فناوری کافی نیست؛ گردشگری ایران بیش از فناوری به نوآوری نیاز دارد
صنعت گردشگری به دلیل ماهیت اجتماعی و انسانمحور بودن، جزو آخرین صنایع و مشاغلی به…
۲ بهمن ۱۴۰۳
بهمنظور انتقال تجربه شکست به استارتآپها و کسبوکارها:
۴ تیر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
مراسم رونمایی از کتاب «راهنمای شکست در راهاندازی و توسعه استارتآپها» نوشته شهریار جوهری امروز ( ۴تیر) در خبرگزاری ایسنا برگزار شد. این کتاب در مورد راهاندازی و توسعه استارتآپها است که در ۲۸ گام الگوهای شکست استارتآپها را مورد بررسی قرار داده است. شهریار جوهری، این کتاب را از این جهت ارزشمند میداند که به جهت بیان راههای منجر به شکست، میتواند در نقش ایمنی اکوسیستم اثرگذار باشد.
به گزارش پیوست، شهریار جوهری، نویسنده کتاب راهنمای شکست، در مراسم رونمایی از کتاب، در مورد ایده اولیه شکلگیری کتاب گفت: «با وجود آنکه اکوسیستم استارتآپی کشور از دهه اول خود عبور کرده و تقریبا به بلوغ رسیده؛ اما در سالهای گذشته خیلی کم به بحث اکوسیستم رسیدگی شده است.» جوهری دلیل نوشتن در مورد شکستها بهجای موفقیتها را اینطور عنوان کرد: «شاید صحبت کردن در مورد موفقیت، انرژی بیشتری به خواننده بدهد، اما خواندن در مورد شکست دیگران بسیار تاثیرگذارتر است.»
به گفته جوهری فاصله زیادی بین نگارش و چاپ این کتاب وجود دارد که علت آن هم وسواس او بر محتوا بوده است. او در این مورد توضیح داد: «چند سال طول کشید تا این کتاب به مرحله چاپ برسد؛ چرا که من اصرار داشتم تا این کتاب پیش از چاپ توسط چند نفر خوانده و اصلاح شود.» او ادامه داد: «حساسیت زیادی داشتم مبنی بر اینکه کسی با خواندن این کتاب دچار گمراهی نشود و در مسیر اشتباه قدم برندارد.»
جوهری در مورد محتوا و خط سیر کتاب عنوان کرد: «این کتاب نزدیک به ۱۶۰ نوشتار در ۲۸ گام است که تجربیات شخصی من و دیگران در راهاندازی استارتآپ از ایده تا اجرا و شکست در آن گنجانده شده است.»
ایده، اسناد و پشتیبانی، مدل کسبوکار، انتخاب شریک، شتابدهندهها، منتورها، سرمایه و سرمایهگذار، زمانبندی و مدیریت منابع و ارتباطگیری با نیروهای فنی بخشهایی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده است. بخش پایانی کتاب نیز به سبک زندگی نیروهای استارتآپی پرداخته است.
ایده، اسناد و پشتیبانی، مدل کسبوکار، انتخاب شریک، شتابدهندهها، منتورها، سرمایه و سرمایهگذار، زمانبندی و مدیریت منابع و ارتباطگیری با نیروهای فنی بخشهایی هستند که در کتاب راهنمای شکست به آنها پرداخته شده است
حامد حیدری، استاد مرکز آموزشهای کاربردی دانشگاه تهران به عنوان نویسنده پیشگفتار دومین سخنران این مراسم بود. او در مورد این کتاب به خبرنگاران گفت: «این کتاب پر از پیامهای غیرمستقیم و خواندنی است. تاثیری که پیامهای غیرمستقیم روی خواننده میگذارد به مراتب بیشتر از پیامهای مستقیم است و خواننده با حالت تدافعی کمتری حرف نویسنده را میپذیرد.»
حیدری این کتاب را سرشار از اثر پروانهای میداند. او در این خصوص توضیح داد: «این کتاب سرشار از اثر پروانهای است به این معنا که میتوان با درک مسائل کوچک به فهم مسائل بزرگتری دست پیدا کرد.» او ادامه داد: «میتوان گفت این کتاب تنها کتاب در حوزه استارتآپها در ایران است که بهصورت سیستمی و با نگاه مدیریتی به شکست استارتآپها پرداخته و خواندن آن را به همه کسانی که میخواهند پا به این عرصه بگذارند پیشنهاد میدهم.»
نیما محسنی، فعال اکوسیستم استارتآپی، نیز بهعنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم در مورد فضای سخت کاری در اکوسیستم استارتآپی ایران گفت. او در این زمینه توضیح داد: «فضای استارتآپی در کشور ما برخلاف ظاهر شاد و خوشحالی که دارد کاملا دردناک، سخت و طاقتفرسا است.» محسنی اهمیت این کتاب را در پرداختن به این واقعیتها عنوان کرد و گفت: «یک سری مسیر قطعی در راه کارآفرینی وجود دارد که همان شکستهاست و بههیچ وجه نباید آن مسیرها را طی کرد. متاسفانه تا پیش از نگارش این کتاب هیچکس در مورد این شکستهای پرتکرار صحبت نکرده بود و جای خالی آن واقعا حس میشد.» او افزود: «مسیر اکوسیستم استارتآپی ایران پستی و بلندی زیادی دارد که این کتاب تمام اینها را ترسیم کرده و به تصویر کشیده و از این جهت هم اهمیت زیادی دارد.»
کتاب راهنمای شکست به کمک انتشارات «تیسا» از طریق کتابفروشیها در دسترس علاقهمندان به حوزه استارتآپی قرار گرفته است.