اتحادیه فروشندگان موبایل: فاکتورهای صوری قیمت موبایل را بالا میبرد
مرکز مبادله ارز ایران اعلام کرد که فرآیند تامین ارز برای واردکنندگان موبایل تغییری نکرده…
۱۸ آذر ۱۴۰۳
۲۲ تیر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۴ تیر ۱۳۹۹
تعداد آدرس های فعال اتریوم نسبت به ابتدای سال ۲۰۲۰ دو برابر شده است و سرعت رشد آن نیز تقریبا دوبرابر بیتکوین است.
به گزارش داده های وبسایت تحلیلی مساری (messari) تعداد آدرس های فعال اتریوم نسبت به ابتدای امسال ۱۱۸ درصد رشد داشته است. اما در مقابل تعداد آدرس های فعال بیتکوین تنها ۴۹ درصد رشد کردهاند.
چرا مردم بیشتر از بیتکوین به اتریوم روی آورده اند؟ دلیل آن روشن است چرا که اتریوم منزلگاه برنامههای اقتصاد نامتمرکز محسوب میشود.
شهرت گرفتن برنامههای DeFi یا قراردادهای هوشمند در بستر اتریوم باعث شد تعداد کل آدرسهای منحصر به فرد اتریوم تا اوایل ژوئن به ۱۰۰ میلیون آدرس برسد. گزارشی از سوی وبسایت Dapp.com در ماه جولای نشان داد که برنامههای DeFi ۹۷ درصد از مجموع برنامههای و اپلیکیشنهای نامتمرکز (Dapp) در بستر اتریوم را تشکیل می دهند.
این ۱۰۰ میلیون آدرس شامل تمامی آدرسهای فرستنده و گیرنده منحصر به فردی است که در یک معامله اتریومی استفاده می شود. روشن است که در این آمار موضوع استفاده کاربران از چندین آدرس لحاظ نشده است و درنتیجه نمیتوان گفت که چنین آماری شاخص مناسبی از رشد کاربران اتریوم در اختیار ما قرار میدهد.
همچنین طبق دادههای وبسایت بیت اینفوچارتس (bitinfocharts) که تبادلات انجام گرفته، از یا به مقصد آدرس های منحصر به فرد اتریوم را نشان می دهد، تعداد آدرس های منحصر به فرد و فعال اتریوم نسبت به تاریخ اول ژانویه ۱۶۰ درصد رشد داشته است و تا زمان نگارش این متن از ۲۰۸ هزار و ۳۹۲ آدرس به ۵۴۲ هزار و ۴۵۸ آدرس افزایش پیدا کرده است.
در عین حال آدرس های منحصر به فرد و فعال بیتکوین در همین بازه زمانی تنها ۴۲ درصد رشد داشته و از ۵۸۵ هزار و ۴۷ آدرس در اول ژانویه به ۸۳۲ هزار و ۷۵۱ آدرس در تاریخ ۱۰ جولای رسیده است. همخوانی این آمار با دادههای وبسایت مساری (Messari) نشان دهنده این است که اتریوم باردیگر مورد توجه زیادی از افراد قرار گرفته است و فعالیت بالایی را تجربه میکند.
با اینکه شهرت برنامههای نامتمرکز (DeFi) بدون شک به افزایش آدرسهای منحصر به فرد اتریوم کمک کرده است، اما نقش پررنگ یک طرح نامتمرکز در این روند انکار ناپذیر است.
طبق گزارش وبسایت دیکریپت (Decrypt) در روز ۵ جولای، برنامه فورسیج (Forsage) که بیشترین شهرت را از لحاظ تعداد کاربران دارد، ۱۳ درصد از هزینه تراکنشهای اتریوم را به خود اختصاص داده است. این هزینه تراکنش در واقع «سوخت» محرک اتریوم است و شاخصی است که قیمت محاسبات انجام گرفته در شبکه را مشخص می کند.
درنتیجه فورسیج، که سازمان بورس فیلیپین آن را سهام ثبت نشده قلمداد می کند، ۱۳ درصد از کل شبکه بلاکچین اتریوم را به خود اختصاص میدهد. به تازگی هم پیدایش یک الگوی پانزی روسی به نام MMM گلوبال به افزایش قدرت محاسباتی اتریوم کمک کرده است. چنین عملیاتهایی معمولا با انتقال دارایی از آدرسی به آدرس دیگر انجام می گیرند و در نتیجه تعداد آدرس های منحصر به فرد اتریوم را نیز افزایش میدهند.
طبق گزارش وبسایت تحلیلی دان آنالیتیک (Duneanalytics.com) در حال حاضر برنامه فورسیج ۱۲.۵ درصد از هزینه های تراکنش اتریوم را به خود اختصاص داده اما وبسایت (ethgasstation.info) این مقدار را۱۵.۸ درصد برآورد کرده است.
اما طبق اظهار نظر فیلیپ کاستونگای محقق و توسعه دهنده فعال در زمینه اتریوم در مصاحبه با وبسایت خبری دیکریپت، «در بررسی علل افزایش استفاده از اتریوم نباید الگو های پانزی را نادیده گرفت.»
منبع: دیکریپت