورود به بازار سرمایه نیاز به تغییر ساختار دارد و فعلا در حال مطالعه روی این موضوع هستیم و به زودی برای عرضه اولیه سهام اقدام خواهیم کرد.» طبق اعلام مدیرعامل اسنپ، تعداد سفرهای اسنپ به قبل از کرونا بازگشته و اکنون حدود ۲ میلیون سفر روزانه دارند و این شرکت در ایام کرونا نه تنها تعدیل نیرو نداشته بلکه حدود ۳۰۰ پرنسل جدید به این شرکت اضافه شده است.
نازنین دانشور، بنیانگذار تخفیفان، در این پنل اعلام کرد هرچند ادغام با نتبرگ یک تجربه خوب بوده اما در شروع کرونا با افت شدیدی مواجه شده و به فروش ۵ درصدی رسیدهاند. او با اعلام اینکه تمام شرکای تجاری و کسانی که از این شرکت سرویس میگرفتند بسته شدند اعلام کرد: «بعد از حدود ۹ ماه هنوز خیلی از سرویسها مانند استخرها، باشگاهها و مراکز تفریحی بازگشایی نشدهاند.» دانشور همچنین توضیح داد پس از کرونا این شرکت سعی کرده از راههای دیگری به حیات خود ادامه دهد و در حال حاضر ۳۰ درصد درآمد شرکت از محصول جدید کشبک است که تیر ماه امسال تازه شروع به فعالیت کرده است.