مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
۵۸ درصد از تجارت الکترونیکی جهان در شش کشور متمرکز شده است و تنها چهار شرکت چینی تقریبا نیمی از فروش دیجیتالی جهان را به خود اختصاص دادهاند.
براساس گزارش تازهای از شرکت مشاوره اکتیویت، تجارت الکترونیکی جهان سال گذشته به ۳.۴ تریلیون دلار رسید. برندها و خرده فروشان تنها ۳۷ درصد از این ۳.۴ تریلیون دلار را به خود و اختصاص دادهاند و ۶ غول تجارت الکترونیکی که عمدتا چینی هستند نیمی از این بازار پرسود را از آن خود کردهاند. یکی از دلایل اصلی این موضوع این است که خردهفروشی در چین در مقایسه با اروپا و آمریکای شمالی دیجیتالیتر است.
بزرگترین شرکتهای تجارت دیجیتالی با احتساب درصد سهمی که از بازار تجارت الکترونیکی دارند عبارتند از:
جالب اینکه عمده این درآمد از ایجاد بازارگاه (marketplace) حاصل میشود. به عبارت دیگر این با خردهفروشی سنتی که در آن شرکتها محصول را ذخیره کرده و سپس آن را فروخته یا به مشتری ارائه میکردند، متفاوت است. در تجارت الکترونیکی بازارهایی وجود دارد که فروشنده و خریدار را به هم متصل کرده و در نتیجه امکان تبادل پول بین فروشنده و خریدار را برای محصولی فراهم میکند و واسطه یا شرکت فروش الکترونیکی ممکن است حتی محصول را به صورت فیزیکی لمس نکند و روند فیزیکی کاملا در جای دیگری انجام گیرد.
تقریبا ۵ درصد از سهم تجارت الکترونیکی در اختیار گروه محدودی از فروشندگان قرار دارد که البته مقیاس عظیمی دارند: راکوتن (Rakuten)، والمارت (Walmart)، ویآیپی (VIP.com)، سانینگ (Sunning.com)، اپل و شاپی (Shopee).
همهگیری کرونا باعث شده سرعت رشد تجارت الکترونیکی از آنچه پیشبینی میشد، بیشتر شود. میانگین رشد تجارت دیجیتالی در آمریکا در چند سال گذشته ۱۵ درصد در هر سال بوده است و پیشبینیها نشان میداد که با گذشت زمان حتی این مقدار رشد نیز کاهش یافته و روند رشد آهستهتر شود؛ اما امسال فروش تجارت الکترونیکی دو برابر شد و تا به امروز این صنعت ۳۲ درصد رشد داشته است و پیش از پایان سال ۲۰۲۰ رکورد سال ۲۰۱۹ با اختلاف شکسته شد.
پیشبینی شده است که تجارت الکترونیکی تا سال ۲۰۲۴ دو برابر شده و با صعود از ۳.۴ تریلیون دلار فعلی به ۶.۵ تریلیون دلار در جهان برسد؛ اما فروش فیزیکی نیز ساکن نخواهد ماند و به روند رشد خود ادامه خواهد داد.
تحلیلگران پیشبینی میکنند خردهفروشی فیزیکی تا پایان امسال ۱۸.۵ تریلیون دلار را به خود اختصاص خواهد داد و تا سال ۲۰۲۴ به ۲۱.۴ تریلیون دلار خواهد رسید. بنابراین براساس پیشبینیهای انجام گرفته در سال آتی فروش دیجیتالی به ۱۸ درصد از فروش فیزیکی خواهد رسید و این نسبت تا سال ۲۰۲۴ به ۲۳ درصد میرسد.
تقریبا یک چهارم مردم هیچگاه چیزهای مهمی همچون پوشاک، کفش، محصولات خانوار و مراقبت فردی را از طریق روشهای تجارت الکترونیکی از جمله کامپیوتر، تبلت، یا گوشی هوشمند تهیه نکردهاند و به واسطه همهگیری کرونا، ۴۳ درصد از خریداران امسال برای اولین بار از فروشگاههای آنلاین برای این موارد خرید کردهاند.
این افزایش اقبال مردم به تجارت الکترونیکی که البته تا حدی ناشی از قرنطینه و وضعیت بحرانی است باعث شد تا تجارت الکترونیکی، پرسودترین سال تاریخ خود را تجربه کند. از آنجایی که هنوز مشخص نیست بحران کرونا چه زمان به پایان خواهد رسید و آیا اصلا پایانی وجود دارد یا خیر بنابراین این میتوان انتظار داشت که روند رشد با شیب صعود به راه خود ادامه دهد و مطمئنا از بین خرید اولیها تعدادی هم به خریداران وفادار از فروشگاههای آنلاین تبدیل خواهند شد.
منبع: forbes.com