skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طبق گزارش چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال سازمان همکاری و توسعه اقتصادی

بحران کرونا نیاز به از بین بردن شکاف دیجیتال را پررنگ‌تر کرد

۱۲ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

در حالی که بهبود اتصال به اینترنت و مهارت‌‌های اینترنتی به بسیاری از کشور‌ها کمک کرده تا با بحران اقتصادی و درمانی ویروس کرونا مقابله کنند اما طبق گزارشی جدید سازمان همکاری‌ و توسعه اقتصادی، بیماری همه‌گیر کرونا نیاز به تحول دیجیتال را پررنگ‌تر از گذشته کرده است.

به گزارش پیوست، طبق گزارش چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، بحران کرونا لزوم از بین بردن شکاف دیجیتالی را دو چندان کرده است زیرا چنین شکافی در نهایت باعث خواهد شد تا در جهان پسا بحران، برخی افراد و شرکت‌ها نسبت به دیگر همتایان خود عملکرد بسیار بهتری داشته باشند.

در حالی که برخی ارائه دهندگان اینترنت افزایش ترافیک ۶۰ درصدی را در دوران بحران گزارش کرده‌اند در این گزارش فاصله بین کشور‌ها از لحاظ دسترسی به اینترنت پرسرعت و مطمئن نگران کننده عنوان شده است.

برای مثال سهم اینترنت فیبر نوری ثابت در کشور‌های عضو OECD از ۸۲ درصد در کره و ۷۹ درصد در ژاپن تا ۵ درصد در اتریش، بلژیک، آلمان، یونان، اسرائیل و انگلستان متغییر است و اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی این کشور‌ها از کیفیت خوبی برخوردار نیست. همچنین کشور‌های عضو سازمان همکاری‌ و توسعه اقتصادی (OECD) تقریبا دو برابر کاربران اینترنت پرسرعت موبایلی و سه برابر کاربر اینترنت ثابت در ازای جمعیت را نسبت به کشور‌های غیرعضو OECD به خود اختصاص داده‌اند.

اولریک وسترگارد کنادسن دبیرکل OECD می‌گوید: «تکنولوژی‌های دیجیتال به اقتصاد‌ها و جوامع کمک می‌کند تا از ثبات بیشتری در دوران بحران کووید-۱۹ برخوردار باشند و همچنین به آنها اجازه داده است تا اطلاعات بیشتری درمورد ویروس کسب کنند، جستجوی برای واکسن را سرعت بخشند و نحوه پیشروی بحران را دنبال کنند».

به عقیده او «بحران فعلی بیش از پیش وابستگی به تکنولوژی‌های دیجیتال را نشان داده است و واقعیت شکاف دیجیتال بین کشور‌ها را نمایان کرده است.»

او معتقد است که ما در نقطه عطف تحول دیجیتال قرار گرفته‌ایم و شکل اقتصاد و جامعه ما پس از کرونا به پیشرفت در این حوزه و از بین بردن این شکاف‌ها بستگی دارد.

براساس این گزارش، تحول دیجیتال پیش از کووید-۱۹ نیز در حال سرعت گرفتن بود و تعداد بیشتری از دولت‌ها استراتژی دیجیتال را در قلب سیاست‌های خود جای می‌دادند.

طی چهار سال منتهی به ۲۰۱۹ میانگین استفاده از اینترنت موبایل برای کاربران کشور‌های OECD چهار برابر شده و قیمت‌ اینترنت موبایل پهن‌باند پرسرعت نیز به میزان ۵۹ درصد کاهش یافته است

اما افزایش تقاضای برای خدمات ارتباطی پهن‌باند در تجارت الکترونیکی، دورکاری، فعالیت‌‌های اجتماعی آنلاین و افزایش همکاری برون مرزی دولت‌ها و دانشگاه‌ها باعث پیشرفت بیشتر خواهد شد.

دبیرکل OECD می‌گوید: «وابستگی امروز ما به راه‌حل‌های دیجیتال با ایجاد محیطی برای فعالیت مجرمان سایبری، اهمیت موضوعاتی همچون حریم خصوصی و امنیت را نیز آشکار کرده است.»

طی چهار سال منتهی به ژوئن سال ۲۰۱۹ میانگین استفاده از داده موبایل برای کاربران کشور‌های OECD چهار برابر شده است و قیمت‌ اینترنت سیار پهن‌باند  پرسرعت در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ به میزان ۵۹ درصد کاهش یافته است. در ژوئن ۲۰۲۰ خدمات 5G تجاری در ۲۲ کشور از کشور‌های OECD در دسترس قرار گرفت.

اقتصاد‌های OECD تا ژوئن ۲۰۱۹، ۱۱۳ درصد کاربرانشان به اینترنت پرسرعت موبایل دسترسی داشتند و این رقم در مقایسه با یک دهه قبل که به حدود ۳۲ درصد می‌رسید رشد قابل توجهی را از خود نشان می‌دهد. در مقابل کشور‌های غیر OECD فقط ۶۰ درصد کاربرانشان به اینترنت پرسرعت موبایل دسترسی دارند.

اما در رابطه با اینترنت ثابت در کشو‌رهای OECD، در حدود ۳۲ درصد افراد در این کشورها به اینترنت ثابت دسترسی دارند این در حالی‌است که در کشورهای غیر عضو این میزان دسترسی ۹ درصد برآورد شده است.

پیش از پاندمی و در سال ۲۰۱۹ تنها یک چهارم از شرکت‌های بالای ۱۰ نفر کشور‌های عضو سازمان OECD ، تجارت الکترونیکی را در پیش می‌گرفتند و یک سوم از شرکت‌ها خدمات محاسبات ابری خریداری کرده و بیش از نیمی از آنها در شبکه‌های اجتماعی حضور داشتند. سهم مردمی که از خدمات الکترونیک دولتی استفاده می‌کردند نیز در سال ۲۰۱۹ فقط ۵۸ درصد بود که نسبت به رقم ۴۳ درصدی از سال ۲۰۱۰ افزایش یافته بود.

سهم بزرگسالانی که از اینترنت استفاده می‌کنند نیر در کشور‌های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ۹۵ درصد است و در دیگر کشور‌ها کمتر از ۷۰ درصد. چنین شکافی در دسترسی یا استفاده از اینترنت در سنین یا سطح درآمدی مختلف به معنای دسترسی نامساوی به خدمات و اطلاعات عمومی است که در دوران بحران اهمیت ویژه‌ای دارد.

در این گزارش تاکید شده است که «در آینده‌ای که مشاغل، تحصیلات، خدمات درمان و حتی روابط اجتماعی به تکنولوژی‌های دیجیتال بستگی دارند، عدم تضمین دسترسی دیجیتال به صورت گسترده باعث خواهد شد که خطر نابرابری افزایش یافته و تلاش‌ کشور‌ها برای بهبود این بحران بی ثمر بماند.»

طبق این گزارش«دولت‌ها با تشویق سرمایه‌گذاری خصوصی و افزایش رقابت، تشویق به اشتراک‌گذاری زیرساخت و ایجاد پوشش حداقلی برای نواحی روستایی می‌توانند استفاده از پهن‌باند را تقویت کنند.»

این گزارش پیشنهاد می‌کند که برای همپایی با روند صعودی تقاضا، طیف موج اضافی در اختیار ارائه دهندگان قرارگیرد یا اتصالات تجاری بهبود بخشیده شود، ظرفیت اتصال میان شبکه‌ای افزایش داده شود و با استفاده از روش‌هایی ارائه دهندگان پهن‌باندبه استفاده بیشتر و عمیق تر از فیبر نوری در شبکه‌های خود تشویق شوند.

منبع: itbrief

http://pvst.ir/931

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو