skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

«وندار» به کسب و کارها سرویس برداشت مستقیم ارائه می‌دهد

تحریریه پیوست

۲۴ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

شرکت تجارت الکترونیک ارسباران با نام تجاری «وندار» سرویس برداشت خودکار حق اشتراک (direct debit) را عملیاتی کرده و به زودی روی چند پلتفرم بزرگ پیاده‌سازی می‌شود. سرویس «برداشت خودکار حق اشتراک»، سرویسی است که درآن کسب‌وکارهایی که برمبنای حق اشتراک و آبونمان (subscription) فعالیت می‌کنند، می‌توانند به صورت آنلاین و مستقیم با اجازه مشترک از حساب بانکی وی، حق اشتراک خود را برداشت کنند. پس از آن هرماه اشتراک مشتری به صورت خودکار تمدید شده و مبلغ آن به حساب کسب و کار واریز می‌شود.

به گزارش پیوست، پیاده‌سازی و ارائه سرویس برداشت مستقیم بیش از دو سال است که در دستور بانک‌های کشور قرار گرفته است؛ اما هنوز این سرویس به صورت کامل از سوی تمامی بانک‌ها به اجرا در نیامده است و در کلیه بانک‌ها اجرایی نشده است. با این وجود برخی از فین‌تک‌ها با ارائه سرویس‌های مختلف روی این بستر تلاش می‌کنند تا خدمات و سرویس‌های بهتری را به کاربران خود ارائه دهند. سرویس برداشت مستقیم یا direct debit این امکان را فراهم می‌کند تا کسب و کارها با اجازه مشترک به صورت دوره‌ای حق اشتراک خود را از حساب مشتری کسر کنند و مشترک نیز بدون دغدغه از سرویس آنان بهره‌مند شود.

مهدی عبادی، مدیرعامل وندار به عنوان یکی از شرکت‌هایی که به زودی اقدام به ارائه این سرویس به مشتریان خود می‌کند، در خصوص تفاوت ارائه این سرویس از سوی بانک‌ها به عنوان ارائه کننده بستر این سرویس و کسب وکارهایی مانند آنها به پیوست گفت: «سرویسی که بانک‌ها ارائه می‌دهند، تنها API برداشت از حساب است. محصولی که ما ارائه می‌دهیم، مدیریت دریافت حق اشتراک است. تفاوت آن این است که اگر کسب و کارها یا پلتفرم‌های مختلف از بانک‌ها API دریافت کند، باید از ابتدا مشابه سرویس ما را برای خود پیاده‌سازی کند. از سویی با توجه به تعدد بانک‌ها برای اینکه بتوانند این سرویس‌ را از تمامی بانک‌ها دریافت کنند باید مدل‌های مختلف پیاده‌سازی سرویس را در نظر بگیرند؛ اما وقتی از وندار استفاده می‌کنند،  API ساده را در پلتفرم خود پیاده‌سازی می‌کند و تمام مباحث مربوط به صورتحساب و مغایرت‌ها و حسابداری‌ها توسط وندار صورت می‌گیرد و آنان فقط بهره‌بردار از سرویس خواهند بود.»

مهدی عبادی، مدیرعامل وندار معتقد است به دلیل جدید بودن این سرویس به زودی مشتریان خوبی به دست خواهد آورد.

او افزود: «سرویس برداشت خودکار حق اشتراک، زیرساخت برداشت از حساب در یکسری از بانک‌های ایران است. از این زیرساخت‌ها در مدل‌های مختلف می‌توان استفاده کرد. یکی از مدل‌های آن، مدل اپلیکیشن آپ بود که پرداخت قبوض را روی زیرساخت «برداشت خودکار حق اشتراک» بانک‌ها پیاده‌سازی کرده است. مشتریان می‌توانند پرداخت قبوض خود را به این زیرساخت متصل کنند و به صورت اتوماتیک هرماه از حساب آنها برداشته می‌شود.»

او ادامه داد: «ما روی زیرساخت «برداشت خودکار حق اشتراک» یک محصول اشتراکی و آبونمان (subscription) پیاده‌سازی کردیم. تفاوت آن با سرویس «آپ» این است که آپ قابل ارائه به کسب‌وکارها نیست. یعنی آپ نمی‌تواند سرویس خود را به شرکت‌های دیگر مانند نماوا و پارس‌آ‌نلاین و شاتل یا هر نوع کسب و کاری که به صورت اشتراکی فعالیت می‌کند، عرضه کند؛ اما ما می‌توانیم سرویس خود را در اختیار کسب‌وکارها قرار دهیم. کسب‌وکارهایی که براساس «حق اشتراک ماهانه» فعالیت می‌کنند. سرویس ما این اجازه را به کسب‌وکارها می‌دهد تا علاوه بر درگاه پرداخت، مدل پرداخت دیگری در اختیار مشتریان خود قرار دهند.»

او در مورد اینکه این سرویس به چه صورت استفاده می‌شود، توضیح داد: «وبسایت‌ها می‌توانند سرویس دریافت حق اشتراک‌ خود را از ما دریافت کنند. در حال حاضر تمرکز خود را روی کسب‌وکارهایی گذاشتیم که مبالغ تکرار شونده دارند. یعنی کاربر باید به صورت ماهیانه یا هفتگی و سالیانه هزینه‌ای ثابت پرداخت کند. به عنوان مثال کاربر فیلیمو اجازه می‌دهد ماهی یک بار مبلغ پنج هزار تومان از حسابش توسط فیلیمو برداشته شود.»

افراد برای ارائه سرویس «برداشت خودکار حق اشتراک» می‌توانند با بانک‌ها قرارداد ببندند و API بانک‌ها را پیاده‌سازی و مکانیزم‌های هرکدام را جداگانه رعایت کنند یا می‌توانند با وندار کار کنند ،یک API پیاده‌سازی کنند و یک قرارداد ببندند
مهدی عبادی، مدیرعامل وندار

مدیرعامل وندار در پاسخ به این سوال که آیا سرویس برداشت خودکار حق اشتراک برای هر پلتفرم شخصی‌سازی می‌شود، گفت: «API ‌های ما بسیار جامع است و پلتفرم‌ها آنطور که می‌خواهند، می‌توانند از آنها استفاده کنند و می‌توانند هرطور که خواستند تغییر دهند.»

او پیش‌بینی می‌کند که با توجه به اینکه در حال حاضر تنها محصول قابل استفاده برای کسب‌وکارها وندار است و هر کسب‌وکار دیگری که بخواهد چنین سرویسی را پیاده‌سازی کند، ۷ تا ۸ ماه به طول می‌انجامد، در کوتاه مدت بتوانند مشتریان خوبی به دست آورند.

عبادی در مورد اینکه چگونه اعتماد کاربران کسب‌وکارها به این سرویس را جلب کنند، افزود: «هم‌اکنون این سرویس مراحل اولیه خود را طی می‌کند، سال۸۳ که وقتی اولین درگاه‌های پرداخت اینترنتی ایجاد شد نیز همین سوال مطرح شد که آیا افراد اعتماد می‌کنند اینترنتی پرداخت کنند. باید این بازار ساخته شود و به مرور اگر مشتریان سرویس خوب دریافت کنند، به این محصول اعتماد می‌کنند.»

با وجود اینکه پیاده‌سازی و ارائه سرویس برداشت مستقیم بیش از ۲ سال است دردستور کار شبکه کشور قرار گرفته است اما هم‌اکنون فقط ۱۲ بانک قادر به ارائه این سرویس به فین‌تک‌ها و کسب‌وکارهای متقاضی استفاده از آن هستند

او در ادامه درمورد اینکه آیا کاربر می‌تواند سرویس حق برداشت را لغو کند، افزود: «به همان راحتی که کاربران در حساب کاربری خود اجازه برداشت از حساب را می‌دهند، به همان آسانی هم می‌توانند دستوری که دادند برای برداشت از حساب را لغو می‌کنند. البته ما تصور می‌کنیم به زودی این مدل در کسب‌‌و‌کارها به وجود خواهد آمد که حتی اگر برداشت از حساب کاربر رخ داد، اما کاربر پشیمان شد، پلتفرم‌ها مبلغ را به حساب بازگردانند. این مورد هم جزو سرویس‌هایی است که ما به کسب‌وکارها عرضه می‌کنیم.»

عبادی همچنین بیان کرد: «وندار در حال حاضر سرویس خود را از ۱۲ بانک کشور دریافت می‌کند. البته اتفاق جدیدی در وندار رخ داده این است که کیف پول‌ها هم به عنوان بانک به سرویس ما اضافه شدند. هم‌اکنون همراه کارت در سرویس ما وجود دارد. به عنوان مثال کاربر هر پلتفرمی می‌تواند انتخاب کند که یا از حساب بانک سامان ماهانه مبلغی برداشت شود یا از کیف‌پول همراه کارت یا از کیف پول آپ او هزینه‌ آبونمانش برداشت شود.»

او همچنین در مورد اینکه اگر موجودی حساب یا کیف‌پول‌ها کافی نبود، برداشت به چه صورت انجام می‌شود، گفت:‌ «باتوجه به UXای که پلتفرم‌ها طراحی می‌کنند، نحوه عملکردشان متفاوت است. در ابتدا پلتفرم با کاربر قراردادی امضا می‌کند. براساس آن پلتفرم به وندار اعلام می‌کند که سه روز تلاش کند تا از حساب کاربر مبلغی برداشت شود. بعد از سه روز پلتفرم تعیین تکلیف کند که آیا از حساب پول برداشت شد یا نشد تا بعد درمورد آن کاربر تصمیم‌گیری کند.»

مدیرعامل وندار ادامه داد: «پس از برداشت مبلغ ماهانه، پیامکی به کاربر ارسال می‌شود که برای اشتراک سرویس مبلغی برداشت شده‌است.» طبق گفته او راه‌حل جذاب‌تر این است که وقتی کاربر در اینترنت بانک خود تراکنش‌هایش را کنترل می‌کند نیز صورتحساب را برداشت را باعنوان حق اشتراک مشاهده کند؛ اما به خاطر ضعف‌هایی که بانک‌ها دارند این امکان وجود ندارد. البته آنها به دنبال این هستند تا چنین امکانی در بانک‌‌ها فراهم شود.

عبادی در پاسخ به این سوال که قرار بود سال گذشته افراد با بانک‌ها برای ارائه سرویس «برداشت خودکار حق اشتراک»  قرارداد ببندند، آیا پروژه همکاری مستقیم با بانک‌ها لغو شده و به فین‌تک‌ها سپرده شده است، گفت: «همچنان افراد می‌توانند با بانک‌‌‌ها همکاری کنند. کسب‌وکارهایی مانند فیلیمو حق انتخاب دارند. یعنی می‌تواند با ۳۶ بانک قرارداد ببندد و API بانک‌ها را پیاده‌سازی و مکانیزم‌های هرکدام را جداگانه رعایت کند یا می‌تواند با وندار کار کند ،یک API پیاده‌سازی کند و یک قرارداد ببندد.»
او ادامه داد: «ما در واقع به نوعی تجمیع‌کننده هستیم. API بانک‌ها را پیاده‌سازی و به کسب‌وکارها سرویس خود را عرضه می‌کنیم. ما API برخی از بانک‌ها را به صورت مستقیم دریافت کردیم، بعضی APIها را از فینوتک، برخی از API‌ها را از فرابوم و سامانه بانکداری باز کبالت بانک پارسیان گرفتیم.»

http://pvst.ir/8yf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو