skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نتایج پروژه تحقیقاتی مایکروسافت نشان داد:

سرور‌های مراکز داده زیر آب ۸ برابر مطمئن‌تر از سرور‌های روی زمین هستند

۲۹ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

©Microsoft

شرکت مایکروسافت اعلام کرد دیتاسنتر پروژه «ناتیک» که با استفاده از زیردریایی در آب‌های اقیانوسی قرار داده شده است عملکرد بسیار بهتری از دیتاسنتر‌های روی خشکی داشته است. مایکروسافت اعلام کرده سرورهای مرکز داده زیر آب ۸ برابر مطمئن‌تر از سرورهای روی زمین هستند.

به گزارش پیوست، مایکروسافت با خارج کردن دیتاسنتر پروژه ناتیک از آب‌های اقیانوس و بررسی نتایج اجرای پروژه ناتیک (Natick) که هدف آن ارسال دیتاسنترها به اعماق اقیانوس برای بررسی عملکرد آن در شرایط زیرآب بود اعلام کرد که طبق یافته‌های بدست آمده از قراردادن دیتاسنتر مایکروسافت در اعماق آب‌های اسکاتلند که در سال ۲۰۱۸ انجام گرفت این دیتاسنتر نسبت به دیتاسنترهای خشکی عملکرد بسیار بهتری داشته است.

مایکروسافت در سال ۲۱۰۸ دیتاسنتری را به شکل کپسول به اعماق آب‌های اسکاتلند فرستاد که درون آن ۸۶۴ سرور و ۲۷/۶ پتابایت حجم حافظه در عمق ۳۶ متری دریا قرار داده شد. حالا این شرکت خبر از موفقیت این آزمایش داده و براساس یافته‌های به دست آمده به نظر می‌رسد دیتاسنتر زیردریایی ایده خیلی خوبی بوده است.

تیم پروژه ناتیک در مایکروسافت عقیده داشتند که این روش بازدهی انرژی و اعتبار دیتاسنترها را افزایش می‌دهد. چرا که روی خشکی دیتاسنترها با مشکلاتی همچون زنگ‌زدگی و رطوبت مواجه می‌شوند و کنترل دما نیز امری بسیار دشوار است. اما محیط زیردریا با دمای ثابت مشکلات بسیار کمتری را برای این دیتاسنترها ایجاد می‌کند. ایده پشت این طرح این است که در نواحی مختلف می‌توان دیتاسنترها را در ابعاد مورد نیاز در زیر آب‌های نواحی ساحلی قرار داد و درنتیجه این مناطق دسترسی بهتری به منابع ابری خواهند داشت.

پس از خارج کردن این دیتاسنتر از اعماق آب‌های اسکاتلند، مایکروسافت اعلام کرده در تلاش است تا بفهمد چرا سرورهای مرکز داده زیر آب هشت برابر مطمئن‌تر از سرورهای روی زمین هستند. کشف این موضوع می‌توانند باعث تحول برای مراکز داده مستقر روی زمین‌ شود.

به گفته مایکروسافت این طرح مزایای بسیاری خواهد داشت. دیتاسنتر زیردریایی نسبت به دیتاسنترهای موجود در خشکی هشت برابر کمتر دچار نقص می‌شود. کاهش نقص‌ها اهمیت بالایی دارد، زیرا تعمیر سرور زیردریایی فرایند دشوار و زمان‌بری خواهد بود.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۵ یک دیتاسنتر را به مدت چند ماه در ساحل کالیفورنیا زیر آب قرار داد تا مشخص شود که آیا کامپیوترها در این محیط دوام خواهند آورد یا خیر. آزمایشات جدید با مدت زمانی طولانی‌تر انجام گرفتند تا عملیاتی بودن این طرح اثبات و در نتیجه تولید و استفاده از آن امکان‌پذیر شود.

دیتاسنترهای زیردریایی مایکروسافت در پروژه ناتیک

مایکروسافت به تازگی از پروژه‌ای ابتکاری به نام ناتیک (Natick) پرده برداشته است که هدف اصلی آن ایجاد دیتاسنتر در اعماق اقیانوس‌هاست.

به گفته مایکروسافت ساخت یک کپسول که بتواند سرور و سخت افزارهای لازم را در خود داشته باشد، می‌تواند به نفع کاربران و همچنین خود کمپانی باشد؛ چرا که می‌تواند به ارائه سریع‌تر خدمات نسبت به قبل و کاهش هزینه‌ها کمک کند.

مایکروسافت می‌گوید مدتی است پروژه تحقیقاتی را با یک نمونه اولیه دیتاسنتر به نام لیونا فیلپات آغاز کرده است و آن را در بستر دریا، در یک کیلومتری سواحل اقیانوس آرام در آمریکا نصب کرده که از ماه آگوست تا نوامبر ۲۰۱۵ کار کرده است.

این اقدام به صورت مشخصی باعث کاهش هزینه های مایکروسافت می شود، اما واقعاً این کار چه منافعی برای مشتریان دارد؟ بنا به گفته مایکروسافت تأخیر یا Latency بسیار پایین می آید. Latency مدت زمان رسیدن داده ها از مبدأ به مقصد است و از آنجایی که نیمی از جمعیت کره زمین در محدوده ۲۰۰ کیلومتری اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند، جاگذاری دیتاسنترها در اقیانوس می‌تواند تأخیر را کاهش دهد و پاسخگویی را بهتر کند.

موضوع دیگر امکان آلودگی آب‌ها توسط این کپسول‌های مایکروسافت است. بهتر است بدانید که این کار هیچ آلودگی ایجاد نمی‌کند. مایکروسافت سال گذشته آزمایشاتی روی امکان وارد کردن خسارت به جانوران زیر آب انجام داده است. بنا به گفته‌های مایکروسافت به تدریج نیاز به تغییرات سخت افزاری و رفرش کردن دیتاسنترها کاهش می‌یابد و بدین ترتیب این مراکز داده‌ای می‌توانند تا مدت زمان زیادی (تقریبا ده سال)، بدون اینکه نشانه خاصی تولید کنند، به کار خود ادامه دهند. علاوه بر این‌ها تمامی دیتاسنترها قابل بازیافت هستند و هیچ گونه آلاینده‌ای منتشر نمی‌کنند و همچنین از آب برای خنک کردن یا اهداف دیگر استفاده نمی کنند.

منبع: ورج

http://pvst.ir/8mx

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو