مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۶ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
عرضه اولیه ۳۴.۵ میلیارد دلاری گروه فناوری ANT یا Ant Group ، این شرکت فینتک را به بزرگترین عرضه اولیه تاریخ بورس تبدیل کرده است و تصمیم این شرکت مبنی بر عرضه سهام در هنگکنگ و شانگهای به جای نیویورک نشاندهنده حرکت صنعت امور مالی به سمت چین است.
به گزارش پیوست، جک ما مالک علیبابا و بنیانگذار گروه فناوری ANTدر شانگهای گفت: «این اولین باری است که چنین عرضه سهامی، میتوان به آن نام بزرگترین عرضه اولیه در تاریخ بشر داد، خارج از نیویورک قیمتگذاری شده است. پنج سال پیش یا حتی سه سال پیش ما جرات فکر کردن به آن را نیز نداشتیم.»
بازار سهامی نیویورک که از سال ۱۷۹۲ ابتدا به طور محدود و سپس در تمامی زمینهها آغاز به کار کرد با اقتدار بزرگترین بازار سهامی جهان محسوب میشود و طبق گزارش وبسایت استاتیستا (Statista.com) سرمایه بازار آن در آوریل ۲۰۲۰ به بیش از ۲۵ تریلیون دلار رسیده است و منزلگاه بزرگترین شرکتهای تکنولوژی و صنعتی جهان محسوب میشود.
حال تصور کنید که بزرگترین عرضه اولیه جهان آن هم در حوزه فینتک که یکی از جریانهای داغ دنیای مدرن محسوب میشود خارج از این بازار عظیم و در دومین اقتصاد بزرگ دنیا انجام گیرد. چین رقیب تازه آمریکا در عصر معاصر یکی از پیشرفتهترین کشورها در حوزه بانکداری دیجیتال و فینتک محسوب میشود که البته حوزههای مختلف با آمریکا رقابت دارد.
جنگ تکنولوژی دولت ترامپ احتمالا باعث خواهد شد که شرکتهای چینی بیشتری برای اجتناب از مقررات سخت آمریکا از این کشور خارج شوند و به لطف کاهش مقررات سختگیرانه دولت چین در حوزه ارزی جذب سرمایه نیز به چین بزرگ سادهتر شده است.
چین همچنین در حوزه ارز دیجیتال دولتی از آمریکا و بقیه جهان پیشروتر است و روز جمعه با ارائه پشتوانه قانونی برای پول دیجیتال، تراکنشهای بینالمللی از طریق این ارز را نیز ساده کرد.
آزادی معامله ارز در کنار بازده بالای سهامهای دولتی و حضور شرکتهای بزرگ در چین احتمالا سرمایه زیادی را وارد چین خواهد کرد و سرمایهگذارانی که در حال حاضر حضور چندانی در این کشور ندارند در آیندهای نزدیک وارد بازارسرمایه چین خواهند شد.
ریل دالیو بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری بریدجواتر در مصاحبه با یاهو فایننس گفت: «پیشرفتهای اخیر نشان میدهد اهمیت پول چین به عنوان یک ارز در حال افزایش است. هرچه پول چین در جهان شهرت بیشتری پیدا کند، جریان سرمایه نیز به آن سو سرازیر خواهد شد.»
طبق گزارش دیلویت (Deloitte) «بازار بورس در شانگهای، هنگکنگ و شنژن با توجه به جذب سرمایه صورت گرفته در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۰ به ترتیب جایگاه اول، سوم و پنجم جهان از لحاظ عرضه اولیه را به خود اختصاص خواهند داد.»
طبق این گزارش هنگکنگ، شانگهای و شنژن با عرضه اولیههای جدیدی که امسال در دستور کار خود دارند به رکورد تازهای از جذب سرمایه دست پیدا کنند.
افزایش تعداد عرضه اولیهها پس از آن صورت گرفت که بازار سهامی سرزمین اصلی چین در شرکت اقتصادی MSCI در بین بازارهای در حال رشد و شاخصهای سهامی جهان در بین کشورها رشد کرد و سهامهای شرکتهای چینی حتی در آمریکا نیز مورد توجه قرار گرفتن و شرکتهای بزرگ ناظر بر تحرکات اقتصادی حالا بازار سهامی چین را نیز به عنوان یکی از بازارهای مهم و تاثیر گذار در محاسبات و شاخصگذاریهای خود مد نظر قرار میدهند.
این موضوع باعث شده است تا جریان سرمایه از خارج از چین افزایش یافته و در سه ماهه سوم به ۶۶ میلیارد دلار برسد.
منبع: axios