skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هوش مصنوعی با شنیدن صدای سرفه، کرونا را تشخیص می‌دهد

تحریریه پیوست

۱۱ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

امروزه طبیعی است که سرفه‌ باعث نگرانی شود-آیا به کوئید-19 مربوط است یا تنها یک سرفه معمولی است؟ به زودی پاسخ روشنی خواهید داشت. محققان MIT یک هوش مصنوعی طراحی کرده‌اند که می‌تواند سرفه اجباری مبتلایان به کوئید-19 را حتی در صورت نبود نشانه‌های دیگر تشخیص دهد. این روش با استفاده از شبکه‌های عصبی می‌تواند تغییرات حاکی از ویروس کرونا را تشخیص دهد.

یک شبکه عصبی صداهای مربوط به توان صوتی را تشخیص می‌دهد. شبکه دیگری حالت احساسی را بررسی کرده و مشکلات نرولوژیک از جمله کلافگی زیاد یا «افسردگی پنهان» را شناسایی می‌کند. شبکه سوم عملکرد تنفسی را بررسی خواهد کرد. در نهایت با کمک الگوریتمی که زوال عضلانی را بررسی می‌کند، تصویر کاملی از سلامت فرد به دست خواهد آمد.

این هوش مصنوعی در آزمایشات اولیه دقت بسیار بالایی داشته است. پس از اینکه این تیم ده‌ها هزار نمونه سرفه و مکالمه را بررسی کرد این تکنولوژی 98.5 درصد از سرفه‌های مربوط به بیمارانی کرونایی را تشخیص داد. این تکنولوژی صددرصد افرادی که نشانه‌های ابتلا داشتند را نیز مشخص کرد.

اما مشخصا این تکنولوژی محدودیت‌های خاص خود را دارد. از آنجایی که این هوش مصنوعی از طریق نشانه‌های بیماری احتمال ابتلا به آن را تشخیص می‌دهد، احتمال دارد بیمارانی با نشانه‌های مشابه نیز به اشتباه مبتلا به کرونا تشخیص داده شوند. همچنین با وجود توان و دقت بالایی این تکنولوژی نباید آن را برای تشخیص قطعی یا شناسایی اشخاص مبتلا استفاده کرد.

با این همه این روش تنها یک راهکار نظری و آزمایش نشده نیست و محققان در حال طراحی یک اپلیکیشن مناسب از طریق این تکنولوژی هستند که به عنوان یک نظارت و تشخیص اولیه برای ویروس عمل خواهد کرد. مثلا شما ابتدای روز با استفاده از این اپلیکیشن و آزمایش سرفه خود می‌توانید اطمینان بیشتری از سلامت یا بیماری خود پیدا کنید و براساس نتیجه به دست آمده رفتار خود را در طول روز تنظیم کنید اما در نهایت برای تشخیص قطعی باید به کادر درمان مراجعه کرده و تحت آزمایش قرار بگیرید. محققان باور دارند که اگر این ابزار همیشه به صدای پس زمینه دسترسی داشته باشد و درنتیجه سرفه‌های مشکوک را به تشخیص دهد می‌تواند به پایان پاندمی کمک کرده و از انتقال بیماری جلوگیری کند. اما استفاده از این نوع اپلیکیشن‌ها با وجود مزیت‌هایی که دارد باعث نگرانی در مورد حریم خصوصی افراد خواهد شد.

 نگرانی درمورد نقض حریم خصوصی

پیش از این نیز بسیاری در مورد نقض حریم خصوصی و نادیده گرفته شدن این موضوع در دوران همه‌گیری اظهار نگرانی کرده‌اند. اپلیکیشن‌های متعددی که مکان و وضعیت مردم را پیگیری و دنبال می‌کنند در بسیاری از کشور‌های جهان به صورت اجباری یا اختیاری همه گیر شده‌اند.

منتقدان معتقدند که دولت‌ها به بهانه جلوگیری از انتشار ویروس و در راستای اهدافی که شاید امروز منطقی به نظر آید حریم خصوصی را نقض کرده و در جزئیات زندگی شهروندان سرک می‌کشند. از آنجایی که هنوز پایانی برای این بحران مشخص نشده و ممکن است وضعیت فعلی تا ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه داشته باشد پس نقض حریم خصوصی نیز در صورت اجرایی شدن مدت‌ها و حداقل تا پایان بحران ماندگار خواهد ماند و تضمینی وجود ندارد که دولت‌ها و یا شرکت‌های بزرگ تکنولوژی پس از بحران از اختیاراتی که به در دروان بحران به دست آوردند عقب بکشند.

آیا راه حل یک مشکل می‌تواند خود یک مشکل جدید باشد و آیا هدف وسیله را توجیح خواهد کرد؟

منبع: engadget

http://pvst.ir/8wh

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو