انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
شیوع ویروس کرونا فقط کسب و کارها و نیروی انسانی شاغل در آن را تحت تاثیر قرار نداده است؛ بلکه بسیاری از تجهیزات به کار گرفته شده در بخشهای مختلف کشور با توجه به ترس همگانی که در مقابل این ویروس به خصوص در روزهای ابتدایی شیوع آن بر کشور حاکم شد، باعث شد تا به خاطر ضدعفونیهای غیرصحیح آسیب ببینند. در خط مقدم این تجهیزات که به خاطر ضدعفونی شدن آسیبهای جدیدی دیدهاند خودپردازها هستند.
به گزارش پیوست، در روزهای ابتدایی شیوع کرونا به ناگاه این تصور ایجاد شد که دستگاههای خودپرداز جزو آلودهترین تجهیزات شهری به شمار میآیند و هر فردی وظیفه خود میدانست که به نوعی در جهت ضدعفونی آن اقدام کند. ضدعفونیهایی که به صورت عمده و از سوی ستادهای مختلف کشور نیز صورت میگرفت بخش دیگری از این ماجرا بود؛ اما واقعیت این است که این ضدعفونیها نه تنها منجر به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نشد؛ بلکه تعداد زیادی دستگاه نیز در این میان آسیب دیدند.
میزان آسیبدیدگی دستگاههای به اندازهای بود که به تدریج اعتراض شرکتهای پشتیبانی کننده از این تجهیزات بلند شد و در نهایت با نامهنگاریهایی که میان آنان، بانک مرکزی، ستاد ملی مبارزه با کرونا و در نهایت فرمانداریهای شهرهای مختلف صورت گرفت وظیفه ضدعفونی کردن این دستگاهها برعهده شبکه بانکی گذاشته شد.
محمد رضا اسکندری، قائم مقام شرکت آدونیس یکی از شرکتهای فعال در زمینه تولید و پشتیبانی از دستگاههای خودپرداز اعلام میکند که بخشی از قطعاتی که آنان برای یک دوره ۶ ماهه مصرف میکردند را در عرض ۴۵ روز مصرف کردند. از سویی با توجه به اینکه این اتفاقات همزمان با روزهای پایانی سال بود و همچنین به خاطر شیوع کرونا امکان خاموش کردن دستگاهها وجود نداشت و این دستگاهها باید سرویس دهی میکردند از همین رو آنها نیز باید قطعات آسیبدیده را در کوتاهترین زمان ممکن تعویض میکردند.
آنطور که اسکندری اعلام میکند تعداد زیادی از قطعاتی که در انبارهای آنها موجود بوده در یک دوره زمانی کوتاه مصرف شده است. همچنین طبق گزارشی که از سوی شرکت آدونس تهیه شده است این شرکت از اول اسفند تا پایان فروردین ماه مجبور به تعویض ۴۱۱ کیبورد مشتری (EPP) شده است. کیبوردهای مشتری بیشترین قطعاتی بودند که در دستگاههای خودپرداز آسیب دیدهاند؛ چرا که برد الکترونیکی آنها درست زیر کیبورد قرار دارد و نفوذ آب از طریق کیبورد به داخل آن سریعترین تاثیر را روی آن میگذارد.
از دیگر قطعاتی که این شرکت مجبور به تعویض آنها شده است soft key است. این کلیدها، کلیدهای قرار گرفته روی مانیتور خودپرداز هستند که مشتریان از طریق آن گزینههای مختلف را انتخاب میکنند. طبق اعلام این شرکت، این شرکت در مجموع ۱۳۰ مورد از این کلیدها را تعویض کرده است.
اسکندری از این میزان آسیب دیدگی به قطعات و تجهیزات دستگاههای خودپرداز تعجب میکند چرا که به عقیده او دلیلی نداشت که مردم این میزان نسبت به ضدعفونی دستگاههای خودپرداز حساس شوند چون دستگاههای POS نیز همین میزان آلوده بودند؛ اما مردم به سمت استفاده از دستگاههای پوز سوق داده شدند.
شرکت فرادیس البرز به عنوان یکی از شرکتهای فعال در زمینه تولید و نگهداری از دستگاههای خودپرداز با توجه به اینکه بیشترین خودپرداز تحت پشتیبانی در سطح کشور را دارا است به نظر میرسد خسارات ناشی از ضدعفونی های غیر استاندارد برای این شرکت نیز قابل توجه باشد. طبق گفته معاون عملیات شرکت، از زمان شیوع بیماری کرونا و به دلیل انجام ضدعفونی های غیر اصولی، حدود ۱۴۰۰ دستگاه خودپرداز این شرکت با آسیب جدی مواجه شدهاند. بیشترین آسیب وارد شده به دستگاههای این شرکت از ناحیه کیبوردهایی (EPP) بوده که از طریق آن مشتریان بانکی، اطلاعات و رمز خود را وارد میکنند.
موسی کریمی در این خصوص گفت: «هر چند که کیبوردهای ورود اطلاعات تا حدودی در مقابل ورود گرد و خاک و آب محافظت شده اند اما پاشیدن مایعات و مواد ضدعفونی با حجم بالا و فشار زیاد ، سبب نفوذ آنها به داخل دستگاه و سوختن یا سولفاته شدن بردهای الکترونیکی زیر این کیبوردها می شود.»
او اعلام کرد: «کل آسیب دیدگی که در این دوره اتفاق افتاده در حدود ۱۶۰۰ دستگاه است که خوشبختانه در مورد ۲۰۰ دستگاه ، با تعمیرات سطح یک(تعمیرات ساده) به سادگی وارد چرخه سرویس دهی شدهاند اما در مورد ۱۴۰۰ دستگاه دیگر نوع آسیب دیدگی جدی بود و مجبور به تعویض کیبورد به صورت کامل شدهاند.»
او با اشاره به اینکه در سال گذشته در همین دو ماه اسفند و فروردین ، فرادیس البرز در مجموع ۳۰۰ دستگاه از این قطعه را تعویض کرده بود گفت: «مقایسه این تعداد با یکدیگر نشان دهنده میزان آسیب جدی وارد شده است.»
کریمی تاکید کرد که در دورههای گذشته هنگامی که مجبور به تغییر قطعه میشدیم ، دستگاه معیوب در بازه زمانی کوتاه و با هزینه کمتر تعمیر و به چرخه پشتیبانی بر میگشت اما در این دوره به دلیل شدت آسیبدیدگیها ، زمان و هزینه تعمیر نیز بسیار زیادشده است.
در همین زمینه اقبال شهریاری، معاون خدمت شرکت توسن تکنو نیز اعلام میکند که این شرکت مجبور شده است در طول ۴۵ روز بیش از ۲۰۰ کیبورد مشتری (EPP) را تعویض کند. او با اشاره به اینکه این شرکت از حدود ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودپرداز پشتیبانی میکند به پیوست گفت: «بیشترین آسیب به بخش کیبوردهای مشتری وارد شده است و این قطعه نیز جزو قطعات گران خودپرداز به شمار میآید.» او اعلام کرد که این شرکت در این دوره زمانی مجبور به تغییر مانیتور برخی از دستگاههای خودپرداز به دلیل ضدعفونیهای نامناسب نیز شده است؛ اما میزان آسیب دیدگی آنها در مقابل آسیب دیدگی دستگاههای کیبورد مشتری کمتر بوده است.
شهریاری اعلام میکند در مجموع ۳ ماژول اصلی دستگاه خودگردان نیز با توجه به اینکه آب را با شتاب به سمت آنها پرتاب کرده بودند و آب وارد منافذ آن شده بود به صورت کامل تعویض شدند. او اعلام کرد که در این دوره هزینه تعویض قطعات به هزینههای شبکه بانکی تحمیل شده است.