skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یک تحقیق جهانی نشان می‌دهد:

کرونا آزادی اینترنت را محدودتر کرده است

۲۳ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

©Getty Images

گزارش‌‌های منتشر شده از یک کار تحقیقاتی بین المللی حکایت از این دارد که وضعیت آزادی اینترنت در جهان با شیوع ویروس کرونا نسبت به پیش از آن بدتر شده است.

به گزارش پیوست به نقل از سایت axios، براساس گزارشی که از داده‌های انجام شده  یک کار تحقیقاتی به دست آمده،‌ دولت‌های مختلف جهان از بحران کرونا به عنوان فرصتی برای تنگ‌تر کردن نظارت دیجیتال و جمع‌آوری داده‌های بیشتر از شهروندان استفاده کرده‌اند. به گفته فعالان حوزه حریم خصوصی تکنولوژی‌هایی که برای ردیابی و اعمال قرنطینه عمومی استفاده می‌شوند، فرصت سوء استفاده را برای سیاست‌مداران  یا برخی شرکت‌های تکنولوژی فراهم خواهد کرد و در کشور‌های مستبدی همچون چین نگرانی در مورد وضعیت حریم خصوصی در دوران پسا کرونا بسیار نگران کننده است.

در این گزارش چه چیز مطرح شده است؟

براساس این گزارش بسیاری از کشور‌های جهان با استفاده از نرم‌افزار و به پشوانه دولت به ردیابی و دنبال کردن تحرکات مردم می‌پردازند و مشکل اینجاست که هیچ قانون مناسبی برای محافظت از مردم و نظارت بر این داده‌های جمع‌آوری شده وجود ندارد. چین، روسیه، هند، سنگاپور، اکوادور و بحرین از جمله کشور‌هایی هستند که براساس این گزارش از اپلیکیشن‌های خاص برای ارسال داده به دولت و یا ارسال داده و تقاضای مستندات درمانی استفاده می‌کنند.

دولت‌های حداقل ۲۸ کشور برای جلوگیری از انتشار آمار نامطلوب درمانی و فساد به سانسور وب‌سایت‌ها و پست‌های فضای مجازی پرداخت‌اند. در بسیاری از این کشور‌ها کسانی که برعلیه عملکرد دولت در فضای آنلاین سخت می‌گویند و از آن انتقاد می‌کنند با مجازات روبرو خواهند شد.

کاهش آزادی در اینترنت یک روند تازه محسوب نمی‌شود و جهان برای دهمین سال متوالی شاهد کاهش آزادی است. اما بحران کرونا باعث شده است تا این روند سرعت بیشتری بگیرد و چندین کشور جهان عمدا و برای کاهش دسترسی مردم به اطلاعات، وضعیت اینترنت را در کشور خود با اخلال مواجه کردند. چین یکی از کشور‌هایی که سابقه طولانی در سانسور و محدود کردن اینترنت دارد برای ششمین سال متوالی وضعیت آزادی اینترنت را در کشور خود بدتر کرده است.

در کشور‌هایی همچون میانمار وضعیت آزادی اینترنت نگران کننده است و تعداد زیادی از مردم این کشور (۱.۴ میلیون نفر) هنوز امکان دسترسی به اینترنت را ندارند. دولت این کشور همچنین بسیاری از شبکه‌های خبری این کشور که به گروه‌های اقلیت خدمت و سو استفاده از حقوق انسانی را گزارش می‌کردند را مسدود کرده است.

براساس خلاصه‌ای از اطلاعاتی که  این گزارش ارائه کرده است ۲۸ کشور جهان به سانسور گزارش‌های مربوط به ویروس می‌پردازند و در ۴۵ کشور جهان منتقدان به عملکرد دولت در فضای آنلاین دستگیر یا مجازات شده‌اند. حداقل ۲۰ کشور جهان با سوء استفاده از بحران کرونا از این مسئله برای افزایش محدودیت‌ها در فضای آنلاین و فرونشاندن صدا‌ها مخالف استفاده کرده‌اند. شهروندان حداقل ۱۳ کشور نیز در دوران کرونا قطعی اینترنت را تجربه کرده‌اند.

دولت‌های حداقل ۳۰ کشور جهان از بحران کرونا برای نظارت جمعی و همکاری مستقیم با ارائه دهندگان خدمات مخابراتی و دیگر شرکت‌های ارتباطی استفاده کرده‌اند. جالب اینکه وضعیت آزادی اینترنت حتی در کشور همچون آمریکا نیز رو به زوال است و این کشور با سقوط به رتبه هفتم رده‌بندی جهانی در دروان کرونا آزادی مردم در فضای آنلاین را کاهش داده است.

اعتراضات مربوط به جنبش «جان سیاه‌پوستان مهم است» مثال‌هایی در سال گذشته بود که گستره نظارت دیجیتال و همچنین شایعه‌پراکنی در آمریکا را نمایان کرد. همچنین تهدید شرکت‌های شبکه اجتماعی از سوی دولت ترامپ مثال دیگری است که نگرانی‌ها درمورد آزادی اینترنت را تشدید می‌کند. اما ایسلند که پیش از این نیز رتبه اول را در زمینه آزادی اینترنت در جهان داشت بار دیگر جایگاه خود را تثبیت کرد و با وجود بدترشدن آزادی اینترنت در جهان این کشور هنوز آزاد ترین اینترنت جهان را در اختیار مردم خود قرار می‌دهد.

آیا محدودیت‌های دوران کرونا ماندگار خواهد شد؟

آدریان شهباز، یکی از مولفان این گزارش تحقیقاتی در این مورد می‌گوید: «تاریخ نشان داده‌ است که تکنولوژی‌ها و قوانین مورد استفاده در دوران بحران ماندگار خواهند شد. همانند حادثه ۱۱ سپتامبر، کوئید-۱۹ نیز قدرت و اختیارات تازه‌ای را برای کنترل مردم در اختیار دولت‌ها قرار داده است.»

آمریکا که در گذشته پیشتاز حوزه آزادی در اینترنت محسوب می‌شد حالا برای چهارمین سال متوالی آزادی مردم در فضای آنلاین را کاهش داده است. زادگاه بزرگترین شبکه‌های اجتماعی جهان حالا هدف حمله منتقدان قرار گرفته است و نگرانی از این است که روند کاهش آزادی چه در آمریکا و چه در دیگر کشورهای جهان ادامه پیدا کند و آزادی بیان در فضای آنلاین که بخش بسیار مهمی از جامعه مدرن محسوب می‌شود به خطر بی‌افتد.

به نظر شما آیا آنچنان که آدریان شهباز گفته است تاریخ خود را تکرار خواهد کرد و محدودیت‌های دوران کرونا ماندگار خواهند شد یا در آینده شاهد بهبود آزادی در فضای آنلاین خواهیم بود؟

منبع: axios

http://pvst.ir/8sm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو