skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون نظارت و توسعه شاپرک:

زمان مهاجرت پرداخت‌یارها رسیده است

۲۳ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

 

دو هفته دیگر فرصت مهاجرت پرداخت‌یارها به مدل پرداخت‌یاری به اتمام می‌رسد. طبق اعلام شاپرک تمامی ۱۲۰ شرکتی که موفق به امضای تفاهم‌نامه پرداخت‌یاری شده‌اند باید تا ۵ مهرماه به صورت کامل به مدل کامل پرداخت‌یاری مهاجرت کنند. هر چند که ۲ سال از اعلام چارچوب‌ها به شرکت‌های پرداخت‌یاری می‌گذرد؛ اما به نظر می‌رسد که هنوز بسیاری از پرداخت‌یارها آمادگی لازم برای اجرای مدل کامل پرداخت‌یاری و مهاجرت به آن سمت را ندارند. با تمام اینها رگولاتور این‌بار اعلام کرده است که دیگر زمان مهاجرت رسیده است.

به گزارش پیوست، تعدادی از پرداخت‌یارها معتقدند که مدل فعلی پرداخت‌یاری، مدل‌های مختلف کسب وکاری را پوشش نمی‌دهد و فقط جوابگوی تعداد محدودی از مدل‌های کسب و کاری است. همین محدودیت‌ها و الزام به مهاجرت احتمال تعطیلی تعدادی از پرداخت‌یارها را به دنبال خواهد داشت؛ چراکه طبق گفته رگولاتور اگر پرداخت‌یارها نتوانند مهاجرت کنند احتمال تعطیلی ترمینال‌های آنها وجود خواهد داشت.

مهدی عبادی، مدیرعامل وندار در این خصوص به پیوست می‌گوید: « برای ما در شرایط فعلی، بود و نبود کسب و کارمان مطرح است. طبیعی است که ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا کسب و کارمان از بین نرود و بتوانیم آن را حفظ کنیم و با رگولاتور نیز برای رفع دغدغه‌هایش همکاری کنیم.»

به عقیده او در شرایط فعلی موضوع یک انتخاب است. او توضیح می‌دهد: «یا باید به پرداخت‌یاری مهاجرت کنیم و با مشتریانی که تا امروز به دست آوردیم خداحافظ کنیم که این یعنی مرگ کسب و کار ما یا مهاجرت نکنیم و بگذاریم شاپرک ترمینال‌های ما را ببندد که این هم مرگ کسب وکار ماست.»

برای ما در شرایط فعلی و با مهاجرت به سمت پرداخت‌یاری بود و نبود کسب و کارمان مطرح است یا باید مهاجرت کنیم و مشتریانی را که به دست آوردیم از دست بدهیم یا مهاجرت نکنیم و بگذاریم شاپرک ترمینال‌های مارا ببندد
مهدی عبادی، مدیرعامل وندار

او اینگونه ادامه می‌دهد که: «در این خصوص هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم؛ اما تمامی پذیرندگان ما که نیاز به سرویس‌های خاص را ندارند به مدل پرداخت‌یاری منتقل خواهیم کرد و در مورد پذیرندگانی که در مدل کنونی پرداخت‌یاری نمی‌گنجند در شرایط فعلی هیچ تصمیمی نداریم.» عبادی اظهار امیدواری می‌کند که تا زمان نهایی مهاجرت به پرداخت‌یاری شرایطی مهیا شود که امکان مهاجرت تمامی پذیرندگانشان فراهم شده باشد.

از سویی تعداد محدودی از پرداخت‌یارها نیز که پیش از همه به مدل کامل پرداخت‌یاری مهاجرت کرده‌اند انتظار دارند سایرپرداخت‌یارها نیز به مدل کامل پرداخت‌یاری مهاجرت کنند در این صورت است که می‌توانند برای توسعه بازار با رگولاتور به گفت‌وگو بنشینند.

مدل پرداخت‌یاری جوابگوی همه مدل‌های کسب و کاری نیست اما با اجرایی کردن آن می‌توانیم روی توسعه آن و تکمیل فرایند آن با رگولاتور و نهاد ناظر وارد گفت‌وگو شویم
میلاد جهاندار، مدیرعامل باهمتا

میلاد جهاندار، مدیرعامل باهمتا، در این خصوص به پیوست می‌گوید: « درست است که چارچوب تعیین شده برای پرداخت‌یاری پوشش دهنده همه نیازهای کسب و کارها نیست؛ اما در آن زمان نیز که ما مهاجرت کردیم مجبور شدیم برخی از نیازها و سرویس‌های خود را با امید توسعه بازار و پرداخت‌یاری کنار بگذاریم.»

او ادمه می‌دهد: «در شرایط فعلی اولویت‌های کسانی که داخل پرداخت‌یاری هستند با کسانی که خارج از آن فعالیت می‌کنند متفاوت است، این درحالی است که اگر همه به پرداخت‌یاری مهاجرت کرده بودیم می‌توانستیم روی توسعه بازار حرکت کنیم.»

او تاکید می‌کند: « نیاز به ارائه سرویس‌هایی ماننده بازگشت پول یا تنوع در تسویه از سوی تمامی پرداخت‌یارها حس می‌شود و از همان روز اول نیز در جلسات مختلف این درخواست‌ها مطرح شد. حال یا می‌توانیم مهاجرت کنیم و روی توسعه بازار با یکدیگر همکاری کنیم و از رگولاتور بخواهیم فضای باز رقابتی ایجاد کند یا می‌توانیم مشکل را بزرگتر کنیم.»

در همین زمینه احمدرضا منصوری، مدیرعامل پی‌پینگ نیز معتقد است که شرکت‌های پرداخت‌یاری باید سریع‌تر در مسیر مهاجرت به سمت مدل کامل پرداخت‌یاری حرکت می‌کردند. او در این مورد به پیوست می‌گوید: «اگر این مهاجرت اتفاق بیفتد درآن صورت در شرایط فعلی روی توسعه بازار با رگولاتور وارد مذاکره می‌شدند و از او می‌خواستند تا مدل‌های کسب وکاری بیشتری را پوشش دهد.»

باید فرایند و پروسه مهاجرت را پرداخت‌یارها سریع تر طی می‌کردند اگر مهاجرت انجام شده بود در شرایط فعلی برای بدست آوردن و پیاده‌سازی مدل‌های جدید کسب وکاری با رگولاتور وارد مذاکره می‌شدیم
احمد رضا منصوری، مدیرعامل پی‌پینگ

به عقیده او پرداخت‌یارها این ظرفیت را دارند که با خلاقیت و نوآوری که در ارائه سرویس‌های مختلف پرداخت دارند بازار صنایع بزرگ کشور را بدست آورند، بازاری که شاید شرکت‌های PSP به دلیل شرایطشان قادر به دست آوردن آن نبودند.

محمد اژدری، معاون پرداخت دیجی‌پی نیز در این مورد به پیوست می‌گوید: «باید مهاجرت و تغییر چارچوب‌های مدل پرداخت‌یاری هم‌زمان و همراستا با یکدیگر پیش رود.» به عقیده او همان زمان که شرکت‌های پرداخت‌یاری در حال مهاجرت به سمت مدل کامل پرداخت‌یاری هستند، رگولاتور نیز باید راهکارهایی برای توسعه مدل‌های کسب وکاری تحت پوشش خود را بیابد.

با تمام اینها محمد رضا عباسی، معاون نظارت و توسعه شاپرک در این خصوص می‌گوید که واقعیت این است که ۵ مهر تمامی شرکت‌های پرداخت‌یاری باید به مدل پرداخت‌یاری مهاجرت کنندو دیگر زمان مهاجرت فرا رسیده است.

او با اشاره به احتمال اینکه ممکن است  در حین انجام مهاجرت برخی از کسب و کارها تعطیل شوند به پیوست توضیح داد: «مطمئنا ما از تعطیلی هیچ کسب و کاری خوشحال نمی‌شویم و خودمان نیز نمی‌خواهیم هیچ‌کسب و کاری را تعطیل کنیم. تمام تلاش خودمان را برای تطابق مدل کسب و کار آنها با مدل پرداخت‌یاری انجام خواهیم داد.»

باید پذیرفت که امکان پوشش دادن تمام مدل‌های کسب و کاری وجود ندارد اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا بیشترین تطابق را میان مدل پرداخت‌یاری و مدل‌های کسب وکار پرداخت‌یاران به وجود آوریم
محمد رضا عباسی، معاون نظات و توسعه شاپرک

او تاکید می‌کند که تقریبا تمامی زیرساخت‌های فعلی برای مهاجرت پرداخت‌ها به مدل کامل پرداخت‌یاری از یک سال پیش آماده بوده؛ اما به دلیل برخی از مشکلات ایجاد شده از جمله قطعی سراسری اینترنت در آبان ماه گذشته، پیاده‌سازی رمز پویا و همه‌گیری کرونا اجرای قطعی این طرح به تاخیر افتاد. با این حال دیگر تمامی شرکت‌ها باید مهاجرت کنند.»

او تاکید می‌کند که باید این موضوع پذیرفته شود که امکان پوشش دادن تمامی انواع مدل‌های کسب وکاری از طریق پرداخت‌یاری وجود ندارد از سویی برخی از درخواست‌ها و نیازها طی یک ماه گذشته از سوی پرداخت‌یارها به شاپرک اعلام شده و شاپرک نیز آنها را به بانک مرکزی منعکس کرده؛ اما باید یک نقطه صفر برای اجرایی شدن پروژه وجود داشته باشد.

به عقیده عباسی با پیاده‌سازی مدل کامل پرداخت‌یاری و حرکت از یک نقطه می‌توان روی توسعه بازار و تعریف مدل‌های مختلف کسب و کار تا جایی که قوانین بالادستی اجازه می‌دهد کار کرد.

*این گزارش بخشی از میزگردی است که به بررسی چالش‌های پرداخت‌یاری طی ۲ سال گذشته پرداخته است و در شماره آتی (۸۴) ماهنامه پیوست به صورت کامل منتشر خواهد شد.

http://pvst.ir/8lz

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو