الزامات قانونی و بودجههای تعیین شده با حملات سایبری که سازمانها با آن مواجه هستند همخوانی ندارد
الزامات قانونی و بودجههای تعیین شده با حملات سایبری که سازمانهای ایرانی با آن مواجه…
۵ آذر ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بیشتر شرکتهای جهان از نوآوریهای رقبا و عقب افتادن در رقابت صنعتی وحشت دارند. شرکتها تحت تاثیر فشار رقابتی معمولا به تقویت بخش پیشبرد و تحقیقات خود میپردازند و سعی میکنند در رقابت تکنولوژی از رقبای خود پیشی بگیرند. اما این مسیر چطور باید طی شود؟ براساس تحقیقات انجام شده به نظر میرسد که بهتر است به جای ساخت یک تکنولوژی از صفر، حق دسترسی به تکنولوژیهای فعلی را خریداری و از آن در برنامه پیشبرد و تحقیقات خود استفاده کنید.
به گزارش پیوست، طبق تحقیقاتی که نتیجه آن از سوی مجله HBR منتشر شده، واکنش ۲۰۶ شرکت نسبت به ارائه محصولات رقیب مورد بررسی قرار گرفته و براساس این مطالعه مشخص شده که شرکتها در چنین شرایطی سه مسیر را در پیش خواهند گرفت.
برخی شرکتها تنها به پیشرفت داخلی تکیه میکنند و دیگر شرکتها با همکاری استراتژیک از دانش خارجی بهره میگیرند و با شرکای خارجی همکاری میکنند. دسته سوم کسب مجوز و خرید مالکیت فکری از محصول جدید یا تکنولوژی جدید را در دستور کار خود قرار میدهند.
در این مطالعه مشخص شده که کسب مجوز بهترین روش برای کاهش فاصله با رقبا محسوب می شود. تاثیر این استراتژی در حوزه صرف تکنولوژی که شرکت ها سرمایه گذاری و تعهدات زیادی دارند ملموس نیست. در واقع زمانی که سرمایههای فعلی شرکت در خطر است، کسب مجوز بهترین راه برای حفظ موقعیت رقابتی محسوب میشود.
کسب مجوز سه مشخصه مهم دارد که باعث اثرگذاری آن خواهد شد:
هماهنگی: در فرایند کسب مجوز، شرکتی که مجوز را اعطای میکند در واقع رضایت خود را برای انتقال مالکیت فکری به شرکت خریدار مجوز اعلام میکند. قرار داد اعطای مجوز در واقع معاملهای است که طی آن یک طرف تکنولوژی را به فروش رسانده و دیگری آن را خریداری میکند. این امر برخلاف اتحادهای استراتژیک نیازی به هماهنگی بین دو شرکت نخواهد داشت.
تمرکز: گیرنده مجوز پیش از معامله میتواند نوع و مشخصههای تکنولوژی مد نظر خود را مشخص کند. در واقع شرکت کاستیهای خود نسبت به رقبا را مشخص میکند و براساس آن مجوز را خریداری میکند، در نتیجه کسب مجوز در زمینه اقدامات رقابتی گزینه مناسبی محسوب میشود.
سرعت: شرکتها با کسب مجوز در واقع برای رفع کاستیهای رقابتی خود از راه حلی آماده در خارج استفاده میکنند. در این فرایند نه تنها زمان بلکه هزینهای که باید صرف فرایند طولانی آزمون و خطا میشد نیز ذخیره خواهد شد. تحقیقات نشان میدهد که کسب مجوز تا ۱۹ درصد زمان مورد نیاز برای نوآوری را کاهش میدهد.
با اینکه در رقابت مستقیم شرکتها کسب مجوز استراتژی بسیار مناسبی محسوب میشود، اما وقتی شرکت ها برای فرار از فشار رقابتی به مسیرهای تازه در زمینه تکنولوژی روی میآورند مسئله کاملا متفاوت خواهد بود. بنابراین شرکتهایی که قصد ورود به زمینههای تازه و اکتشاف نشده را دارند، کمتر به سراغ کسب مجوز خواهند رفت.
خرید مجوز هم با خطراتی همراه است. برای مثال اگر شرکتی در خرید مجوز تکنولوژیهای خارجی زیاده روی کند، بیش از حد به دانش خارجی وابستگی پیدا میکند و درنتیجه احتمال نوآوری داخلی کاهش مییابد. بنابراین شرکتهایی قصد دارند ظرفیت تحقیقات و پیشرفت داخلی خود را در زمینه تکنولوژی تقویت کنند، باید نگاهی هوشمندانه به این گزینه استراتژیک داشته باشند.
در هر صنعتی، دستیابی رقبا به تکنولوژی جدید باعث بیثباتی فضای صنعتی خواهد شد. مدیران باید برای تطبیق استراتژی تحقیق و پیشرفت شرکت، گزینههای مختلف پیش روی خود را بررسی و ارزیابی کنند. تحقیقات نشان میدهد که کسب مجوز بهترین و سریعترین راه برای پاسخ به نوآوریهای رقبا و باقی ماندن در رقابت محسوب میشود.
منبع: HBR