چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۵ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ششمین انتخابات صنفی رایانهای در حالی برگزار شد که شاهد حضور تعداد محدودی از زنان کارآفرین و فعال در صنعت فاوا به عنوان کاندیدا در این انتخابات بودیم. نازنین دانشور از ائتلاف هم آفرینی صنفی، سولماز صادقی نیا از ائتلاف نصر فراگیر و شاکری که بهطور مستقل در این انتخابات حضور داشتند. البته باید گفت که زنانی همچون بهناز آریا و صائبه سلوکی با توجه به اینکه همگان بر این موضوع اذعان داشتند که اگر درانتخابات حضور یابند، به رأی بالایی دست خواهند یافت؛ اما از این دوره انتخابات انصراف دادند و تصمیم گرفتند تا فعالیت های خود را در کمیسیونها ادامه دهند.
در کنار این زنان بنده هم با حضور در ائتلاف هم آفرینی صنفی، در این دوره از انتخابات حضور یافته و به رقابت پرداختم. تجربه حضور انتخاباتیام در برخی انجمنها و تشکلها به عنوان کاندیدا یا عضو رایدهنده نشان میداد که ممکن است بسیاری از اعضا بر این تصور باشند که برای حفظ ظاهر آن انتخابات، بهتر است یک یا چند زن هم به عنوان کاندیدا یا منتخب حضور یابند و به نحوی یک تبعیض مثبت هم ایجاد میشد.
در حالی که در ششمین دوره انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، هیچ نگاه جنسیتی را شاهد نبودیم و این جایگاه آنقدر رقابتی و مطالبات اعضا انقدر سهمگین بود که هیچ رای دهندهای به این تبعیض مثبت فکر هم نکرد . تبعیض مثبت هر چند در بخش دولتی با افزوده شدن سهمیه مدیریتی برای زنان به نظر راه را برای توسعه فردی آنها باز کرده؛ اما برای من در بخش خصوصی تا کنون ناخوشایند بوده و به نظر من یک زن با توانمندی، مهارت، سابقه و تخصص خود باید به صورت مساوی دیده شود و برای جایگاه خود هزینه بدهد؛ اما نگاه تبعیضی هر چند مثبت در طول زمان برای خود آن زن نیز آزاردهنده است، زیرا در واقعیت همه وجود آن زن را نه از روی توانمندی بلکه به خاطر تبعیض میبینند و نگاه به آن زن نگاه شایسته سالاری نیست. با این حال در این انتخابات زنان در کنار مدیران مرد، قدرت، مدیریت و توانمندی خود را به منصه ظهور کشیدند تا ثابت کنند، آنها هم میتوانند همگام با مردان در انتخابات به دور از تبعیضات جنسی و نمایشهای کاذب انتخاباتی حضور داشته باشند و به رقابت بپردازند.
زنان در این انتخابات جمعا سه هزار و ۲۴۰ رأی را از آن خود کردند و بر این باورم که رأی دهندگان به برنامهها ، حضور در ائتلافها ، سابقه اجرایی و توانمندی تشکلی آن زن اندیشیده و رای داده بودند. در این دوره حتی زنان توسط سندیکای مخابرات، اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی فاوا، تشکلها و انجمنهایی همچون انجمن اتوماسیون صنعتی، اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی مورد حمایت قرار گرفتند.
در نهایت بر این باوام که زنان در این انتخابات حتی یک رأی را به دلیل زن بودن از آن خود نکردهاند؛ بلکه در این رقابت و چالش سخت، فعالیتها و توانمندیها را با اعضا به اشتراک گذاشته و در مقابل ۴۳ ردیف رایی، جایگاه رای دوم، نوزدهم، بیستوپنجم و سیوپنجم را از آن خود کردهاند.
در نتیجه در این دوره از انتخابات به نظر میرسد که حداقل حضور زنان ، خود شاهد این مسئله است که خود ما در تشکلها و انجمنها و حتی سازمان نصر باید برای حضور پررنگتر زنان در فعالیتهای مدنی و صنفی تلاش بیشتری کنیم. امیدوارم همیشه زنان سرزمینم با قدرت، توانمندی و عزت نفس بتوانند هم ردیف با مردان، در بخشهای مختلف به رقابت بپردازند و در نهایت با امتیاز بیشتری پیروز میدان شوند.