صداوسیما از فیلیمو شکایت کرد؛ رئیس صداوسیما اطلاعی ندارد
سازمان صداوسیما از فیلیمو به دلیل پخش چند سریال شکایت کرده است؛ اما به نظر…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
نسل آینده ابزارها و اپلیکیشنهای اقتصادی این پتانسیل را دارند که فضای اقتصادی را متحول کنند؛ بلاکچین باید نقش رهبر را ایفا کند.
به گزارش پیوست، اپلیکیشینها و ابزارهای تکنولوژی همانند فیلمهای علمی تخیلی گذشته در واقعیت امروز به وفور دیده میشوند و کمبودی در این زمینه نیست. خودروهای خودران، اینترنت اشیا، دستگاههای هوشمند برای افراد و سازمانها، همتاهای دیجیتال برای دستگاههای فیزیکی و هرنوع ایدهای که فکرش را بکنید دارد به واقعیت نزدیک میشود. با این همه هرکدام از این ابزارها و روشهای جدید برای انجام وظیفه خود به انتقال اطلاعات نیاز دارند. دادهها باید در لحظه و به شکل رمزنگاری شده جابهجا شوند تا ارزش خود را حفظ کنند. اگر هنوز تکنولوژی بلاکچین اختراع نشده بود، مطمئنا با توجه به نیازهای تازه جهان علم به سمت اختراع این تکنولوژی پیش میرفت. مسلما برای اینکه اختراعات، محصولات و خدمات جدید شبیه به تبلیغات خود عمل کنند و باعث رشد اقتصادی شوند باید امنیت اطلاعات مربوط و ضروری تامین شود.
شاید عملکرد نادرست یک گوشی همراه به آن اندازه ناراحتکننده نباشد، اما اگر خودروهای خودران یا دستگاههای صنعتی متصل به شبکه 5G هک شوند، شرایط خطرناکی را شاهد خواهیم بود.
با اینکه هنوز تصور یک سیاست کامل بلاکچین دور از واقعیت است، اما بسیاری از اجزای اقتصادی 5G به اجرا و یکپارچگی موفق بلاکچین بستگی دارند.
در ادامه به اجزای اصلی بلاکچین که در مرحله بعدی رشد و تکامل اقتصادی نقش کلیدی دارند نگاهی می اندازیم.
امنیت شاید روشنترین رابطه بلاکچین با اقتصاد 5G باشد. از آنجایی که هر روزه اطلاعات و دادههای بیشتری به صورت بیسیم از طریق حسگرها، دستگاهها و ابزارهای دیگر مخابره می شوند، اهمیت حفظ امنیت این دادهها غیرقابل انکار است. برای مثال در حال حاضر خودروهای خودران وجود دارند، اما مسئله مهم هک و دیگر نقایصی است که در سیستم امنیتی آنها دیده میشود.
برنامه همکاری IBM با چندین شرکت خودروسازی برای طراحی یک بلاکچین در راستای حفظ امنیت خودروهای خودران و همچنین تلاش های کنسرسیوم ابتکار آزاد برای بلاکچین حرکتی (MOBI) حاکی از اهمیت موضوع امنیت و جدیت این پروژهها است.
بلاکچین در یک کپسول ساخته و پرداخته نخواهد شد و درواقع نسخه تکامل یافتهای از جریانهای تکنولوژی فعلی است که بر پویایی، شفافیت و تحلیل تاکید دارد. اقتصاد دیجیتال نیازمند شبکهای است که امکان رشد داشته ، از انعطاف کافی برای بررسی انواع مختلفی از اطلاعات برخوردار باشد و با ابزارهای تکنولوژی فعلی نیز همکاری کند.
همانطور که شبکه 5G در حال حاضر روی همان زیرساختها و تکنولوژیهای پیشین ساخته میشود، بلاکچین هم با زیرساخت فعلی و روند پیشرفت دیگر تکنولوژیها خو خواهد گرفت. ایجاد یک واحد بلاکچین و هوش مصنوعی از سوی بانک مرکزی کره نشان دهنده ترکیب قدرتمند بلاکچین با دیگر تکنولوژیها است.
خودکارسازی یکی از جریانهای اصلی تجارت است که به نظر نمیرسد به این زودیها از سرعت آن کاسته شود و با اینکه این جریان حتی بدون بلاکچین هم به رشد و توسعه ادامه خواهد داد، اما دیجیتالی شدن هر خدماتی با تکیه بر 5G باعث سرعت بخشیدن به روند خودکارسازی خواهد شد.
اما مسئله این است که فرایندهای ناقص و غیراستانداردی که برای خودکار سازی استفاده میشوند نه تنها ارزش اقتصادی ندارند بلکه گاهی باعث آسیب هم خواهند شد.
قراردادهای هوشمند با بهره از تکنولوژی بلاکچین میتوانند راه حلی برای این مسئله ارائه دهند، از آنجایی که شروط موجود در قرارداد به عنوان بخشی از روند تبدیل قرارداد های معمولی به قراردادهای هوشمند مورد بررسی قرار میگیرند، بنابراین خطر خطا کاهش پیدا میکند. با بهرهگیری از تکنولوژیهای دیگری همچون خودکارسازی فرایند رباتیک (RPA) و پلتفرمهای هوش مصنوعی (AI) با فرصتهای هیجانانگیزتری برای خودکار سازی از طریق بلاکچین روبرو خواهیم شد.
آنچه گفته شد تنها چند روش منطقی برای افزایش بکارگیری و استفاده از ابزارها و پلتفرمهای 5G و به تناسب آن استفاده گسترده از تکنولوژی بلاکچین بود.
با اینکه این جریان آغاز شده است و به مسیر خود ادامه میدهد، اما اگر کسبوکارها و مصرف کنندگان به فرایند هدایت کننده دادهها اطمینان و اعتماد نداشته باشند، هدف نهایی و استفاده کامل از پتانسیل بلاکچین محقق نخواهد شد. از این پس باید دادهها را به عنوان یک سلاح رقابتی و هسته رقابت بین سازمانی در نظر بگیریم و محافظت از این دادهها باید در اولویت تمامی سازمانها قرار گیرد.
با اینکه بلاکچین در حال حاضر ابزار کامل و بینقصی برای حل این موضوعات محسوب نمیشود اما همان فوت کوزهگری است که در نبودش استفاده از 5G و پیشرفت آن مشکل خواهد بود.
منبع: فوربس