نخستین کنفرانس ملی حکمرانی داده؛ الزام دادهمحور شدن کسبوکارها
اهمیت داده در عصر امروز برای کسبوکارها و ورود آنها به عصر دیجیتال امری انکارناپذیر…
۱۳ دی ۱۴۰۳
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده که مصوبه ساماندهی خدمات ارزش افزوده که قرار بود از فردا (۱۵ اردیبهشت) از سمت اپراتورهای تلفن همراه به اجرا گذاشته شود، یک ماه دیگر تمدید شد. محمد امامی، مدیرکل نظارت بر سرویسهای ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و موانع فنی برای پیادهسازی فرایندهای مناسب در شبکه اپراتورها برای اجرای مفاد مصوبه، را دلیل این تمدید اعلام کرده است.
به گزارش پیوست، زمستان سال گذشته وزیر ارتباطات خبر از تصویب مصوبهای داد که جلوی کلاهبرداری از مردم به واسطه خدمات ارزش افزوده را خواهد گرفت. براین اساس قرار بود ۱۵ اردیبهشت ماه این مصوبه به اجرا گذاشته شود. پیش از این رئیس رگولاتوری در گفتوگو با پیوست در مورد اینکه چرا این مصوبه همزمان با تصویب به اجرا گذاشته نشده گفته بود: «اجرای این مصوبه نیاز به پیش زمینهها و در واقع ایجاد زیرساختهایی در اپراتورهای تلفنهمراه دارد. برای نمونه یکی از بندهای اصلی این مصوبه اپراتور موظف است به منظور اطلاعرسانی و انجام محاسبات خدمات ارزش افزوده ارائه شده به مشترکا تلفن ثابت و همراه پس پرداخت (دائمی) صورتحساب جداگانه صادر کند.»
حالا مدیر کل نظارت بر سرویسهای ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری گفته است که برخی چالشهای فنی و همچنین شیوع ویروس کرونا باعث شده تا زمان اجرای این مصوبه یک ماه دیگر به تعویق افتد. محمد امامی با اشاره به مشکلات ارایه خدمات ارزش افزوده و ناآگاهی برخی از مشترکان در مورد شرایط و هزینههای عضویت، روشهای استعلام وضعیت عضویت و یا لغو آن گفت: «این موضوع به منظور حمایت از حقوق مشترکان در اسفند سال گذشته در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شد و از ۱۵ اردیبهشت سال ۹۹ لازم الاجرا بود که با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و موانع فنی برای پیاده سازی فرایندهای مناسب در شبکه اپراتورها برای اجرای مفاد مصوبه، این زمانبندی تا یکماه دیگر به تعویق افتاد.»
امامی در تشریح الحاقیه مصوبه مربوط به ارایه خدمات ارزش افزوده اعلام کرد: «در این مصوبه موضوع اعتبار خدمات ارزش افزوده پیشبینی شده است که براساس آن مشترک میتواند بسته خدمات ارزش افزوده را با قیمت مشخصی خریداری کند و اپراتورها نیز صرفاً به مشترک اجازه میدهند خدمات ارزش افزوده را تا سقف اعتبار تعیین شده فعال کند.»
به گفته او هرگونه مبلغی که بابت خدمات ارزش افزوده از مشترکان تلفن ثابت و یا تلفن همراه دائمی یا اعتباری کسر میشود باید از محل اعتبار تعیین شده باشد.
مدیر کل نظارت بر سرویس های ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری تاکید کرد: «دارندگان پروانه هم موظف هستند پس از دریافت درخواست خدمات ارزش افزوده از سوی مشترک، شرح خدمات، هزینه و زمان استفاده از آن را به مشترک اطلاع داده و حداکثر تا سقف اعتبار خدمات ارزش افزوده مشترک، خدمت درخواستی را برای وی فعال کنند.»
امامی با اشاره به اینکه هرگونه تمدید یا فعال سازی دوباره اعتبار خدمات ارزش افزوده باید پس از درخواست مجدد از سوی مشترک انجام شود گفت: «دارنده پروانه موظف است پس از پایان اعتبار خدمات ارزش افزوده، پیامکی مبنی بر پایان اعتبار این خدمات برای مشترک ارسال کند و برای مشترکین تلفن ثابت و همراه دائمی به صورت جداگانه صورتحساب صادر کند.»