skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چهار جریان برتر هوش مصنوعی که به مبارزه با کرونا کمک می‌کنند

۱ مهر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

پیش از پیدایش بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ جهان درگیر توسعه و استفاده از هوش مصنوعی، به ویژه شاخه‌ای از آن به نام یادگیری ماشینی (ML) بود. تقریبا هر صنعتی با این موضوع سروکار داشت. بحران کوئید-۱۹ بسیاری از جنبه‌های کاری ما را تحت تاثیر قرار داده؛ اما تاثیر هوش مصنوعی بر زندگی ما را از بین نبرده است. در واقع روشن است که الگوریتم‌های خودآموز و ماشین‌های هوشمند نقش مهمی در مبارزه با بحران فعلی و بحران‌های آینده خواهند داشت.

هوش مصنوعی بدون شک جریان مهمی است که نحوه زندگی، کار و بازی را در آینده‌ای نزدیک دگرگون خواهد کرد. در ادامه مروری بر استراتژی‌ها و اولویت‌های تجاری جدید هوش مصنوعی در مبارزه با کرونا خواهیم داشت.

چشم‌انداز‌ها و تحلیل هوشمندتر روی بزرگ‌ داده‌ها

در دوران بحران و با همه‌گیر شدن کوئید-۱۹ یکی از نیاز‌های اصلی تحلیل و تفسیر داده است. دولت‌ها، نهاد‌های درمانی جهانی، مراکز تحقیقات علمی و صنعت همگی در کنار هم به دنبال راه تازه‌ای برای جمع آوری، انباشته کردن و کار با اطلاعات هستند. ما به دیدن نتایج این کار در اخبار شبانه که آخرین آمار ابتلا و مرگ را به اطلاع می‌رساند عادت کرده‌ایم. تکنولوژی‌های پیشرفته یکی ابزار‌های مهم در مبارزه با بحران محسوب می‌شوند و هوش مصنوعی از جمله تکنولوژی‌هایی است که در این مبارزه بسیار موثر خواهد بود.

یکی از موضوعات ساده‌ای که می‌توان در آن به کاربرد هوش مصنوعی اشاره کرد استفاده از موتور جست‌وجویی مجهز به الگوریتم‌های پردازش زبان طبیعی (NLP) است که  محققان برای بررسی مقالات علمی و درمانی مربوط به کرونا از آن استفاده می‌کنند. بحران کرونا باعث انتشار سیلی از مقالات شد و تنها تا ماه آوریل امسال ۲۸ هزار مقاله در این باره منتشر شده است.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی علاوه بر حوزه درمان و شناسایی کرونا در زمینه‌های دیگری از جمله سرطان نیز در حال رشد هستند و امید می‌رود که سال آینده نه تنها برای کوئید-۱۹ بلکه برای دیگر حوزه‌های درمان نیز سال بزرگی باشد.

شناسایی و پیشگیری خودکار

تا همین امروز ما شاهد استفاده از په‍‍‍‍پاد در چندین حوزه از جمله ایالات متحده بوده‌ایم و دولت‌ها قصد داشتند امکان استفاده از این تکنولوژی برای نظارت بر رعایت فاصله اجتماعی را بررسی کنند. اما کاربرد‌های پیشرفته‌تری در راه است. برای مثال پهپاد‌هایی که قادرند نشانه‌های کوئید از جمله دما را در افراد شناسایی کنند. این سیستم‌ها با استفاده از دید کامپیوتری داده‌های به دست آمده از دوربین‌ها را تحلیل کرده و آمار و احتمالات مربوط به انتشار ویروس را در اختیار مسئولان قرار می‌دهند.

حوزه دیگر کاربرد این تکنولوژی، استفاده از تشخیص چهره است که آن هم از الگوریتم‌های دید کامپیوتری استفاده می‌کند. از آنجایی که این تکنولوژی به جای شناسایی الگوهای گروهی بیشتر روی شناسایی افراد تمرکز دارد، بسیار بحث برانگیز است. از این تکنولوژی می‌توان برای شناسایی افرادی استفاده کرد که قرنطینه را نقض کرده و یا نشانه‌هایی از بیماری دارند.

شواهد نشان می‌دهد که بحران کرونا باعث شده تا آستانه پذیرش مردم برای تکنیک‌های نظارتی افزایش پیدا کند. این آستانه پذیرش در ۱۸ ماه آینده با نظارت متکی بر هوش مصنوعی و حتی نیروهای امنیتی بیشتر از قبل محک زده خواهد شد.

جهش تجاری-پیش بینی تحول رفتاری

راه زندگی، کار و روابط اجتماعی ما نیز با انتشار کوئید-۱۹ بسیار تحت تاثیر قرار گرفته است. با اینکه روند دیجیتالی شدن پیش از این هم به آرامی در حال پیش روی بود؛ اما امسال شاهد انفجاری در این زمینه بودیم. فروش آمازون در طول سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۰ درصد نسبت به دوره قبلی در سال گذشته افزایش یافت و باعث شد تا خرده فروشی‌ها بار دیگر درمورد گزینه‌های فروش خود تجدید نظر کنند.

ابزار‌ها و پلتفورم‌های هوش مصنوعی به افزایش درک شرکت‌ها از تغییر رفتار مشتریان کمک می‌کنند. سازمان‌هایی که پیشتر گرایشی به کانال‌های دیجیتالی تجارت نداشتند حالا با درک شرایط جدید به سمت فضای دیجیتال جذب شده‌اند. مفاهیمی همچون تحلیل رفتار و شخصی‌سازی در حال حاضر اهمیت بالایی برای شرکت‌ها دارند. ابزارهایی که امکان این تحلیل و شخصی‌سازی را در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهند در سال 2021 شهرت بسیار زیادی پیدا خواهند کرد و شرکت‌های کوچک و متوسط نیز از این ابزار‌ها برای رقابت استفاده می‌کنند.

رفع بحران بعدی پیش از شروع آن

اکثر الگوریتم‌های هوش مصنوعی در حال‌حاضر به سمت پیش‌بینی متمایل شده‌اند و سیستم‌ها با کمک هوش مصنوعی قرار است به دقت زمان و مکان بحران‌های بعدی را پیش‌بینی کنند. تحقیقات در این زمینه مدت‌ها پیش آغاز شده است و در واقع هوش مصنوعی هشدارهایی درمورد بحران فعلی را در مراحل اولیه ارائه کرده بود. ابزاری به نام بلودات (BlueDot) در تورنتو هنگام اسکن ۱۰۰هزار منابع اطلاعات دولتی و رسانه‌ای بود که در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ احتمال شیوع بحرانی در ووهان چین را هشدار داد.

انتظار می‌رود که تحقیقات هوش مصنوعی در ۱۸ ماه آینده پیشرفت‌های مهمی داشته باشد و توانایی ما برای شناسایی و واکنش به بحران را افزایش دهد. برای تحقق این هدف به همکاری دائم بین دولت‌ها و صنعت خصوصی نیاز است. چگونگی این تحولات اما احتمالا تحت تاثیر سیاست‌های جهانی و قانون‌گذاران و البته مسیر رشد تکنولوژی قرار خواهد داشت. به همین دلیل موضوعاتی از جمله دسترسی به پایگاه داده‌ها و مشکلات تبادل اطلاعات بین‌المللی اهمیت ویژه‌ای در سال پیش رو خواهند داشت.

منبع: forbes

http://pvst.ir/8op

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو