skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات :

می‌خواهیم با 5G زیست‌بوم فناوری در کشور را شکل دهیم

تحریریه پیوست

۶ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مراسم رونمایی از کاربردهای 5G در ایران با «انعقاد تفاهم‌نامه‌های خودروی خودران و توسعه سلامت هوشمند» با حضور مدیران ایرانسل، همراه اول و دانشگاه شریف و تهران برگزار شد. در این مراسم معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نهاد دیگر حاضر در این تفاهم‌نامه‌ها تاکید کرد که در تلاش‌اند به 5G به جای بستر فناوری به عنوان شکل دهنده زیست‌بوم فناوری نگاه کنند که می‌تواند به رشد اقتصاد دیجیتال در کشور کمک کند.

به گزارش پیوست، ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات در این مراسم تاکید کرد که برعکس دیده برخی 5G  یک تکنولوژی لوکس نیست و می‌تواند عدالت ارتباطی را در لایه‌های مختلف شبکه ملی اطلاعات فراهم کند. هاشمی در این مراسم اعلام کرد که در دو سال اخیر وزارت ارتباطات به کمک دانشگاه‌ها، رگولاتوری و پژوهشگاه فناوری اطلاعات مطالعات منسجم و کارشناسی شده‌ای را برای تدوین راه توسعه 5G در کشور به کار بسته است. او در پاسخ به این سوال همگانی که چرا باید به سمت توسعه تکنولوژی 5G رفت گفت: «نکته اول این است که در اسناد بالادستی و براساس تکالیف قانونی به این امر مهم تاکید شده که ۱۰ درصد ترافیک شبکه ملی اطلاعات باید بر بستر فناوری‌های نوین باشد. در کنار مصوبه‌ در افق ۱۴۰۴ داریم که براساس آن، باید ۱۰ درصد از اقتصاد کل کشور سهم اقتصاد دیجیتال باشد. بنابراین برای پاسخگویی و اجرای این قوانین توسعه تکنولوژی 5G مورد توجه قرار گرفته است.

هاشمی با بیان اینکه فناوری نسل پنجم مخابراتی تنها یک بستر فناوری نیست بلکه یک زیست بوم فناوری است ادامه داد: «5G نه یک بستر فناوری که یک زیست‌بوم فناوری است که می‌تواند سهم قابل توجه‌ای در رشد اقتصاد دیجیتال ایجاد کند. نکته دیگر این است که این فناوری وابستگی کمتری به سخت‌افزار دارد و بیشتر در مباحث نرم‌افزاری و فکرافزاری می‌گنجد و جوانان ما هم ثابت کردند که در این حوزه بسیار موفق بودند.»

او با اشاره به در هم تنیدگی 5G با سایر فناوری‌ها به‌ویژه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا گفت: «در حوزه هوش مصنوعی در کشور شرایط خوبی داریم، اما در حوزه کربردها هم باید وضعیت مناسبی داشت باشیم. فراگیری نسل پنج تلفن همراه در سال ۲۰۲۵ اتفاق می‌افتد اما برنامه ما اکنون ایجاد آمادگی برای جذب این تکنولوژی و نگاه ما نگاهی فعال به تکنولوژی است.» هاشمی تاکید کرد که نباید 5G در امتداد 4G دیده شود به طوری که  و منتظر همه‌گیر شدن نسل چهارم ارتباطات بمانیم و بعد، به سراغ نسل پنجم برویم. او در این مورد گفت:‌ «به دنبال بسط عادلانه خدمات به تمامی مناطق کشور هستیم و 5G نه تنها یک فناوری لوکس محسوب نمی‌شود، بلکه می‌تواند به عدالت در لایه‌های شبکه ملی اطلاعات کمک کند.»

در پایان این مراسم، پنج تفاهم‌نامه همکاری بر بستر توسعه  تکنولوژی نسل پنجم مخابراتی امضا شد. تفاهم‌نامه نخست توسعه فناوری‌های در حوزه حمل‌ونقل هوشمند و خودروهای خودران میان سازمان منطقه آزاد کیش، شرکت ایرانسل، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.

در دومین  تفاهم‌نامه که بین معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و همراه اول به امضا رسید، هدف توسعه زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی دنبال خواهد شد. از سوی دیگر در تفاهم‌نامه سوم معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همراه اول  و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی هم تفاهم‌نامه توسعه زیرساخت‌ها، خدمات سلامت هوشمند با استفاده از فناوری نسل پنجم را امضا کردند.

همچنین تفاهم‌نامه چهارم با هدف توسعه فناوری‌ها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم و نسل‌های آینده به امضای معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همراه اول، دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف رسید. اما در تفاهم‌نامه پنجم که بین معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و ایرانسل به امضا رسید پیاده‌سازی خدمات مشاوره جراحی از راه دور (Telemedicine) با استفاده از قابلیت‌های فناوری 5G دنبال خواهد شد.

http://pvst.ir/8pc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو