مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
«سیزپی» به عنوان یک پرداختیار مدل کارمزدی خود را تغییر داد
۲۵ خرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
پس از حذف دریافت کارمزد از پذیرندگان از سوی شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) و بانکها، حال پرداختیارها تلاش میکنند تا دریافت کارمزد از پذیرندگان را به چرخه کاری خود بازگردانند و نظام کارمزدی در این بخش را به شیوه خود اصلاح کنند؛ نظامی که سالهاست بانک مرکزی و شبکه بانکی به دنبال اصلاح آن هستند اما متاسفانه تا کنون در این زمینه موفق نبودهاند.
به گزارش پیوست، بر اساس بند ۸ ماده ۸ مستند پرداختیاری، شرکتهای دارای مجور پرداختیار، میتوانند کارمزد تراکنشهای خود را از پذیرنده دریافت کنند، البته راهکارهای اجرایی کردن آن بر عهده خود شرکتهای پرداختیار گذاشته شدهاست.
تا کنون بسیاری از شرکتهای پرداختیاری مطرح در این بازار سعی کردهاند به گونهای عمل کنند که کارمزد را به صورت صحیح از پذیرنده دریافت کنند هر چند در این میان پرداختیارهایی نیز هستند که برای دریافت کارمزد بهجای پذیرنده سراغ PSP طرف قرار داد با خود میروند. اما در مقابل بسیاری دیگر از پرداختیاران با پیشبینی راهکارهایی متنوع و طراحی مدلهای مختلف کارمزدی سعی میکنند پذیرندگان خود را به پرداخت کارمزد تشویق کنند و تعدادی دیگر نیز سعی میکنند دریافت کارمزد را به چرخه فعالیت خود بازگردانند.
شرکت پیشگامان فناوری اطلاعات کهکشان که درگاه آن با نام تجاری سیزپی فعالیت میکند، اعلام کرده «بر اساس قابلیت جدیدی که در پنل کاربری در دسترس قرار دادهشده است، این امکان را به پذیرندگان خود میدهد که مبلغ کارمزد تراکنش را به صورتحساب مشتری بیافزایند یا خود متعهد پرداخت آن شوند.»
علیرضا پزشک، مدیرعامل سیزپی در گفتگو با پیوست گفت: «سیزپی از ابتدای شروع فعالیت خود هیچگونه کارمزدی از پذیرندگان دریافت نمیکرد اما با توجه به لزوم ایجاد امکانات بیشتر برای پذیرندگان و در راستای افزایش کیفیت خدمات بر آن شدیم تا از اسفند سال ۹۸ دریافت کارمزد را اعمال کنیم. درواقع کارمزد، هزینه دریافت خدمات امن و مطمئن درگاه بانکی است. هرچند کارمزد دریافتی سیزپی کمترین میزان کارمزد در بین شرکتهای پرداختیار است».
او در پاسخ به اینکه آیا نگران ریزش پذیرندگان نیست، با اشاره به مشکلات پیرامون نظام کارمزد در کشور، گفت: «تجربه ما تائید میکند که اخذ کارمزد هیچگونه تأثیری بر کاهش تعداد مشتریها نداشته و بهعکس باعث افزایش پذیرندگان نیز شده است.» او افزود: «انتقال کارمزد به خریدار یک قابلیت اختیاری است که در اختیار پذیرندگان قرار دادهایم و بسته به نوع کسبوکار خود تصمیم میگیرند این کارمزد را کدام طرف پرداخت کند.» پس از فعالسازی این قابلیت با استقبال پذیرندگان روبرو شدهایم و کسبوکارهایی که از این روش استقبال کردهاند، کم نیستند.
مدیرعامل سیزپی با اشاره به اینکه تعداد شرکتهایی که تفاهمنامه پرداختیاری را با شاپرک امضا کردهاند زیاد شده گفت: «اما تعداد آنهایی که در این زمینه به صورت جدی فعالیت میکنند بسیار انگشتشمار است و همه آنها نیز کارمزد دریافت میکنند.»
پزشک در خصوص اینکه چه تعداد از پذیرندگان ملزم به پرداخت کارمزد هستند، گفت: «سیزپی یک استارت آپ است و در جهت حمایت از سایر استارتآپها در طرحی به نام «طرح حامی» معافیت از پرداخت کارمزد به شرط داشتن حداکثر ۳۰ تراکنش در ماه با مبلغ کمتر از ۵ هزار تومان را ارائه کرد. همچنین در طرح دیگری به نام «طرح نیکوکاری» خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار موسسات خیریه و مردم نهاد قرار داده است اما باقی کسب و کارها و اشخاص در ازای هر تراکنش ملزم به پرداخت کارمزد خواهند بود.»