مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۷ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مالزی تصمیم دارد با توجه به قدرت و پیشتازیاش در زمینه بانکداری اسلامی به اولین کشور در زمینه فینتک اسلامی نیز تبدیل شود.
به گزارش پیوست، رایس حسین رئیس هیئت مدیره شرکت اقتصاد دیجیتال مالزی (MDEC) معتقد است که مالزی در جایگاه خوبی در زمینه بانکداری اسلامی قراردارد و میتواند از فرصتهای فینتک اسلامی استفاده کند.
براساس گزارش صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۱۸ میزان وامهای اسلامی نسبت به سال گذشته ۸.۸ درصد افزایش یافته است. این مقدار در حالی است که بانکها در این دوره تنها ۲.۵ درصد میزان وامهای خود را افزایش دادهاند. این گزارش به افزایش تقاضای برای خدمات مالی شرعی در سراسر جهان اشاره میکند. بانکداری اسلامی درحال حاضر ۳۲ درصد از مشتریان خدمات مالی مالزی را به خود اختصاص داده است.
اما با این وجود صندوق بینالمللی پول عقیده دارد که بانکداری اسلامی در مالزی هنوز یک نوزاد محسوب میشود و تنها چند استارتآپ و شرکتهای کوچک و متوسط در این زمینه فعال هستند و هنوز در مقایسه با اندونزی از سرعت و چابکی و لازم برخوردار نیستند.
به گفته رایس، رشد فینتک در مالزی میتواند به رشد و توسعه مناطق روستایی به ویژه در بخش مذهبی مالزی کمک کند. او معتقد است این سیستم مالی به رکن اساسی جامعه مالزی تبدیل خواهد شد و فرصتهای جدید و توسعه آنها به پیشرفت اجتماعی اقتصادی مالزی کمک خواهد کرد.
رایس تاکید میکند که مالزی در چهارمین انقلاب صنعتی از این فرصت برخوردار است که با استفاده از تکنولوژی و مدیریت نامتمرکز فعالیت انسانی را در راستای عقاید، نژاد و کشور بازسازی کند. یعنی همان چیزی که ژاپنیها آنرا «جامعه 5.0» مینامند.
برنامه جامعه 5.0 ژاپن در پنجمین چشمانداز علمی و تکنولوژی ژاپن به عنوان نمایی از جامعه آینده ژاپن ارائه شد. طبق این برنامه جامعه 5.0 ، جامعه است با محوریت انسان که پیشرفت اقتصادی را با رفع مسائل اجتماعی همراستای میسازد و فضای فیزیکی و سایبری را تلفیق میکند. در این چشمانداز حس انحطاط فعلی که در جامعه حاکم است شکسته خواهد شد و اعضای جامعه برای یکدیگر احترام متقابل قائلند. در این جامعه هر شخصی میتواند زندگی فعال و دلپذیری داشته باشد.
به گفته او مالزی همین مفهوم را به صورت مالزی 5.0 بازآفرینی خواهد کرد. پس بنابراین میتوان نتیجه گرفت که جامعه مالزی نیز قرار است در کنار پیشرفت اقتصادی نوعی بلوغ اجتماعی را نیز در این کشور پدیدار کند.
اگر از این دیدگاه به آینده مالزی نگاه کنیم مسلما مسئله بانکداری و فینتک اسلامی اهمیت بالایی خواهند داشت. از آنجایی که براساس این چشمانداز هرفردی باید بتواند زندگی فعال و دلپذیری داشته باشد، مسلمانان که بخش عمدهای از جامعه مالزی را تشکیل میدهند نیز باید از این فرصت برخوردار شوند.
فعالیت اقتصادی بخش مهمی از زندگی هر انسان است و مسلما در عصر کنونی نمیتوان جدای از دیگر اعضای یا نهادهای جامعه به فعالیت اقتصادی پرداخت و در نتیجه مسلمانان برای فعالیت اقتصادی به شکل مطلوب و مد نظر خود نیاز به ساختار اقتصاد اسلامی خواهند داشت.
بانکداری تنها بخشی از چرخه اقتصادی فعلی جهان محسوب میشود و حضور فینتکها در امور مالی مالزی اجتناب ناپذیر است. به همین منظور برای ایجاد فضای اقتصادی مناسب و تحقق چشماندازی اقتصادی-اجتماعی مالزی باید امکان استفاده از فینتک اسلامی نیز برای اعضای جامعه فراهم شود.
به همین دلیل است که به عقیده رایس مرحله بعدی تکامل جریانهای اجتماعی یا جامعه 5.0 را میتوان با محوریت انسان بازسازی کرد، درواقع جامعه آینده انسان محور خواهد بود.
شرکت اقتصاد دیجیتال مالزی (MDEC) درحال حاضر میتواند نقش کاتالیزور را در روند گذار به مالزی 5.0 ایفا کند. برای رسیدن به این تفکر البته نیاز به معرفی تکنولوژیهای تازهای است که نقش مهمی در اقتصاد مالزی 5.0 خواهند داشت.
اما به گفته رایس مشکلاتی نیز در سر راه این تحول وجود خواهد داشت. بسیاری از شرکتهای کوچک که ۲۱ درصد از آنها را کارآفرینان زن تشکیل میدهند از روابط تجاری کافی برخوردار نیستند و به مقدار لازم در فضای اینترنتی حضور ندارند. البته مسئله دیگری که از اهمیت بالایی برخوردار است عدم دسترسی به ابزارهای مورد نیاز و البته آموزش کافی است.
منبع: theedgemarkets