استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۷ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
ماه مارس گذشته همه چیز با آمدن یک ویروس در یک آن تغییر کرد. حالا پس از گذشت شش ماه شاهد جهانی متفاوتی هستیم. اتاق نشیمن به اتاق هیات مدیره تبدیل شده؛ جلسات تجاری در ارتباط ویدیویی با زوم خلاصه شدهاند و برای مدتی زنجیره عرضه با مشکل مواجه شد. بحران جهانی شیوع ویروس کرونا نحوه زندگی و روش کار ما را تغییر داد. برخی تصور میکردیم که این تغییر موقتی و شاید تنها برای چند هفته است؛ اما در واقع از همان ابتدا شاهد تغییر در «آینده کار» بودیم.
به گزارش پیوست، پیش از همهگیری ویروس کرونا، دورکاری و کار از خانه به نوعی بدنام بود. دورکاری تقریبا بهانهای بود برای یک روز رهایی از کار و فضای اداره؛ اما تحقیقات تازه نشاندهنده داستانی کاملا متفاوت است؛ حالا کار در خانه در واقع به معنای ساعت کاری طولانیتر، سختتر و خلاقانهتر است.
براساس تحقیقات شرکت تحقیقاتی دیلیپی، کارکنانی که شرکتاشان اجازه دورکاری را به آنها میدهد عمدتا ساعات بیشتر و طولانیتری کار میکنند و خلاقیت بیشتری دارند. شصت درصد از پاسخ دهندگان این تحقیق اذعان کردهاند که ساعت کاری آنها در خانه طولانیتر است و ۳۳ درصد از آنها هشت ساعت در هفته یا بیشتر را دورکاری میکنند؛ این میزان ساعت کاری بیش از ۴۰۰ ساعت در سال است. در همین حال، ۴۸ درصد این افراد عقیده دارند که در شرایط دورکاری مفیدتر هستند و تنها ۱۴ درصد عقیده عکس دارند.
درنتیجه آیا آینده کار به معنای حذف کامل محل کار و اداره خواهد بود؟ جواب این سوال منفی است، تنها ۲۵ درصد از پاسخدهندگان انتظار دارند که در آینده از خانه دورکاری کنند. برای بخشی از افراد از جمله کارگران که موتور حرکتی اقتصاد هستند و معلمان که باید به کلاس درس بازگردند مطمئنا دورکاری یک گزینه دائمی نخواهد بود.
کارفرمایان پیشنهادات تازهای همچون هزینههای آموزشی را برای حفظ و جذب نیروی کار در فضای کار فعلی ارائه کردهاند. یکی از پر سروصداترین اقدامات جدید، پرداخت لحظهای است. به نظر سیستم پرداخت حقوق دو هفتهای که گاهی اوقات از طریق چک صورت میگرفت دیگر منسوخ شده است. در حالحاضر ۵۰۰ کارخانه برتر آمریکا امکان دریافت حقوق لحظهای را برای کارکنان خود فعال کردهاند تا کارمند در لحظه حقالزحمه کار خود را پس از انجام کار دریافت کند. چنین اقدامی در جهان دیجیتال امروزی به کنترل بهتر امورمالی و افزایش امنیت مالی کمک میکند. تحقیق تازهای نشان داده که ۷۴ درصد از کارکنان درصورت پرداخت روزانه حقوق استرس کمتری دارند.
این روند پیشنهادات تازه احتمالا به مسیر خود ادامه خواهد داد. هر حرکتی که استرس کارکنان را کاهش دهد روی بازده کاری تاثیرگذار خواهد بود، به ویژه زمانی که هیچ هزینهای هم برای کارفرما یا مدیریت به دنبال نداشته باشد.
فرایند تغییر تکنولوژی طی ماههای اخیر موجب شده تا جان بسیاری از افراد نجات پیدا کند. فضای کار برای کارگران بیمارستانها، سوپرمارکتها و رستورانها هرروز با تماس کمتری همراه است که باعث بهبود امنیت و بازدهی کار آنها نیز خواهد شد.
امروزه دیگر نیازی به لمس و ثبت کارتهای ورود و خروج یا صفحات لمسی نیست و کارگران تنها با نشان دادن کارت شناسایی یا استفاده از گوشی همراه برای اعلام حضور میتوانند ورود و خروج خود را ثبت کنند.
در سوپرمارکتها هم تکنولوژی اسکن باعث تسهیل وارسی در هنگام خروج شده و کارکنان میتوانند در دیگر زمینههای کاری فروشگاه به کارگرفته شوند و فضای امنتری را برای کارفرما و کارمند ایجاد کرده است. این تکنولوژی درست در زمان مناسبی ارائه شد. براساس «شاخص استخدام آمریکا» از شرکت تحقیقاتی دیلیپی، صنعت سوپرمارکت این کشور از اول ژانویه شاهد ۶۳ درصد رشد در تعداد کارکنان خود بوده است.
هتلداری نیز با استفاده از تکنولوژیهای جدید امنیت را در اولویت خود قرار دادهاند. مهمانان هتلها حالا دیگر میتوانند با اجتناب از صفهای طولانی، به روشهای مختلفی اتاق رزرو کنند. این اقدام تجربهای امن و سریع را برای مشتری فراهم میکند و کارمندان هتل هم زمان بیشتری برای رفع دیگر نیازهای مشتری خواهند داشت.
با توجه به تاکیدهای فراوانی که امسال درمورد نابرابری قومی و نژادی صورت گرفته است، شرکتها ملزم به انعکاس فضای کلی جامعه هستند، شرکتها . تجارتی که تنوع قومی نژادی را در اولویت خود قرار دهد رابطه نزدیکتری با مشتریان خواهد داشت و درنتیجه موفقیت بیشتری نیز کسب خواهد کرد.
تحقیقات نشان میدهد که آینده فضای کاری با تنوع نژادی در سطح مدیریت اجرایی و نیروی کار همراه خواهد بود. طبق تحقیقات انجام گرفته شصت و پنج درصد از پاسخ دهندگان عقیده داشتند که تنوع قومی و نژادی در کارمنان باعث رابطه بهتر با مشتریان خواهد شد و ۶۳ درصد هم معتقد بودند که رهبران خانم برای تجارت مفید خواهند بود. همچنین از نگاه دو سوم کارکنان، تنوع پذیری شرکت شاخص مهمی است که روی تصمیم آنها برای همکاری با شرکت تاثیرگذار است.
سال ۲۰۲۰ با سالهای گذشته متفاوت است. فضای کار تقریبا بازسازی شدهاست و بسیاری از شرکتها اصول و روش کاری خود را زیر و رو کردهاند. دیدگاههای کهنه نسبت به موضوعاتی همچون دورکاری و دیجیتالسازی متحول شدهاند. تنوع جنسیتی و نژادی در سطح مدیریت اجرایی حالا یکی از ملاکهای اعتبار و موفقیت شرکتها محسوب میشود. حالا و با اینکه آینده کاری زودتر از آنچه رهبران پیشبینی میکردند فرا رسیده است، مدیران و رهبران باید آنرا پذیرفته و خود را وفق دهند.
منبع: digiday