skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کسب‌وکارهای اینترنتی در دوره قرنطینه تعطیل نمی‌شوند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۸ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کسب‌و‌کارهای اینترنتی با پیگیری وزارت ارتباطات جز گروه مشاغل ضروری قرار گرفتند و در طول دوره قرنطینه‌ دو هفته‌ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا برای بسیاری از شهرهای کشور اعمال شده، می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

به گزارش پیوست، موج سوم شیوع کرونا سبب شد دولت از ابتدای آذرماه محدودیت‌های جدیدی برای تردد و فعالیت کسب‌وکارها و اصناف در نظر بگیرد.طبق مصوبه ستاد مبارزه با کرونا تنها کسب و کارهای ضروری می‌توانند به فعالیت خود طی این دو هفته ادامه دهند، کسب و کارهایی که به‌صورت مستقیم مایحتاج روزانه مردم را تامین می‌کنند و وابسته به امور بهداشتی و سلامتی هستند. در این بین به نظر می‌رسد علاوه بر بانک‌ها که در لیست کسب و کارهای ضروری و گروه اول قرار گرفتند کسب و کارهای اینترنتی نیز در این لیست قرار گرفتند و در این دوره می‌توانند همچنان فعالیت کنند.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تعطیلی‌ها و قرنطینه‌ها به کسب‌وکارهای بسیاری به خصوص کسب‌وکارهای اینترنتی خسارت‌های بسیاری وارد کرده است. حالا در جلسه‌ای با حضور سازمان نظام صنفی و اتحادیه کشوری کسب‌‌وکارهای مجازی و وزارت ارتباطات و تشکل‌ها و اصناف، مقرر شد تا کسب‌وکارهای اینترنتی هم جزو مشاغل ضروری قرار بگیرند و از اول آذرماه منعی برای فعالیت نداشته باشند.

رضا الفت‌نسب،عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در مورد این جلسه به پیوست گفت: «وزیرارتباطات با توجه به حساسیت موضوع و بحث کرونا‌ جلسه‌ای با حضور اتحادیه و سازمان نظام صنفی و تشکل‌ها و اصناف برگزار کرد. در این جلسه دوستان از وزارت ارتباطات گزارش‌هایی ارائه کردند که در این مدت چه اقداماتی برای کسب‌وکارها انجام داده‌اند. ما هم با توجه به تجربه‌ای که در محدودیت‌های ابتدای سال داشتیم، مشکلات کسب‌وکارها را گفتیم و اعلام کردیم که ممکن است در این تعطیلات کسب‌وکارهای اینترنتی دوباره آسیب ببینند.»

وب‌سرویسی برای تشخیص بیماران کرونایی آماده و مقرر شده تا کسب‌وکارها به خصوص کسب‌وکارهای اینترنتی از ارائه سرویس به رانندگان و مسافرانی که تست کرونایشان مثبت است، خودداری کنند
رضا الفت‌نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

او ادامه داد: «در این جلسه مشکلات فعالیت کسب‌وکارهای آنلاین و بحث استفاده از ظرفیت انبارها و مشکلات فروشنده‌هایی که در مارکت‌پلیس‌ها و فعالیت تاکسی‌های اینترنتی را مطرح کردیم. خوشبختانه مقرر شد تا تاکسی‌های اینترنتی در این دو هفته فعالیت کنند. برای فعالیت این دسته همچنان با محدودیت تردد از ۹ شب تا ۴ صبح و تردد تاکسی‌های اینترنتی پلاک شهرستان مواجه هستیم اما در این زمان باقی مانده تلاش می‌کنیم با دریافت مجوز این محدودیت‌‌ها را هم برطرف کنیم.»

الفت نسب همچنین درمورد اقداماتی که برای دریافت مجوز تردد انجام داده‌اند، گفت:«ما صبح طی نامه‌ای به رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات نظرات خود در خصوص چگونگی دریافت مجوز برای فعالیت کسب و کارهای اینترنتی را اعلام کردیم حال قرار شده تا وزارت‌ ارتباطات این موضوع را پیگیری کند.»

به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی،  وب‌سرویسی برای تشخیص بیماران کرونایی آماده و مقرر شده تا کسب‌وکارها به خصوص کسب‌وکارهای اینترنتی از ارائه سرویس به رانندگان و مسافرانی که تست کرونایشان مثبت است، خودداری کنند. او همچنین تاکید کرد: «البته در حوزه گردشگری، شرکت‌های هواپیمایی، قطارها، اتوبوس‌ها نیز نباید به مسافرانی که تستشان مثبت شده، سرویسی ارائه دهند. کسب‌وکارهای دیگر هم می‌توانند از این وب‌سرویس استفاده کنند و اطلاعات مورد نیازشان را به دست آورند. البته استفاده از این وب سرویس با رعایت قواعد محرمانگی است و کسب و کارها تعهد می‌دهند که از این سرویس فقط برای مطلع شدن از نتایج تست کرونا بهره خواهند برد.» براساس گفته‌‌های الفت‌نسب شرکت‌های بزرگ که تعداد پرسنل بالایی دارند، با دادن تعهداتی تنها برای کارکنان خود می‌توانند از این سرویس بهره‌مند شوند.

اواسط آبان‌ماه امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه توییتری خود اعلام کرده بود که با ابلاغ وزارت بهداشت بر پایه دولت الکترونیکی، به زودی مبتلایان کووید ۱۹ امکان استفاده از قطار بین شهری، پروازهای هواپیمایی و تاکسی‌های اینترنتی را در دوران بیماری و قرنطینه ندارند. او در توضیح بیشتر این وب‌سرویس هم در توییتر خود گفته بود که کدملی مسافران قطار، هواپیما واتوبوس شهری و رانندگان تاکسی اینترنتی با کد بیماران تطابق داده می‌شود و مسافران بیمار امکان خرید بلیت یا دریافت کارت پرواز و سوار شدن به هواپیما را نخواهند داشت. البته در این میان کدملی رانندگان تاکسی اینترنتی هم با کدملی بیماران تطبیق داده می‌شود.»

الفت‌نسب همچنین بیان کرد: «طی این دوره تعطیلی احتمال تعطیل بودن تامین کنندگان کالای حوزه لوازم خانگی و موبایل نیز بسیار زیاد است از همین رو با توجه به تجربه گذشته اتحادیه طی اطلاعیه‌ای به فروشندگان این حوزه توصیه کرد که از موجودی کالای خود یا راه‌های تامین آن مطمئن شوند چرا که پس از آن احتمال افزایش شکایت‌ها به دلیل تامین نشدن کالاها وجود دارد و در صورتی‌که نمی‌توانند کالایی را تامین کنند، فروش محصول موردنظر رامتوقف کنند تا شرایط به روال عادی برگردد.»

http://pvst.ir/8zi
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو