مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دبیر شورای عالی فضای مجازی، در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد که شورا با تصویب سند معماری این شبکه و در نظر گرفتن ارائه خدمات پایه داخلی روی آن به دنبال ساخت مجدد خدمات پرکاربر جهانی نیست و فقط میخواهد مدل بومی خدمات مهم در کشور فعال شود. ابوالحسن فیروزآبادی در سخنان خود تاکید کرد که آنها به دنبال ساخت مجدد گوگل نیستند و فقط میخواهند در کشور گوگل ملی وجود داشته باشد.
به گزارش پیوست، دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات از جدیت وزارت ارتباطات در توسعه شبکه ملی اطلاعات از آذر ماه سال گذشته تا کنون گفت و اینکه یکی از زیرساختهای اصلی شبکه ملی اطلاعات فعالیت دیتاسنترهایی با تکنولوژی بالاست. او در این مورد گفت: «مدل اقتصادی مناسبی در لحظه شروع به کار پیامرسانها، موتور جستوجوگر و ایمیل به عنوان خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد و به نوعی بومیسازی این خدمات در کشور اقتصادی نیست. به همین دلیل راهاندازی دیتاسنتر به عنوان زیرساخت اصلی ارائه این خدمات میتواند کمک بزرگی به تقویت این بخش کند.»
او با اعلام اینکه به دنبال ساخت مجدد گوگل نیستند ادامه داد: «ما در بومیسازی خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به دنبال ساخت خدمات از ابتدا نیستیم. برای مثال در بحث موتور جستوجو ما به دنبال ساخت دوباره یک گوگل دیگر نیستیم بلکه میخواهیم با بومیسازی گوگل ملی داشته باشیم. در واقع میخواهیم با این جستوجوگر بومی سرویسهای که از سمت گوگل روی ما بسته شده را فعال و نیاز کاربران را برطرف کنیم.»
فیروزآبادی تاکید کرد که همانطور که باید در زمینه پیامرسانها کشور به خودکفایی برسد ولی این به معنی از دسترس خارج شدن پیامرسانهای خارجی نیست؛ چرا که باید از مزایای سرویسهای خارجی نیز استفاده شود. به باو او همانطور که کشورهایی مانند کره جنوبی و چین نیز مدلهای بومی سرویسها پیاده شده، در ایران نیز باید پلتفرمی وجود داشته باشد که در ابتدا به عنوان پیامرسان فعالیت کند و به مرور بتواند خدمات عمومی و کاربردی را در اختیار کاربران بگذارد.
او در ادامه با اشاره به حمایت از پیامرسانهای بومی گفت: «برای تقویت پیامرسانهای بومی مصوبهای در نظر گرفتیم که از ۳ پیامرسان تا رسیدن به ظرفیت ۵ میلیون کاربر حمایت کنیم و بعد از رسیدن به این سقف خودشان توسعه کسبوکارشان را پیش ببرند.» او تاکید کرد که اگر شرایط اقتصادی بهتر بود و بخش خصوصی قوی هم در این زمینه فعالیت میکرد چنین حمایتهایی نیز برای این پیامرسانها در نظر گرفته نمیشد.
فیروزآبادی تاکید کرد: « راهاندازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که از دیتاسنترهای هایتک محسوب میشود، به نوعی حمایتگر کسانی خواهد بود که قصد دارند خدمات پایه عمومی و پرکاربرد داشته باشند. این مرکز نباید تنها یک مرکز هاستینگ باشد چرا که میتواند پیشران تمامی اپلیکیشنها و پلتفرمها قرار گیرد.» دبیر شورای عالی فضای مجازی در پایان گفت: «چنین مطالبهای را از وزارت ارتباطات نداریم و در سندی هم به آن اشاره نکردهایم اما این توان در وزارت ارتباطات وجود دارد تا از ظرفیتهای خود برای ساماندهی، مدیریت و خلق خدمات از سمت کسب و کارها استفاده کند.» او تاکید کرد این یک درخواست دوستانه است چرا که شورا انتظار دارد برای ورود بخش خصوصی به بومیسازی خدمات پایه در شبکه ملی اطلاعات انگیزه ایجاد شود.