skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یک گوشی با قیمت و امکانات اقتصادی‌

بررسی گوشی هوشمند آنر ۲۰ لایت

امید اعظمی عضو تحریریه

۱۴ خرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نام و آوازه برند آنر، که سابقه درخشانی در تولید گوشی‌های باکیفیت و با قیمت اقتصادی دارد تقریبا برای تمامی بازار هدفش یعنی قشر جوان شناخته شده است. این برند چینی دو ماه قبل، از جدیدترین سری گوشی‌های هوشمند خود یعنی سری ۳۰ رونمایی کرد. آنر برای اولین بار ۴ مدل مختلف از سری جدیدش را به بازار عرضه کرده است. سری ۳۰ چه از لحاظ قیمتی و چه از لحاظ مشخصات فنی، تفاوت بسیار زیادی با نسل قبلی خود دارد. گویا آنر دیگر دست از سیاست تولید گوشی‌ بالارده و در عین حال اقتصادی برداشته و هم‌پای هواوی سعی در تولید گوشی پرچمدار و گران‌قیمت دارد. شاید سری ۲۰ آنر را باید آخرین نسل از گوشی‌های بالارده و اقتصادی بدانیم. گوشی‌های هوشمندی که از سخت‌افزار پرچمداران هواوی استفاده می‌کنند اما قیمتی هم‌رده میان‌رده‌های بازار دارند. درحال حاضر دو عضو میان‌رده و اقتصادی سری۲۰ یعنی Honor 20 و Honor 20 Lite وارد کشور شده است. آنر ۲۰ لایت که عضو اقتصادی سری ۲۰ محسوب می‌شود، قیمتی کمتر از ۲۵۰ دلار دارد و آنر ۲۰ با قیمتی کمتر از ۴۰۰ دلار عرضه می‌شود. آنر ۲۰ مشخصاتی نزدیک به پرچمداران و قیمتی نزدیک به پایین‌رده‌ها دارد. در عین حال آنر ۲۰ لایت مشخصاتی نزدیک به میان‌رده‌ها و قیمت یک گوشی کاملا پایین‌رده را دارد. با یک مقایسه و نگاه کلی به مشخصات، ویژگی‌ها و قیمت‌ سری۲۰ آنر، مشخص می‌شود که از بین این ۳ مدل بهترین گزینه برای خرید کدام است.

ناچ و ال‌سی‌دی

وجود حفره روی نمایشگری از جنس LCD IPS، ترکیب ثابت و همیشگی گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده هواوی و البته آنر است. تراکم پیکسلی صفحه‌نمایش ۶/۲۱ اینچی آنر ۲۰ لایت 415ppi است و کیفیت تصویر فول اچ‌دی پلاس دارد. نسبت تصویر آنر ۲۰ لایت ۱۹/۵ به ۹ است و بیش از ۹۰ درصد قاب جلویی گوشی را نمایشگر تشکیل داده است. گوشی سبک و خوش دست آنر ۲۰ لایت، ۱۶۴ گرم وزن دارد و ابعاد آن ۱۵۴/۸ در ۷۳/۹ در ۸ میلی‌متر است. نمایشگر آنر ۲۰ لایت به نسل جدیدی از فناوری حالت راحتی چشم مجهز است که در این زمینه تاییدیه TÜV Rheinland را نیز دارد. این حالت باعث می‌شود تا میزان نور آبی صفحه کاهش پیدا کند و چشم‌ها به‌خصوص زمانی که نور محیط کم است کمتر خسته شوند.

گالری تصاویر نمایشگر دو گوشی آنر ۲۰ (سمت راست) و آنر ۲۰ لایت (سمت چپ):

افول در طراحی

جنس بدنه و قاب آنر ۲۰ لایت از پلاستیک بوده و گوشی گرادیانی از رنگ آبی دارد. البته این گوشی در رنگ‌های قرمز و مشکی نیز موجود است. آنر ۲۰ لایت به خودی خود زیبا و جذاب است اما مشکل اصلی، طراحی تکراری گوشی‌های هواوی و آنر است که تقریبا قدرت تشخیص مدل‌های این دو برند در نگاه اول، از همگان گرفته شده است. حسگر اثرانگشت آنر ۲۰ لایت پشت بدنه قرار دارد. جایی که به فاصله چند سانتی‌متری دوربین سه‌گانه عمودی و فلش LED قرار گرفته است. پایین گوشی، اسپیکر مونو، جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون و پورت میکرو یو‌اس‌بی قرار دارد. نبود پورت یو‌اس‌بی تایپ C یکی از کمبود‌های بزرگ آنر ۲۰ لایت است. اسپیکر مکالمه این گوشی بالای ناچ قطره‌ای و درون نواری که نمایشگر و فریم را به هم متصل کرده قرار دارد. آنر ۲۰ لایت به دو درگاه سیم‌کارت که هر دو از فناوری 4G پشتیبانی می‌کنند مجهز است. درگاه دوم سیم‌کارت از حافظه جانبی نیز پشتیبانی می‌کند.

سه‌گانه‌ای قابل قبول

آنر ۲۰ لایت به دوربین سه‌گانه عمودی شکل مجهز است. دوربین اصلی آنر ۲۰ لایت، لنز واید ۲۴ مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دریافراگم f1.8؛ دوربین دوم لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی با f2.4 و دوربین سوم لنز ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق دارد. بازه بزرگنمایی این گوشی از ۰/۶ تا ۶ برابر است. دوربین آنر ۲۰ لایت به قابلیت هوش‌مصنوعی مجهز است و به ادعای شرکت سازنده، ۲۲ دسته مختلف از ۵۰۰ سناریوی متنوع را تشخیص می‌دهد. این دوربین به قابلیت ضبط ویدئو آهسته با سرعت ۴۸۰ فریم برثانیه و همچنین قابلیت عکاسی در شب مجهز است. دوربین سلفی آنر ۲۰ لایت، لنز ۳۲ مگاپیکسلی واید با f2.0 دارد. این دوربین به کمک هوش‌مصنوعی در هر شرایط نوری تصاویر درخشان و با وضوح بالایی ثبت می‌کند. دوربین اصلی و دوربین سلفی آنر ۲۰ لایت در رده قیمتی خود عکس‌های باکیفیت و جذابی ثبت می‌کند اما اگر با دوربین گوشی‌های بالارده یا حتی میان‌رده‌ای مانند آنر ۲۰ مقایسه کنید، کمی از این جذابیت کاسته می‌شود.

گالری تصاویر دوربین‌های دو گوشی آنر ۲۰ (سمت چپ) و آنر ۲۰ لایت (سمت راست):

نرم افزار، سخت‌افزار

پردازنده ۱۲ نانومتری کرین ۷۱۰ در کنار پردازنده گرافیکی Mali-G51 MP4 گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی، سخت‌افزار گوشی هوشمند آنر ۲۰ لایت را تشکیل می‌دهند. فناوری GPU Turbo به اجرای روان‌تر بازی‌ها کمک می‌کند اما پردازنده گرافیکی آنر ۲۰ لایت چندان قدرتمند نیست و در اجرای بازی‌هایی مانند PubG، Call of Duty، PES 2020 و آسفالت ۹ با کمی لگ همراه است. آنر ۲۰ لایت به اندروید ۹ مجهز است و برخلاف آنر ۲۰ و آنر ۲۰ پرو که از رابط‌کاربری اختصاصی آنر یعنی Magic استفاده می‌کنند، این گوشی همچنان به رابط کاربری هواوی یعنی EMUI نسخه ۹ مجهز است. البته در ظاهر قضیه این دو رابط کاربری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

باتری میان‌رده

گوشی هوشمند آنر ۲۰ لایت، باتری ۳۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد و شارژ کامل آن بیش از ۲ ساعت زمان می‌برد. باتری این گوشی در مقابل باتری دیگر اعضای سری ۲۰ کمترین ظرفیت را دارد. از طرف دیگر پردازنده ۷ نانومتری دو مدل دیگر مصرف باتری کمتری نسبت به پردازنده ۱۲ نانومتری آنر ۲۰ لایت دارد. بنابراین آنر می‌توانست از باتری به‌مراتب بهتری برای این گوشی استفاده کند. با این حال باتری آنر ۲۰ لایت در طول روز شما را تنها نمی‌گذارد و تنها نیاز است که قبل از آغاز روز بعد، یک بار گوشی شارژ شود.

گالری تصاویر منوی تنظیمات، رابط کاربری و درگاه‌ شارژر آنر ۲۰ و آنر ۲۰ لایت:

کلام آخر

گوشی‌های پایین‌رده و یا میان‌رده اقتصادی تقریبا در یک رنج قیمتی قرار دارند و تنها بسته به یکی دو ویژگی خاص در جدول قیمتی بالا و پایین می‌شوند. اما در کشور ما کمی شرایط بازار متفاوت است. گوشی‌های موبایل علاوه بر این که متعلق به کدام برند باشند، بسته به میزان عرضه و تقاضا قیمت‌های متفاوتی در طول زمان پیدا می‌کنند. اکنون که این مطلب را می‌خوانید گوشی‌های میان‌رده رنج قیمتی بین ۴ تا ۸ میلیون تومان را دارند و گوشی‌های پایین‌رده از ۲ تا ۴ میلیون تومان قیمت دارند. آنر ۲۰ لایت با امکانات و مشخصاتی که دارد یکی از بهترین گوشی‌های پایین‌رده به حساب می‌آید؛ اما با توجه به مرز باریکی که قیمت این گوشی با محصولات میان‌‌رده دارد، خرید گوشی آنر ۲۰ با کمی هزینه بیشتر، گزینه منطقی‌تری به نظر می‌رسد.

جدول مشخصات گوشی‌های هوشمند آنر سری ۲۰

http://pvst.ir/829
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو