انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
در مراسم رونمایی از ۴ سامانه اینترنت بانک و همراه بانک؛
۱۴ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
بانک صنعت و معدن اولین بستر بانکداری شرکتی باز را راهاندازی و با ایجاد یک «ویجت استور» امکان دسترسی به سامانههای «اینترنت بانک» و «همراه بانک» این بانک را برای مشتریانش فراهم کرد.
به گزارش پیوست، این بانک با ایجاد این وجت استور این امکان را فراهم کرده تا محصولات این بانک و سامانههای قابل ارائه به صورت مستقیم در اختیار کسبوکارها و متقاضیان استفاده از این سرویسها قرار گیرد. با معرفی این ویجت سامانههای جدید معرفی شده از سوی بانک صنعت و معدن نیز روی این ویجت و بستر بانکداری باز شرکتی قرار گرفت.
هماکنون سامانههای «سدف»، «هدف»، «پات» و «ساحب» از طریق این بستر در دسترس متقاضیان استفاده از این بستر قرار دارد.
منصور یوسفینیا، معاون برنامهریزی و فناوری بانک صنعت و معدن در مراسم رونمایی از محصولات جدید این بانک اعلام کرد برای نخستین بار اولین بستر بانکداری شرکتی باز کشور در بانک صنعت و معدن راهاندازی شده تا مشتریان به صورت یکپارچه به اینترنت بانک و همراه بانک دسترسی داشته باشند و محصولات جدید در این زمینهها را به صورت ویجت از «ویجت استور» بانک صنعت و معدن دریافت کنند. این بانک همچنین در راستای اهداف خود در زمینه بانکداری دیجیتال پلتفرمی را به صورت open API در استارتآپها و شرکتهای نوآور قرار داده تا محصولات خود را تولید و عرضه کنند.
معاون برنامهریزی و فناوری بانک صنعت و معدن: ما به استارتآپها و شرکتهای نوآور اجازه میدهیم تا در سندباکس ما محصولات خود را تولید و عرضه کنند. یک پلتفرم به صورت open API است و در اختیار استارتآپها قرار گرفته و از طرفی ساختار را طوری طراحی کردیم تا تنها مختص به استارت آپهای تهران نباشد
او ادامه داد: «ما در سال ۹۶ زمانی که از سیستمهای گسسته به سیستم یکپارچه کربانکینگ مهاجرت میکردیم، از آن زمان بحث دیجیتالی کردن در بانک صنعت و معدن شروع شد؛ اما از سال ۹۸ رویکرد رقابتی پیدا کرد.»
او همچنین بیان کرد: «در سال ۹۸ کار خود را آغاز کردیم و اردیبهشت سال ۹۹، سند نقشه راه بانکداری دیجیتال را به عنوان اولین بانک دولتی به وزارت اقتصاد ارائه کردیم. در این سند ۳۹ پروژه تعریف شد. در این پروژهها نزدیک به ۴۰۰ شکاف در بحث توسعه بانکداری دیجیتال پیشبینی شده است. در این سند پیشبینی شده تا سال ۱۴۰۲ به نقطه مطلوب خود یعنی برطرف شدن تمام این شکافها دست پیدا کنیم.»
به گفته یوسفینیا در راستای سند نقشه راه، بانک صنعت و معدن کارهای زیرساختی خود را آغاز کرده است، چون یکی از ارکان اصلی بانکداری دیجیتال آماده بودن زیرساختها است. او همچنین تاکید کرد: «تفاوتی بین بانک صنعت و معدن با سایر بانکها وجود دارد. این تفاوت این است که این بانک، بانک توسعهای و شرکتی است. در حوزه پرداخت خرد وارد نمیشود. در نتیجه وقتی صحبت از بانکداری دیجیتال در این بانک میکنیم، مفاهیم کمی متفاوتتر است و بیشتر مشتریان شرکتی مدنظر ماست. اگر به جامعه تسهیلاتی و توزیعی بانک صنعت و معدن توجه کنید، متوجه میشوید که این بانک در زمینه مطالبات بخش صنعت و معدن نقش بهسزایی دارد.»
او در ادامه عنوان کرد که تعداد شعبههای بانک صنعت و معدن بسیار اندک هستند و این بانک ۵۲ شعبه با حدود هزار و ۱۰۰ نفر پرسنل دارد و نیروی فنی بخش آیتی هم بسیار محدود است. او در ادامه اضافه کرد: «با تعداد محدود پرسنل باید به مدل و ساختار چابک بودن هم فکر میکردیم. ما از سال ۹۶ با شرکت توسن همکاری داریم و کر ما توسط این شرکت توسعه یافته است. به همین خاطر باهمراهی و همفکری شرکت توسن به یک پلتفرم رسیدیم. پلتفرمی که اجازه میداد ما کمبود نیروی آیتی خود را جبران کنیم.»
او در ادامه به توضیح این پلتفرم پرداخت و گفت: «ما در این مدل به استارتآپها و شرکتهای نوآور اجازه میدهیم تا در سندباکس ما محصولات خود را تولید و عرضه کنند. یک پلتفرم به صورت open API است و در اختیار استارتآپها قرار گرفته و از طرفی ساختار را طوری طراحی کردیم تا تنها مختص به استارت آپهای تهران نباشد. کشور را در بانک صنعت و معدن به پنج منطقه تقسیم کردیم و استارتآپهای این مناطق میتوانند به ارائه خدمت بپردازند. نیازهای ما نیاز مشتریان بزرگ است. شرکتها در سراسر کشور نیازهای محلی متفاوتی دارند و باید این نیازها شخصیسازی شوند. به همین خاطر شرکتهای نوآور محلی میتوانند این نیازها را برطرف کنند. بخش آیتی بانک نقش رگولاتور را بازی میکند. یعنی استارت آپ موردنظر محصول خود را به ما عرضه میکند، آن محصول را بررسی میکنیم و اگر مشکلی نداشت میتوانند وارد جمع ما شوند.»
یوسفینیا افزود: «بانکداری دیجیتال جزو اولویتهای ما است. تمام این فعالیتها هم در همین راستا است. یکی از پایههای مهم بانکداری دیجیتال این است که در کانالهای ورودی یکپارچگی ایجاد شود. ما هم در کانالهای ورودی خود یعنی اینترت بانک و همراه بانک یکپارچگی یا only channel را ایجاد کردیم. برنامه بعدی ما یکپارچگی خودپردازها و شبکه اجتماعی است که در ماههای آینده مورد استفاده قرار میگیرند.»
یوسفینیا با اشاره به اینکه در ساختار جدید محصولات برپایه ویجت ارائه میشوند و به صورت اپلیکیشن نیستند،گفت: «اگر این سرویسها به صورت اپلیکیشن عرضه شوند، هرزمان محصول جدید ارائه میدهیم، مشتریان باید اپلیکیشنهای مختلف نصب کنند و جداگانه احراز هویت شوند. به همین خاطر سرویسها را برپایه ویجت عرضه کردیم. یعنی هرزمان ما یا استارتآپها سرویس جدیدی عرضه میکنند در ویجت استور قرار میگیرد و مشتری با مراجعه به استور میتواند سرویس مورد نظر خود را بگیرد و وارد سیستم خود کند.این ساختار اولین بانکداری شرکتی باز کشور است. ما برای این استور محصولاتی را هم طراحی کردیم که این محصولات به خاطر نیاز مشتری راه اندازی شدند و با خود مشتریان هم عیب یابی کردیم.»
او ادامه داد: «مشتری به این صورت به یک کانال محدود نمیشود. یعنی وقتی با یک سرویس اینترنت بانک عملیاتی را انجام داد و نیمه کاره رها کرد، میتواند با موبایل بانک خود ادامه عملیات را انجام دهد. اگر تا پایان سال ۹۹ این امکان را روی شبکه اجتماعی و خودپرداز خود ببریم،تجربه عالی کاربری میشود.»
یوسفینیا همچنین بیان کرد: «در راستای این فعالیتهایمان محصولاتی هم ارائه شدند. ساحب، پات، سدف و هدف که اسامی موبایل بانک و اینترت بانک ما هستند. پات و ساحب هردو در راستای ایجاد شعبه مجازی هستند. فرصتی برای مشتری ایجاد میشود تا دیگر به بانک مراجعه نکند. از هرکجا که هست درخواست تسهیلات دهد.»
به گفته یوسفینیا، دیجیتالی کردن بخشهای مختلف فرآیند یکی از کارهای ارزشمندی است که برای نخستین بار در کشور اتفاق افتاده و فرصتی برای بانکداری شرکتی است تا شرکتهای فناور قدم در این عرصه بگذارند.
براساس آنچه در این مراسم اعلام شد، بانک صنعت و معدن برای استقرار بانکداری دیجیتال محصولاتی چون «سدف»، «هدف»، «پات» و «ساحب» را عرضه کرد که امروز رونمایی شد.
سامانه سدف سامانه اینترنت بانک صنعت و معدن است که با تاکید بر اجرای فرآیندهای بانکی به صورت غیرحضوری، برپایه بانکداری باز راه اندازی شده است.
ویژگیهای این سامانه شامل «قابلیت منحصر به فرد ارائه خدمات در کانالهای یکپارچه»، «سرعت در تهیه و ارائه سرویس به مشتری»، «واسط کاربری بر پایه ویجت» و «پشتیبانی از فراموشی رمز و حتی ثبتنام یا اعتبارسنجی دوعاملیتی» و غیره است.
محصول دیگر سامانه هدف است که سامانه جدید همراه بانک، بانک صنعت و معدن است. با این سامانه میتوان احراز هویت با دادههای بیومتریک انجام داد، مستقل از تغییرات و بدون نیاز به بروزرسانی است و قابلیت پشتیبانی از واسط کاربری چند زبانه دارد.
سامانه پات که پذیرش اینترنتی تسهیلات است و از ویژگیهای آن میتوان به دریافت الکترونیکی اطلاعات مشتری و انتقال آن به سامانه بانکداری متمرکز اشاره کرد.
ساحب، سامانه اعتبارات حدی بانکی است و حد اعتباری را به صورت غیرحضوری در اختیار مشتری قرار میدهد. حد اعتباری راهکاری است که در بانک صنعت و معدن برای حمایت از صنعتگران در اختیار مشتریان ویژه قرار میگیرد. این اعتبارات در قالب تسهیلات سرمایه در گردش به عنوان منابع قابل برگشت بهرهبرداری میشود.