کالابرگ الکترونیکی از خرداد سال آینده اجرایی میشود
طبق مصوبه مجلس دولت مکلف شده است ۴۰۰هزار خانواده دچار فقر شدید غیرتحت پوشش را…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۱۱ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
گوشیهای هوشمند این روزها تبدیل به عضوی از بدن شدهاند. ابزاری چسبیده به بدن ما که متاسفانه منبع انرژی آنها را ما تامین نمیکنیم. اگر وقتی غذا میخوردیم، گوشیهایمان نیز شارژ میشدند یا با خوردن هر تیکه از یک شیرینی یا شکلات با نوشیدن قهوه و چای گوشیها نیز که در این فرایند ما را همراهی میکنند انرژیاشان تامین میشد و همانطور که ما شارژ میشویم آنها نیز شارژ میشدند شاید زندگی شکل دیگری به خود میگرفت. اما واقعیت این است که شاید پاشنه آشیل یا نقطه ضعف گوشیهای هوشمند عمر باتری آنها باشد. گوشیهایی که از یک سو امکانات فراوانی در اختیار ما قرار میدهند اما از سوی دیگر نیز ما را محدود میکنند؛ محدود به منبع انرژی. از همین روست که عمر باتری گوشیهای هوشمند تبدیل به یکی از نقاط قوت مدلهای مختلف گوشی میشود.
به گزارش پیوست، یکی از اصلیترین مقایسههای بین گوشیهای ساده و گوشیهای هوشمند، مقایسه در مورد دوام باتری و سرسختی بدنه این گوشیهاست. منبع و مرجع تمامی این مقایسهها حداقل بین ایرانیها همیشه گوشیهای غیرهوشمند (فیچرفون) نوکیا و نسخه ماندگار و تاریخی ۱۱۰۰ بوده است. بسیاری از کاربران گوشیهای فیچرفون به علت مصرف بسیار پایین این گوشیها، معمولا تلفن همراه خود را هر چند روز یک بار شارژ میکردند؛ اما ظهور گوشیهای هوشمند با نمایشگرهای بزرگ و مصرف باتری بالا، شارژ کردن هر روزه گوشی را به یک عامل اعصاب خوردکن و ناراحتکننده تبدیل کرده بود.
امروزه اما کمی اوضاع متفاوت است. شرکتهای تولیدکننده گوشی هوشمند که همیشه دغدغه جا دادن باتریهای بزرگ درون فضای کم بدنه گوشی را داشتهاند، با پیشرفت تکنولوژی مشکلات کمتری در این زمینه دارند. حالا اغلب گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، باتریهایی با حداقل ظرفیت ۴ هزار میلیآمپرساعتی دارند. در این مطلب سعی کردیم تا گوشیهای هوشمند با ظرفیت باتری بیش از ۵ هزار میلیآمپر ساعتی موجود در بازار ایران را معرفی کنیم. گوشیهایی که اگر منصفانه از آنها استفاده کنیم عمر باتریاشان ۲ الی ۳ روز دوام خواهد داشت. البته تمامی این موارد در شرایطی است که دارنده گوشی بیشتر از قابلیت تلفن و پیامک گوشی استفاده کند. طبیعی است اگر مصرف کننده و کاربر گوشی به صورت مدام به اینترنت متصل باشد و از آن استفاده کند یا به صورت مرتب فیلم ببیند عمر باتری کاهش مییابد.
در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ مدل گوشی هومشند با باتری بیش از ۵ هزار میلیآمپرساعت وجود دارد که از این بین نزدیک به ۷۰ مدل از آنها شناختهشدهتر و پرفروشتر هستند که از این ۷۰ مدل نزدیک به ۲۰ مدل آن در کشور ما موجود است. در ادامه به معرفی ۴ گوشی منتخب با ظرفیت باتری بیش از ۵ هزار میلیآمپر ساعت خواهیم پرداخت. این گوشیها معمولا در طول روز شاید یکبار نیاز به شارژ شدن داشته باشند و در نگاه خوشبینانه شما را در طول روز به پاوربانک یا داشتن سیم شارژ همراه بینیاز میکند.
یکی از خصوصیات اصلی گوشیهای هوشمند شرکت چینی شیائومی، باتریهای با ظرفیت بالاست. گوشیهای شیائومی از همان ابتدا باتریهای پرظرفیتتری نسبت به رقبا داشتند یا حداقل باتری کوچکتری نسبت به رقبا نداشتند. این شرکت چینی تنوع محصول بسیار زیادی دارد و هر گجتی که فکرش را بکنید، یک مدل برند شیائومی از آن وجود دارد. این تنوع و گستردگی محصول در حوزه گوشیهای هوشمند شیائومی نیز دیده میشود. این برند بیش از ۱۵۰ مدل مختلف گوشی هوشمند تولید کرده که تشخیص آنها از یکدیگر بعضا کار بسیار دشواری است. شیائومی ردمی 8A یکی از مدلهای متعدد این برند چینی است. ردمی 8A یکی از سبکترین و ارزانترین گوشیهای هوشمند باظرفیت باتری ۵ هزار میلیآمپری است. این گوشی اقتصادی پردازنده پایینردهای دارد. اما باتوجه به قیمت کمتر از ۳ میلیون تومان، باتری ۵ هزار میلیآمپرساعتی و شارژر ۱۸ واتی دو ویژگی بسیار جذاب به حساب میآیند. در زیر جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر این گوشی اقتصادی را مشاهده میکنید.
یکی دیگر از محصولات متعدد برند شیائومی که باتری باظرفیت بالایی دارد، گوشی شیائومی ردمی نوت ۹ اس است. این گوشی میانرده با باتری ۵۰۲۰ میلیآمپرساعتی و شارژر ۱۸ واتی به ویژگیهای خوبی مانند پردازنده اسنپدراگون ۷۲۰ جی (۸ نانومتری)، ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ گیگابایت حافظه رم مجهز است. حسگر اثرانگشت ردمی نوت ۹ اس با دکمه پاور ادغام شده و طراحی زیبایی دارد. ردمی نوت ۹ اس از دوربین چهارگانه بهره میبرد که کیفیت عکاسی خوبی هم دارد. این گوشی میتواند برای اجرای بازیهای سبک، پخش فیلم و ویدئو، استریم موزیک و وبگردی طولانی مدت گزینه بسیار مناسبی باشد. این گوشی میانرده با قیمتی کمتر از ۷ میلیون تومان در بازار ایران موجود است. در زیر جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر این گوشی میانرده را مشاهده میکنید.
سامسونگ در ادامه روند تولید گوشیهای اقتصادی و میانرده با قیمت ایدهآل محصولاتی را مختص کسانی که از ظرفیت پایین باتری گوشی رنج میبرد و بهطور خاص برای مشتریهای آسیایی تولید کرد. اگر گلکسی A9 سال ۲۰۱۶ سامسونگ را کنار بگذاریم؛ گلکسی M11 بعد از گلکسیM20، M30 و S20 Ultra چهارمین گوشی از سری گوشیهای تولید جدید سامسونگ است که ظرفیت باتری بیش از ۵ هزار میلیآمپر ساعتی دارد. غیر از گلکسی اس ۲۰ اولترا که آخرین پرچمدار معرفی شده سامسونگ است و ۵ هزار میلیآمپرساعت باتری دارد، تمامی مدلهای دیگر سامسونگ با این ظرفیت باتری، گوشیهای میانرده و اقتصادی هستند. گلکسی M11 به پردازنده ۱۴ نانومتری اسنپدراگون ۴۵۰ و پردازنده گرافیکی Adreno 506 مجهز است. این گوشی اقتصادی ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی دارد. گلکسی M11 در کنار باتری قدرتمند خود از یک شارژر ۱۵ واتی نیز بهره میبرد. این گوشی با قیمتی کمتر از ۴ میلیون تومان در بازار ایران موجود است. در زیر جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر گوشی گلکسی M11 سامسونگ را مشاهده میکنید.
یکی دیگر از محصولات سری M سامسونگ که پیش از این اشاره کردیم مخصوص بازار هند تولید شده اما به دیگر کشورها از جمله ایران نیز راه پیدا کرده، گلکسی M21 است. گلکسی M21 باتری قدرتمند ۶ هزار میلیآمپرساعتی دارد که کمتر گوشی هوشمند باتری با این ظرفیت بالا دارد. این گوشی با وجود باتری با این ظرفیت، تنها ۱۸۸ گرم وزن دارد که مزیت بسیار مهمی به حساب میآید. گلکسی M21 از پردازنده ۱۰ نانومتری اگزینوس ۹۶۱۱ بهره میبرد. ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی از ویژگیهای خوب این گوشی میانرده به حساب میآید. یکی دیگر از نقاط قوت این گوشی که نسبت به رقبا برگ برنده آن محسوب میشود، نمایشگر سوپرآمولد است که کیفیت بسیار بالایی دارد. به علت وجود نمایشگر سوپرآمولد، گوشی میانرده سامسونگ از نمایشگر همیشه روشن نیز بهرهمند است. این گوشی برای علاقهمندان به سلفی نیز گزینه بسیار مناسبی است چرا که دوربین سلفی با کیفیت ۲۰ مگاپیکسلی دارد. گلکسی M21 قیمتی کمتر از ۶ میلیون تومان در بازار ایران خواهد داشت. در زیر جدول مشخصات کلی و گالری تصاویر گوشی گلکسی M21 سامسونگ را مشاهده میکنید.
در پایان لیستی از منتخب گوشیهای با ظرفیت باتری بالای ۵ هزار میلیآمپر ساعت موجود در ایران را مشاهده میکنید. بهنظر شما با توجه به سایر مشخصات مدلهای مختلف، کدام گوشی ارزش خرید دارد؟