انتقاد کمیسیون تامین تجهیزات نصر از تامین ارز کالاهای فاوا
طبق بیانیه کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نصر تهران، بانک مرکزی روال خاصی…
۲۴ مهر ۱۴۰۳
۸ خرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
پروژههای دیتاسنتر ایرانسل و خدمات ابری آسیاتک به همراه دو طرح حمایتی وزارت ارتباطات از استارتآپهای آسیبدیده از کرونا و کمک به تولید محتوا در شبکه ملی اطلاعات امروز با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری در حالی افتتاح شد که او در مراسم رونمایی از این پروژهها به وابستگی کشور به فضای مجازی برای رشد گفت و اینکه برای رقابت با کشورهای دیگر در عرصه اقتصاد دیجیتال راهی جز توسعه فضای مجازی وجود ندارد. او همچنین در سخنرانی خود از وزیر ارتباطات خواست تا با همکاری سایر بخشها تا پایان سال ۹۹ توسعه قابل توجهای در پروژه دولت الکترونیک رقم بخورد.
به گزارش پیوست،حسن روحانی، رئیس جمهوری در آیین رونمایی از طرح های پیشران اقتصاد دیجیتال به صورت ویدئوکنفرانس با اعلام اینکه خوشحال است که در مسیر کاروان هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ، امروز به مقصد اقتصاد دیجیتال رسیده است گفت: «بخش بزرگی از اقتصاد ما به نحوی دیجیتال است، اما اقتصاد دیجیتال به آن مفهومی که در دنیا مطرح است، یک فضا و فرصت بسیار مهمی برای مردم کشور است.» او با اشاره به تغییراتی که دنیای فناوری اطلاعات در اقتصاد دنیا و ایران ایجاد کرده است توضیح داد: «از اقتصاد دیجیتال در مقابل اقتصاد نفتی یاد میشود؛ اما من میخواهم کمی به این موضوع فراتر نگاه کنم و از اقتصاد دیجیتال در مقابل اقتصاد سنتی یاد کنم. چرا که اقتصاد سنتی ما در بخشهای کشاورزی، هوا و فضا، خودروسازی و .. نیز به واسطه اقتصاد دیجیتال دچار تحول شده است.»
روحانی با اشاره به نقش فناوری دیجیتال در صنعت، کشاورزی و بخش خدمات گفت: «در روزهای کرونا که روزهای سختی برای مردم بود، فرصت فناوری اطلاعات و نمود و بروز آن برای مردم بیشتر شد و توانستیم به ۷۷ میلیون نفر بدون مراجعه افراد به بانک ها و به وسیله سیستم الکترونیک و دیجیتال و از طریق بانک ها وام پرداخت کردیم.»
او در ادامه اعلام کرد: «در واقع این فناوری اطلاعات و تلفنهای همراه هوشمند بود که مردم به کمک آنها به راحتی توانستند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. در همین ایام که توصیه میشد برای خرید مایحتاج خود کمتر به خیابانها و فروشگاهها بروند، میتوانستند از طریق فضای مجازی جنس خود را سفارش دهند و آن کالا از طریق پست در اختیار آنها قرار میگرفت.»
رئیس جمهوری با اشاره به تاثیر و کمک فناوریهای الکترونیک در فرایند مقابله با کرونا توضیح داد: «در بخش بهداشت و سلامت، پروندههای الکترونیکی سلامت داریم و در دوران کرونا در غربالگری کمک بسیار زیادی انجام شد و نیاز نبود متخصصان به منزل افراد مراجعه کنند بلکه به پرونده الکترونیکی افراد مراجعه می کردند و بر همان مبنا با مردم تماس تلفنی یا اینترنتی برقرار می کردند.»
همچنین روحانی به نقش فناوری اطلاعات در رویدادهای سیاسی اشاره کرد و گفت: «این سیستم در روند سیاسی کشور و در تبلیغات انتخاباتی نقش آفرین است و آرام آرام دیوارهای شهر از دست تبلیغات کاغذی راحت می شوند و افراد و کارگرانی که باید آنها را بچسبانند و فردا صبح عده ای دیگر باید آنها را بکنند و دیوارها را تمیز کنند با مشکلات کمتری مواجه میشوند.اکنون بیشتر تبلیغات (انتخاباتی) از طریق اینترنت انجام می شود که هم به نظافت و سلامت شهر و هم به سرعت کار کمک میکند و هم در انتخاب مردم تاثیرگذار است.»
اما از دیگر نکاتی که روحانی در سخنرانی خود به آن اشاره کرد فراهم بودن شرایط برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی بود. او در این سخنرانی تاکید کرد که با توجه به فراهم بودن زیرساختهای ارتباطی کشور امکان برگزاری کامل انتخابات الکترونیکی مجلس دور یازدهم را داشت. او در این مورد گفت: «در انتخابات اخیر (مجلس شورای اسلامی) ما موفق نشدیم یک هماهنگی لازم بین وزارت کشور و شورای نگهبان ایجاد کنیم و برگزاری انتخابات الکترونیکی نهایی نشد، اما دولت همه امکانات را برای برگزاری انتخابات الکترونیکی به صورت کامل آماده کرده بود.»
رییس جمهوری ادامه داد: «معتقدم مردم بتوانند به صورت آنلاین فرایند انتخابات، رای دهنده و آرای افراد را و نوع و میزان رای نامزدها را بتوانند ببینند. به طور مثال اگر پنج نامزد ریاست جمهوری داریم، به صورت لحظه ای تعداد و افزایش آرای نامزدها را بتوانند ببینند.»
او همچنین به موضوع شفافیت و مبارزه با فساد به کمک فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: «موضوع شفافیت و مبارزه با فساد یکی از مسائل مهمی است که از طریق فضای مجازی و سیستم الکترونیک می توانیم حریف فساد شویم؛ در غیر این صورت چگونه ممکن است که بتوانیم با فساد با شیوه های سنتی مبارزه کنیم. امروز یک فضای بسیار مناسب و خوبی در این مسیر برای کشور ایجاد شده است.» به باور روحانی اگر می خواهیم با کشورهای دیگر در اقتصاد رقابت کنیم چارهای جز توسعه فناوری اطلاعات نداریم چرا که به باور او هم اکنون نیز تمام کشتیها و هواپیماهایی که در حال حرکت هستند، بر اساس اطلاعات فضاپایه در مسیر خود حرکت می کنند.
رئیس جمهوری به عنوان توصیه نهایی خود به مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از وزیر این وزارتخانه خواست تا روند توسعه دولت الکترونیکی تسریع پیدا کند. او در این زمینه روبه محمدجواد آذری جهرمی گفت: «یکی از اهداف دولت یازدهم و دوازدهم تکمیل خدمات دولت الکترونیکی است تا مردم کمتر برای انجام یک کار اداری مجبور به مراجعه به سازمان یا دستگاهی شوند. باید هرچه سریعتر روند توسعه این پروژه با همکاری وزارت ارتباطات با سایر دستگاهها به اتمام برسد.»